- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geller72
veterán
A régebbi HDD-k 8-12W-ot ettek, a mai, új főleg green power..stb vinyók meg olyan 6W-ot kajálnak. Szal nem egy nagy plusz a tápnak.
Örülök, hogy nem adtad fel. Engem sem hagyott volna gyugodni..
.
Hajrá!..To Kvazar: Igen, az egyik fela a raid karira a másik a lapra.
Az olcsó vezérlők szoftveresek, mint itt írták is. Ezért a teljesítményigényes részt a saját procid számolja, hardveres raid helyett. A HW raid karin proci és memória is van, a jobbakon 512MB-os. Pl. a WMware dolgok megkövetelik ezeket a kártyákat (sata/sas).EGy hibás hdd-t én nem adnék el. De ha valaki ragaszkodik hozzá, és a tudtára adod, hogy mi az állapot - ennek ellenére kell neki - hát add el. Vannak barkács fanatik emberek..
.
-
Geller72
veterán
Én akkor is amondó vagyok, hogy már csak elméleti síkon is gyorsabbnak kell lennie RAID -ben egy rendszernek (én most itt mondjuk stripe értem a dolgot) mint különálló hdd felállásban. Ha ugye értelemszerűen azt vesszük, hogy pl egyik hdd-ről éppen READ van, a másikról simán lehet akár ugyanúgy READ, vagy WRITE. Míg egy hdd esetén a seek valamilyen szinten megfogná. A hdd-n belüli file műveletek egyértelműen lassabbnak kell hogy legyenek. Az már egy más tészta, hogy mondjuk az "A" jelű hdd-ről a "B" jelű hdd-re másolunk, akkor ugye egyiken szimpla read van, a másikon szimpla write (többnyire). HDD-n belül ugye ez eléggé megfogja a vinyót. Míg egy jó RAID struktúránál ez a probléma nem, vagy csak részben áll fenn. Ezért is hívták életre ezt a technológiát a biztonságon felül.
-
Mlacee
tag
Tehát a kérdésem:
Érek e el jelentősebb sebességnövekedést ha megveszem ugyanezt a kártyát vagy pedig inkább esne a sebesség mert a Burst Speed ha megnézitek nagyon nagyon alacsony.Arra gondoltam hogy a két merevlemez, tegyük fel elsőn rendszer, másikon játékok hozhat jobb eredményeket mint ez a kártya(ami ugye egy szintet nem tud most túllépni) (+nem enne processzor-erőforrást amiben nem dúskálok most sem).
-
Geller72
veterán
P5K-m nekem is volt, valóban csak eSATA hdd-vel és a belső sata hdd-vel tud raidet, én magam is fogtam a fejem, ekkora ökörség láttán. Notinál még megértem. Mindenképpen jobb a natív sata vezérlő. Nem csak a proci miatt. Érdemes beruházni egyre. Ahogy lassan egy különálló usb 3.0-s kártyára is..
. Gondold meg, "kétezeröt2 nem a világ..
. Persze, én sem hagynám annyiban már csak azért sem..
.
-
norbi19884
tag
Lehet, hogy hülyeséget írok, de ez a raid dolog elég hisztis téma nekem két Raptor van Raid0-ba és mellette van még más vinyó is P5E-lapba a Raid tömb mellet csak az 500-as Samut volt hajlandó felismerni Maxtort egyáltalán nem Seagate-t meg kb. 10perc után találta. Nforce4-es lapba meg csak formázás után látja a rendszer a medishield-e kell vmit csinálni a legjobb a Striker lapommal volt helyzet ott kilehetet választani meik portokat lássa csak a raidvezérlő a többi BIOS-ból ment lehet csak szimplán a vezérlő nem támogatja azért elég gagyik ezek az alaplapi vezérlős cuccok próbáld ki más lappal is ha tudod.
-
Geller72
veterán
Van itthon egy SLI-"döluxom" ebből a lapból. A gond az, hogy nincs két szabad satás hdd-m, amin tesztelni tudnám, pedig XP-SP3 megy rá "vissza". Ha itthon lett volna a két grammra egyforma 40-es sata pár hitachim, megnéztem volna neked, de sajna nincs. egy fasttrack tx4300-at tesztel vele a haver.
Ez elvileg a V6.65 csipszet driver. Hivatalos. Írja is, hogy a 1013-as bioshoz mindeképpen kell a V6.65 csipszett driver minimum.
Aztán emlegetik az nforce hibáját is. Olvastam egy ilyet:
"It is not only Asus that suffer from this one... it is actually a bug in the older nForce4 raid controller.
I think i may just had about enuff on this Asus A8N-SLI Premium mobo and the dreaded "cannot copy the file : nvraid.sys when i decided, one last time... then it is going in the bin - and it worked!! After 3 days of pulling my hair out! Wot i did was fairly simple and involve no slip-streaming or special disks.( 2x Samsung 120Gb Sata Raid0)
Ok - i take it u have your siffy with the raid drivers ready and the Raid already created.
Start setup of XP the normal way and press F6 when prompted.
When u get to the screen which ask for the Nvraid driver and mass storage controller - FOLLOW THIS STEPS EXACTLY.
1. Press "S" and load the first driver
2. Press "S" and load the second driver - ( All normal up to this point )NOW!!!
3. Press "S" again and look on the screen - its will say something like "windows already has a .... press "S" to use driver from stiffy and "Enter" to use the driver provided by Windows"
PRESS "S" AGAIN - to use the one from stiffy and do the same with the second driver..... and ..... drumroll... Voila it worked first time!!
Don't ask me why - it worked and i hope it will work for more ppl out there."De sajnos ez neked post szinten még nem oldja meg a tömb problémádat.
.
Holnap megnézem a raid menüt. Lehet, hogy semmit nem találok neked, de ki tudja..
..ne add fel..a számtech logikus dolgok halmaza... Csak úgy ok nélkül nincs semmi..
.
Üdv:
Geller
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam topic
- iPhone topik
- Könyvajánló
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged