- iPhone topik
- Macrodroid
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Van értelme. Én 2x160 GB Samsung SATA-t tettem RAID0-ba, és ugrásszerű volt a változás. Elképesztő sebességgel hasít a gépem! Ezenkívül még van önállóan egy 200 GB-os Seagate a gépemben, arra rendszeresen archiválom a fontos adataimat, így akkor sem leszek (túl) ideges, ha megdöglik vmelyik vinyóm a RAID-ben.
-
neduddgi
aktív tag
Ha összeraideled a 2 db ide hdd-t, és mondjuk két partícióra osztod, és az egyik partícióról a másikra írsz, akkor egy alaplapi raid, ( vagy egy 5 - 7 ezer Ft-os ) ugyanolyan lassú lesz, ( majdnem ) mintha nem is lenne raid kártyád. Ezek ugyanis nem igazi hardveres raidek, igazából csak IDE kiterjesztések, valójában a procit dolgoztatják, ( vagy az ata vezérlőt) de éppen emiatt fenáll az, hogy az alaplapnak kell felosztani a saját idejét, hogy most ír, vagy olvas. 30-70 %-ban megosztja az időt, ( csak mer' olvasni gyorsabb mint írni...), és az égvilágon semmi hatása nincs. ( de van, +6,4364% ). Ha nagy méretű fájlokat akarsz másolni, konvertálni, akkor inkább ne raideld össze őket, használd mint IDE vonal növelőt. Tekintve, hogy egy ilyen eszköz megnyit egy újabb PCI csatornát, sokat nyerhetsz vele. Ha OP rendszer beolvasását akarod vele gyorsítani, az menni fog, de mit érsz vele? Bekapcsolásonként 1X 2 másodpercet. Azután program indításonként 1 másodpercet. Ez megéri? Mert hogy amikor éppen nem lépsz új pályára, és nem kell a wincsinek nagyobb állományt betöltenie, az ég világon semmi hatása sem lesz. Ez csak az én véleményem. Tanácsom: Tégy úgy, ahogy akarsz!
-
csapos2
addikt
a helyzet az hogy még mindig probléma a probléma.viszont ahogy olvasgatom az itteni hozázólásokat nem tudom egyáltalán fölé tudnék e menni az eddig elért sebeségnek?ha jó vinyók vannak nálam akkor 40000 alá nem nagyon megy a számláló de nem ritka a stabil 55000 sem. ha van ilyen irányú tapasztalatod és megosztanád velem,szerinted lehet raid0-val ezek fölé másolni?
-
vlaci79
senior tag
Üdv!
Nálam Raid 0-ban vann 2*120 sata 7200.7-s seagate barracuda.
Sandra teszt eredmenynt tudok mutatni hirtelen.
Eredményeket promis fastrack378 hozta.
Bővebben: link
Másolás az érdekes eredményeket hoz raid tömböm belül két partició között alapesetbenTotal Commander-rel 18-20MB/s (ennyit tud 250 es hitachi vinyom is) de, ha Total Commander-ben másolás beállításainál 40MB buffert állítok be vinyon belüli másoláshoz (és megadom még az azonos fizikai lemezt takaró meghajtó betüjeleket) akkor megváltozik a helyzet rendesen.
36-42 MB/s lesz a másolási sebeség ami elég kellemes.
Amit remélhetőleg hamarosan tesztelni tudok az 2db raid 0 tömb közti lemezműveletek.
Jelenleg 128kb sector méret van beállítva.
[Szerkesztve] -
motor
tag
http://www.internews.hu/print.phtml?page=cikk&id=139
http://pcforum.hu/katalog/?expr=h%E1l%F3zat
mondjuk ez blahblah
ha van 2 hdd a raidre
+ 1 hdd amin van már rendszer
dugd be a kártyát a pcislotba (előtte áramtalanítsd)
inditsd be
felismeri a kartyat
meg az oprendszer is (driver)
kapcsold ki
rakd ra
2 vinyót a kártyára 1 madzagon ( mondj búcsút az adatoknak rajta mert ezután ''egy drive lesz'')
bootolaskor 1 valamilyen gombot megnyomhatsz valszeg F2
azzal belepsz a kártya biosába
beállítod mirrored striped stb.
ha meg friss install 2 hddre akkor majd figyeljél nagyon háthat aditional drivert kell felraknod de szerintem az ismertebb csipekkel keszult kártyákhoz mindhez kell lennie.. -
motor
tag
egy olcsó raid kártya tudaja
2 vinyóval
a tükrözést (biztonság)
és a stripedset (gyorsaság) beállítást
a tükrözést a windowsban is megoldhatod (kártya nélkük)
a kártyáknak saját biosuk van amibe a gép bekapcsolása után léphetsz, egyszersmind meg is hosszabbodik maga a bootolás, tehát annak a gyorsítására nem kifejezetten jó
rakhatsz rájuk bármit, még oprendszert is, csak stripedsetre nem ajánlott FONTOS
adatot rakni mert ha az egyik vinyó romlik akkor a másikon nem marad használható adat
a 2 módot ötvözheted is (4 vincseszter)
a vincseszterek ''nem árt'' ha ugyanolyan tipusúak, de nem feltétel
véleményem szerint a striped kurvára gyorsabb, mint a szingli én annó CS-re használtam, még a p2 athlon600-as korszakban és mapváltásonként rég bent voltam amikor a többi player még csak az orrát vakarta
egyébként ha el akarsz inézni valamit: intézd magad -
LukE
veterán
mondtak mar, hogy baratod a kereso?
cikkek: Bővebben: link
es forumtemak: Bővebben: link
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- További aktív témák...
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged