- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
westlake #11424 üzenetére
Tudtommal a hw raid teljesen független a rendszeredtől, értsd úgy, hogy minden raid-el kapcsolatos számítást célhardver végez, tehermentesítve ezzel a hostot (processzort, ramot, egyáb erőforrásokat.) Ez az "alaplapi" megoldás esetén semmilyen esetben nem teljesül, mivel a platform számítási kapacitását és memóriáját használja.
Persze összeveszni nem fogunk rajta. -
5leteseN
senior tag
válasz
westlake #11400 üzenetére
Hlyére zötykölődött szinte minden(de semmi baj, mert tökéletes nics, csak "szerelmetességkor" ).
Azt a
parasztvakításonmarketingen kívül semmi sem indokolja (nálam), hogy az egyéb jellemzővel csak Gen3-at tudó SSD elemekhez miért csapnak Gen4-es(gondolom valamivel drágább) vezérlőt.
A (nekem) furcsaságától függetlenül elengedem a tovább folytatva már OFF-topik-ot.A "Bifurkált" SSD-k esetében viszont érdekes lehet-lenne, hogy a három Bif-es kis SSD-ket BIOS-ban boot-olhatónak látja-e az X99-es alaplap. BIOS szinten is megvannak.
Majd jövő héten... -
5leteseN
senior tag
válasz
westlake #11398 üzenetére
Félreértések eset forog fenn:
: "Egyrészt ebben a tekintetben nincs különbség az X99 és a B365 között, klasszikus hardveres RAID-et ez sem tud létrehozni PCIe SSD-kkel,..."
A megakadás az volt. hogy a B365M-OEM nem tud "Bifurkálni"(megosztani egy 16x-os PCIe foglalatait több feladat között), nem pedig a hardveres RAID.
Ha nincs is meg az az SSD mennyiség (2-3-4-+) amiért a sebesség ugrás érdemesé teszi létrehozni egy RAID-0-át, akkor (nekem) nem is lenne ebből a szempontból érdekes.
A Windows-os (11) szoftveres RAID-0 lenne a következő kérdés, erre próbáltam utalni.: "...másrészt nem tudom, miért meglepő számodra, hogy egy PCIe 3.0-ás alaplapban a 4.0-ás SSD lassabb, mint egy 3.0-ás."
Ezt kicsit nem értem a részedről. Meglepőnek tartod, hogy szerintem legkevesebb furcsa, hogy egy 7500MBps sebességre képes szabvány alá egy olyan SSD-összeállítást raknak, ami egyéb fődarabjai miatt éppenhogy tudja az előző szabvány sebesség-értéket.
Mindezt úgy, hogy a Gen4-nek egyébként is illik tudnia az eggyel alatta-előtte létrehozott szabványt(Gen3) értékeit!
Vajon miért vagyok meglepődve?
...hiszen ez csakparasztvakításmarketing: EZ egy Gen4-es SSDddd! ", ..hurrrá!
Vegyétek-vigyétek... Ugyan nem tudja az előd(szabvány) sebességét sem, de "Hurrááá..."Kis iróniával igyekeztem érzékeltetni a "furcsaságot"!
...de van autós hasonlatom is: 320 km/h-ra képes váltó, abban az autóban, aminek a motorja csak 180 km/h-ra elegendő LE-ménest terelget!...hát ez az apróság "csipi" a szemem.
Biztos én vagyok a hibás! -
5leteseN
senior tag
válasz
westlake #11391 üzenetére
Igen, ez az "alaplapi NVMe SSD, + 1-2 PCIe-be rakott NVMe SSD kártyák" változat valahol mesze a B-tervem mögött lohol egy fél ÁBC-vel.
Mivel nyomokban sincs infó arról, hogy az alaplap képes lenne bármilyen módon "furkálódni" ezért tanulva Sanyától (A Nagy-tól) átvágtam közben a Gordiuszi-csomót: levéve a polcról az egyébként is összeállított X99-XEON(E5-2673v3-as) alaplapot.Íme 1.0 :
...és "Íme 2.0:"
Kis elvégzendő W11-telepítési feladataim után (kb. hétvégén) fogok a három PM9B1-esből RAID-0-át varázsolni egy "pusztán-érdekel" jogcímmel.
A "csak" Gen3x4-es LEXAR NM620 furcsa módon jobb eredményeket hozott, mint a Samuék PM9B1-ese, ami Gen4x4-es.
Ez az érdekesség viszont itt OFF, nem is bontom ki jobban!Következő lépés-kérdés: Windows 11 alatt hogyan lesz ebből a három SSD-ből sebesség-háromszorozó
RAID-0-ám?
-
5leteseN
senior tag
válasz
westlake #11387 üzenetére
Még mindig(harmadszor-negyedszer is) B365M-OEM(AsRock)
Te magad is írtad már ezt az alaplap-infót ITT...
Az M.2-es és a többi szabad PCIe foglalatba(1x16PCIe3.0 +2x1PCIe3.0-ás, ez utóbbi kettő nem lenne célszerű: lassítanának csak) átalakítóval rakott SSD-kből a BIOS alap RAID-0-ás lehetőségével lehet ezekből az egyenkénti SSD-kből a jelenlegi 2xSeagate500GB HDD-k helyett RAD-0-át csinálni?
-
ffodi
veterán
válasz
westlake #9577 üzenetére
Én is tapasztaltam már ezt néhány masinával (p55, z68,x79). Nekem mondjuk tipikusan fagyás utáni reset-et követően történt ez (pl. belefagyott valamilyen bench-be), de volt már az említett random hiba is. Szerencsére 1 kivételével mindig be tudtam bootolni valahogy a win-t, és az Intel Rapid Storage SW-vel helyre tudtam állítani a kötetet.
-
brd
nagyúr
válasz
westlake #9577 üzenetére
Tápegység, tuning, RAM különbözik a gépeknél, röntgengép nincsen a szomszédban, nem a sarkkör közelében élsz? Milyen SSD-k? Nem lehet, hogy valami fos márkába nyúlsz bele mindig? Nem használsz valamilyen Rollback Utility-t, mint pl. a Comodo Time Machine, vagy a Returnil? Mert ott a TRIM-mel probléma van, ha nem kapcsolod ki.
-
need
addikt
válasz
westlake #3120 üzenetére
jó felteszem..
2 db WD 500 G vinyot akarok majd RAID 0 tolni.
Hová kell dugdosni a vinyokat hogy majd lássa mind a 2 vinyot.
Biosbban mit kell álitani az sem világos még 1enlőre!
RAID menü előcsalogatása!U.I.. olvastam visszább és nekem nem tünt 1értelmüen tutinak a RAID több többen irták és szenvettek vele ha ezekenek a deszkáknak nem jó a RAID vezérlőjük vagy ha álandóan szét esik akkor nem veszek másik WD vinyot.
-
need
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest