- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
UnSkilleD #9910 üzenetére
Nagyjából annyi a cél, hogy van jelenleg 500.000 kisebb fájlom, amik ritkán nagyobbak, mint 100MB. és 350GB körüli helyet foglalnak most. Ezek mennek rá, plusz az ezek metaadatait tároló adatbázis. Vagy neo4j vagy pgsql, még nem döntöttem el. Azt sem tudom még, hogy a fájlokat érdemes lenne e betenni adatbázisba, vagy hagyjam fájlrendszerben. Ha valamilyen keresési eredménybe kerülnek a metaadatok alapján, akkor úgyis vagy zip-be csomagolom, vagy csinálok az eredménynek külön mappát, ahová bemásolom (esetleg belinkelem) a fájlokat, és samba-val elérhetővé teszem a hálózaton. Ezen kívül még rámegy több másik kisebb adatbázis is, amik közel sem tesznek ki 350GB-ot. A RAID szempontjából ennyi számít. A torrent, videok, ilyesmi külön HDD-re megy, nem szempont, ha meghajtó hiba miatt elveszik. Funkció szempontjából webszolgáltatások, samba, meg nagy ritkán torrent fog menni rajta. Az adatbázisok normál esetben nem lesznek közvetlenül elérhetőek más gépekről, max migrálás, esetleg debug céljából, ha minden kötél szakad.
-
djyuri
őstag
válasz
UnSkilleD #9182 üzenetére
Hmm...
Talán én nem tárolok olyan fontos adatokat,hogy tükrözve használjam a raid-et...esetleg kombinálva 0+1-t.
Igazából egy ötletnek indult,mert jó áron jutottam hozzá 4db black vinyóhoz.
Azt mindenesetre nagyon sajnálom,hogy a lapom bios-a nem rendelkezik elegendő pci rom-al,így nem tudom a hardveres raid-t kihasználni. De most,hogy két napja erről olvasok itt teszteket és tapasztalatokat,így egyre jobban megbízok a szoftveres raid0-ban. HD filmekre pedig ez pont jó. -
brd
nagyúr
válasz
UnSkilleD #8659 üzenetére
Lehet. De nem kéri, hanem lesz egy "Load Driver" link azon az oldalon, ahol a telepítési célt választod, azt kell megnyomni, és megkeresni a drivert.
energy4ever: Az alaplapod tudja, USB-s meghajtón adagolható, ill. tulajdonképpen bárhonnan, amit a telepítő meghajtóként lát, akár optikai lemezről is.
-
brd
nagyúr
válasz
UnSkilleD #8656 üzenetére
Szerintem otthonra felesleges "*RAID*" nevű HDD-kkel szórakozni, nem érik meg a felárat. Az mindegy, hogy mit akarsz RAID-elni, a vezérlő kezeléséhez kell a driver az OS-nek, ha nincs driver, nem tudja kezelni. Olcsón az alaplapinál csak rosszabbat kapsz (ha max. pár éves alaplapokról van szó), felesleges ezzel időt tölteni. Szerk.: viszont könnyebb az átállás, mert a rendszer ugye az alaplapi vezérlőn marad.
-
brd
nagyúr
válasz
UnSkilleD #8654 üzenetére
Nem feltétlen, vezérlő/driverfüggő. Vagy az AHCI driver a RAID is egyben, vagy lehet olyat is csinálni, hogy csinálsz egy mentést a rendszerrről, majd ráerőszakolod a RAID drivert az AHCI vezérlőre, újraindítod, de közben belépsz a BIOS/UEFI-be, és átállítod RAID-re. Ha viszont a rendszert is RAID-en szeretnéd, az jóval problémásabb lehet, RAID szint függően (RAID0-1-5 stb.), ha a rendszerpartíciót akarod RAID-elni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sweet.tv - internetes TV
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Apple iPhone 13 128GB / Kártyafüggetlen 1ÉV GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged