Hirdetés
- 5 GHz körülre gyorsulnak a mobilchipek, a Huawei lemaradásban
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Snapdragon 8 Elite Gen 5 és folyadékhűtés jöhet a RedMagic új gamer táblagépébe
- Nagyobb akkumulátorral jöhet a Motorola Razr 70 Ultra, másban alig változna
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Mobil flották
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Motorola Edge 70 Fusion – stílusosan főznek
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
A fenti problémában vagyok én is annyival megfejelve, hogy az SSD-s is betelt. Nekem létfontosságú a folyamatos rendelkezésre állás ezért én a köv. megoldást választottam:
- 1 SSD régi felhasználó progiknak (250 GB)
- 1 SSD új csak a rendszernek. (128 vagy 250 GB)
- 1 db régi 2 TR WD red adatnak amelyet alaplapon lévő Marvell-el RAID 1-be rakok egy új 2 TR WD red-el.+ 4 db új / használt 2 TR WD red RAID 5-ben hatsó tárnak külön rackbe. Ez így 7 TR.
Emelet van 2 db 1 TR régebbi amiből az egyik rendszer backup a másik adat backup.
Ez kicsit túl biztosítottnak tűnik de van 1 -1 hideg védelem villám és egyéb helyzetekre , van 1 forró RAID 1 a napi munkához a lemez problémákra , és van egy RAID 5 tömb állandó elérésre minden munkának, adatnak lemez hibák, adat sérülések esetére ami külön hálózaton kapja az elektromosságot így ez még villám , feszültség problémák esetén is megoldás lehet.
Ennek ellenére a javasolt szalagos,megoldás lehet bár azt tudni kell, hogy új marha drága a régebbi használt LTO-2 (max. 400 GB) talán már az LTO-3 elérhető de legalább 2 db legyen mert a HP, stb. ezeket cseréli szokta és nem javítja. Ami csak új árban megy és az 300e -nél kezdődik. A kettő azért kell , hogy ha éppen megdöglik a meghajtó - ami azért nagyrészt viheti magával a szalagot is - legyen mivel vissza tölteni, menteni. Mert adott esetben 2 hónapba is beletelik mire tudsz egy épkézláb másik meghajtót szerezni.
DAT szerintem felejtős túl kicsi. + 1 db jó fenntartási idejű UPS is kell.lásd. lent.
Az egyetlen hátránya szalagosoknak a kellék anyag ellátás és a lassúsága. 200GB kb. 6 óra alatt ír fel és ezalatt nincs hiba lehetőség , áram kimaradás mert akkor lehet újra kezdeni vagy görcsölni a fileok válogatásán.
Vagyis amit leírtál az tökéletesen működik de valaki régebben írta a RAID nem "backupnak" való vagyis RAID mellé is kell backup! A szoftver vs. hardveres RAID-nél már mások leírták de én inkább hardvereset választanám persze ez a géppel végzett munka szerint változhat ha van elég CPU teljesítmény - ami van - akkor csak az a kérdés mennyire szükséges a feladatokhoz. Ha nem létkérdés akkor jó lehet a szoftveres is.
-
Szia! A kiötlött megoldás működőképes.
Mondjuk ilyen mennyiségű adathoz kéne data-kazetta, de az drága és még a Blu Ray is kevés ennyi adathoz. Esetleg felhő, az meg havidíjas és nemigazán adnak elég helyet normális áron egyenlőre............Raid-kártya nem biztos, hogy kell ha rábízod a RAID 5 kezelését az operációs rendszerre.
Igen ez már 1 fokkal bonyolultabb, hiszen számolni is kell de 100.000 Forint alatti RAID kártyák úgyis a CPU-val számoltatnak szóval nem biztos, hogy hátrébb lennél vele.A lényeg, hogy stabil legyen...
Szóval csak stabil driverek nulla CPU GPU húzás vagy memória pörgetés....Esetleg egy otthoni nas felállítása....
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Suzuki topik
- Engedélyezte Hollandia a Tesla önvezetést, az EU többi része következhet
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Windows 10
- További aktív témák...
- Western Digital WD Purple 4TB - WD43PURZ - Új - Eladó!
- Intel 545S 512GB M2 Sata SSD / Beszámítás OK!
- Western Digital SA530 256GB 2.5" TLC SATA3 SSD - több db - szinte újak, max 1 napot futottak
- XPG SPECTRIX S40G RGB 512GB NVMe SSD 100% / Beszámítás OK!
- WD SN8000S 4TB M.2 2280 NVMe SSD Gen4 7300-6800MB/s
- ADATA XPG SPECTRIX S40G 4TB M.2 PCIe (AS40G-4TT-C) (ELKELT)
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- White GAMER PC! Ultra 265 / RTX 5070 Ti / 32GB 6000MHz / 1TB NVMe / B660 / 850w Gold! BeszámítOK
- GAMER PC! Ryzen 7 7800X3D / RTX 5080 / B650 Strix / 32GB 6000MHz / 1000w Gold! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest