- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
djculture
félisten
válasz
TwentyFour #7687 üzenetére
Nekem simán 5,25 helyekre bevan téve 6 vinyó a 3,5 helyeken meg befér 12 akár. Pedig csak egy 15ezres codegen szerverház.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour #7689 üzenetére
Van, de drága.
Én inkább a RaidSonic-ot ajánlom, mert ugyanazt tudja, de olcsóbb.
Az Addonics egyébként egy 1998-ban alapított amerikai vállalat, míg a RaidSonic egy 1999-ben alapított német vállalat.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour #7687 üzenetére
-
fsb1000
nagyúr
válasz
TwentyFour #7684 üzenetére
Nem vagyok naprakész a NAS árakban, de másfél éve egy 4 fiókos RAID5-ös jelentősen olcsóbb volt mint egy Dell 4x Sas/SATA2 Raid5 kártya.
Az is megfontolandó hogy 8 HDD után miként pakolsz HDD-ket egy asztali toronyba.
Össze fognak érni, vagy egyáltalán nem lesz hely 10-12 HDD-nek. -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour #7683 üzenetére
Igazából napi mentésre gondoltam, automatizálva, mert ha egy napi munka elvész, az nem olyan fájó, mint egy havi.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
TwentyFour #7676 üzenetére
Raid5-re nem tudom a jó és megfizethető választ, de lehet ennyi pénzből Raid5-ös külső tárolókat vennék és optikai kábelt, ha van értelme.
----
De... lehet kicsit OFF: már több helyen láttam, hogy asztali gépekben nem volt megfelelő a HDD-k és SSD-k hűtése . Szerintem érdemes 10-20K-t erre is költeni, mert növeli az adatbiztonságot és az élettartalmat.
(a szendvicsbe rakott SSD-t is érdemes hűteni, mert annak az 1-3W-nak is távoznia kell valahova) -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TwentyFour #7676 üzenetére
Szia.
Vannak biztonsági mentésre specializált programok. Szerintem neked hasznosabb lehetne egy ilyen, mint a RAID1, mert a másodlagos meghajtó gyakorlatilag ugyanannyit van használva, mint az elsődleges, tehát ha az egyik meghal a használattól, a másiknak potenciálisan ugyanakkora az esélye a halálra. Míg egy backup program csak meghatározott időközönként klónozná le a rendszermeghajtót a biztonságira. Ez gyakorlatilag megspórolna egy csomó írási/olvasási feladatot, többek közt az összes cache-műveletet. Egy SSD teljes tartalmának klónozása egy másikra pedig nem egy lassú folyamat, szóval időben se lenne bevállalhatatlan plusz.
Vinyóknál ugyanez a helyzet. Technikai okokból úgy is csak a rendszer a kritikus. Adatokat mentheted továbbra is manuálisan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hardverkemping június végén
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Milyen videókártyát?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged