- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
TwentyFour
tag
válasz
fsb1000 #7686 üzenetére
Érdekes megoldás. 9 hely van a toronyban egymás felett, ezzel a megoldással 15HDD beférne. Bár ezekhez még jön a RAID vezérlő is, együttesen elég borsos az ár, de talán még mindig jobb, mint egy külső önálló RAID torony. Mindenesetre elgondolkodtató egy lehetőség.
-
TwentyFour
tag
válasz
fsb1000 #7678 üzenetére
Nézegetek raid kártyákat, így elsőre 110k körül vannak. Ahogy elnézem elég nagy a választék, így egyáltalán nem biztos, hogy erre a kategóriára van szükségem. Ugyanakkor sztem ez még mindig olcsóbb, mint külső tárolóban megoldani. Bár ennek is majd uánanézek.
A vinyók természetesen hűtve vannak, az egész gép szellőzése meg van oldva ventikkel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000 #7673 üzenetére
Hmm... Hát, nem tudom...
Egyik kezemben ott a tény, miszerint a csapból is az folyik, hogy az SSD-k mennyivel megbízhatóbbak a vinyóknál, mert nem tartalmaznak mozgó alkatrészt.
Másik kezemben itt van egy csomó idejekorán elhullott SSD az én 250GB-os rendszervinyómmal, ami 7 éve teszi a dolgát hibátlanul.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000 #7671 üzenetére
Körbeszimatoltam és találtam is bőséggel SSD RAID0 tesztet. Szomorúan vontam le a konzekvenciát, miszerint tényleg nem sok előnye van. Nekem fontos volna a RAID0 a látvány miatt is*, de ha nincs értelme, akkor nincs értelme.
Írtad, hogy az előző generációs meghajtóknál még volt gyorsulás. Itt konkrétan melyik meghajtókról van szó? Megérheti azokból építkeznem?
* - Viszont meg tudom oldani, hogy csak "meghajtóhelyek" legyenek, bekötött kábelekkel.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000 #7669 üzenetére
Amúgy én nem teljesen értem, hogy csíkozásnál miért nem duplázódnak a sebességek. Oké, mindennapi használatkor az SSD nem olyan gyors, mint papíron. Ezt elfogadom. De azt nem értem, hogy két ugyanolyan gyors SSD-vel miért nem duplázódik a sebesség, ha a felírt adatok mennyisége feleződik.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fsb1000 #7666 üzenetére
Én úgy tudom ismert tény, hogy a SandForce vezérlő nem szereti a tömörített állományokat. Ennek oka az, hogy maga is egy bizonyos tömörítést alkalmaz, az adatmozgások gyorsítására. Szóval a te Agility SSD-id RAID0 nélkül is lassúak lennének tömörített állománnyal, mint ahogy minden SF cucc az.
A gyakorlatban azonban vannak a módszernek hátulütői is. Elég csak a tömörített adatokra gondolni, nem kell messzire mennünk, hogy megtaláljuk őket: képek, videók, zenefájlok, tömörített fájlok, ISO-k, OS-képfájlok, ezek mind már eleve tömörítettek, így a Sandforce vezérlője mattot kap ha belebotlik egybe, ezeket nem képes tovább tömöríteni. Ilyenkor a sebesség lecsökken, a felírt adatok mennyisége a normálhoz közelít. (A Nagy SSD-teszt...)
-
válasz
fsb1000 #7658 üzenetére
A computer management//disk management alatt kell a kivánt paritciókra jobbgomb create mirror és kiválasztod a másik winyot. Ezután írja hogy hány %nál áll a szinkron.
Hát fene tudja én sosem raktam win7et egy raid 0-ra...
World of Tanks petició: 15 perc töltési időt az önjáró lövegeknek!
Pedig olyan jó E-75 -öt vagy JagdTiger-t oneshotolni 7es Obj 212-es artyval -
Jester01
veterán
válasz
fsb1000 #7631 üzenetére
Ha magától nem ismerte fel, akkor kézzel kell összerakni:
mdadm --assemble --scan
Ha ez sem megy, akkor még jobban kézzel:
mdadm --assemble /dev/md0 /dev/sdX /dev/sdY
Ahol X és Y értelemszerűen a megfelelő eszköz betűje.
A fentiek után már csak csatolni kell valahová, például:
mount /dev/md0 /mnt
-
brd
nagyúr
válasz
fsb1000 #4103 üzenetére
Nézz meg egy-két HDD tesztet (itt a PH!-n is van), ott szoktak szerepelni ilyen programok, a legtöbb helyen leírják, hogy milyen programmal tesztelték a boot-ot (persze nem olyasmire gondolok, hogy egy programban van egy "windows boot" nevű teszt, mert az kb. semmit nem ér
).
-
brd
nagyúr
válasz
fsb1000 #4099 üzenetére
Elméletben 4-8 K, esetleg 16 K-s stripe mérettel jársz a legjobban, a cluster size-t úgy beállítva, hogy egy-egy cluster a 2 (vagy több) háttértárolón legyen teljesen elosztva (vagyis minden cluster olvasása/írása egyszerre több háttértárolóról történhessen, ehhez az kell, hogy a cluster size annyiszorosa legyen a stripe-nak, ahány háttértárolóból áll a tömb). A sebességi sorrend, csökkenő sorrendben, szintén az elmélet szerint:
FAT16->FAT32->NTFS.
A gyakorlatban pedig valószínűleg a következő felálás hozza a legjobb eredményt az általad válaszott célra:
16-32-64 K stripe (32 K a legesélyesebb), 4-8 K cluster size, NTFS, rendszeres töredezettségmentesítés mellett.
Azért van így, mert maga az I/O parancsok átvitele terheli a gépet (az egybefüggő adatblokkok átvitele kevésbé, ezért ebből a szempontból jobb a nagyobb stripe size), és valahol valószínűleg szűk keresztmetszet lesz, ha nagyon kicsi lesz a stripe size. Ezért nincs mese, le kell tesztelni, az a biztos.
A filerendszerek sebessége meg ma már marhára nem számít (esetleg pagefile-t érdemes FAT16-ra tenni, ha az lesz az egyetlen file a partíción), egyedül az NTFS esetén +-ban ki lehet kapcsolni a Last Access Update-et (sok értelme amúgy sincs a funkciónak).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers vélemények - tapasztalatok
- Hardcore café
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Acer notebook topic
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Tesla topik
- További aktív témák...
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest