Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #7692 üzenetére
Hát az ilyen fiókos egybezsúfolt nyavajákba meg úgy melegednek az ssd-k és hdd-k is hogy hihetetlen. Én utálom ha 50fokon jár egy hdd.
-
TwentyFour
tag
válasz
TESCO-Zsömle #7688 üzenetére
Ja, hogy az Addonicsnak van magyar oldala
-
TwentyFour
tag
válasz
TESCO-Zsömle #7677 üzenetére
Köszönöm a választ, mindeközben én is átgondltam a dolgot, igazad van. Raid1 ugyanúgy hajtaná mindkettő ssd-t, úgyhogy a havi biztonsági mentés jobb ötletnek tűnik. Vinyókon viszont gondolkodom, mert az azokon lévő adatok randomra vannak használva/megváltoztatva, és ha az egyik bedöglik, egyáltalán nem biztos hogy lesz róla mentés, mert elég sok idő több vinyó tartalmát mindig átmásolni.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7674 üzenetére
Ezt én sem tudom, mert egyéni tapasztalatokból nem lehet általánosságokat levonni.
A fórumbejegyzések meg... már 10 éve nem szokás egy HDD halállal teleírni a fórumokat. SSD a sláger.
Az értékes adatokat legalább RAID1-en kell tartani és máris jobb az adatbiztonság szintje. -
fsb1000
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7672 üzenetére
Intel X25M G2 80Gb, Samsung SLC 32GB, Buffalo32GB, KIngston V+ 32GB
Ezeket próbáltam/használtam Raid0-ban... SATA2-es SSD-k
A SATA3-asok legújabbjai már olyan gyorsak vagy gyorsabbak, mint ezek Raid0-banMég az is elmondható, hogy a belső RAID miatt a tároló méret növekedésével általában nő a sebesség is. Ezért elképzelhető hogy a 32/64GB-os SSD-ket lenne értelme RAID0-ba kötni.
Nade az ár.... a 128-asok nem kerülnek 2x annyiba és talán lassabbak sem mint azonos tipusból épített 2x64GB RAID0 -
fsb1000
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7670 üzenetére
Csak a 4K méretű blokkok írásánál van ez az anomália, illetve ahogy haladunk a nagyobb blokkméret felé a sebességhányad növekszik
Nyilván van valamilyen szük keresztmetszet az adatátvitelben, amiről nem tudjuk, hogy az (alaplapi) vezérlő vagy az adott SSD produkálja vagy valami más.A neten biztos van autentikus műszaki magyarázat, de nem jártam utána.
Elég volt annyi, hogy nem csak a Sandforce vezérlős SSD-knél figyelhető meg ez a jelenség. -
fsb1000
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7668 üzenetére
Nem lassúak tömörített adattal sem, csak a gyári értékek kb. 50-60% produkálják szekvenciálís írásban.
Ez előző generációs SSD-k mondhatók "lassúnak", mert azoknál a RAID0 mind a szekvenciális mind a 4K-s R/W müveleteket látványosan gyorsította, azaz majdnem duplázódtak az adatátviteli sebességek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #7665 üzenetére
Nincs értelme gyors SSD-t RAID0-ba kötni.
Akkor már inkább két gépet gyorsíts vele. -
fsb1000
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #7665 üzenetére
Csak a szekvenciális R/W növekszik meg. A 4K-s és a többszálas 4K írás nem, vagy csak minimálisan. Z86 lap és 2x Agility3/120GB-al tesztelve.
Valós adatátvitelnél (pl. tömörített adatok) már csak 600-800K volt az eredmény. -
válasz
TESCO-Zsömle #7661 üzenetére
Szia Zsömle
Hát százezres raidkártya nélkül nem...
Mentés -- új RAID tömb -- Visszapakolás -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5170 üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5167 üzenetére
Vezérlőpult - Felügyeleti eszközök - Számítógép kezelés
-
brd
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #5170 üzenetére
Gigabyte P55-UD3.
Nagyjából így. 64 bitre is jó a leírás, ill. Win7-en is hasonló helyen, és néven futnak az opciók. Ha nem világos, kérdezz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TESCO-Zsömle #5165 üzenetére
A merevlemezt amelyiket tükrözni szeretnéd konvertálnod kell dinamikus lemezzé a lemezkezelőben. Figyelem! Ez visszavonhatatlan művelet.
A másik meghajtót (amire tükrözni szeretnéd) is konvertálni kell dinamikus lemezzé.
Jobb gombbal előhívhatod a menüt a Lemezre kattintva bal oldalon (nem a particióra), ahol válaszd az Tükör hozzáadása menüt.
Itt is le van írva: TechNet
-
copass
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #5162 üzenetére
cerebellum írása
a végén van. -
Sunzi
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #4676 üzenetére
Elvileg ezeket lehet.
De, hogy adott vezétlővel lehet-e, az minden esetben kideríthető a gyártó oldalán, illetve az user manualból. Jellemzően komolyabb vezérlők esetén ez alapfunkció. Az alsóbb árkategóriában viszont nem, de a különböző kapacitások ott is kezeltek általában.Különbőző kapacitások esetén nyilván a (legkisebb disz mérete)*(n-1) lesz a hasznos terület... A többi diszken a fennmaradó hely további felhasználása szintén csak komolyabb vezértlők képességei közé tartozik...
Amúgy ajánlom a sokat linkelt cikkeket Cerebellumtól: [Raid-ről]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged