Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Redmi Note 15 Pro+ - több plusz, mint mínusz
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli2
aktív tag
Szia brd!
Nem tudom, hogyan kell kivitelezni a "Kézzel ráerőszakolni a RAID drivert az AHCI vezérlőre", de leírom hol tartok: UEFI-ben a RAID-re átállítást követően összekapcsoltam a HDD-ket még a karakteres felületen raid1 módba. Ekkor a gép nem áll fel, kékhalál betöltődés közben. Vissza az UEFI-be, vissza AHCI módra. Újraindítást követően a W7-ben: vezérlőpult, felügyeleti eszközök, számítógép-kezelés, lemezkezelés. Itt 1 db HDD-t és annak kapacitását látom - ez gondolom teljesen normális. Megformázom "egyszerű kötetként", mást nem is enged. Sajátgépben rendben látom a megformázott lemezt, másolok rá néhány GB-ot. Gép kikapcs, két HDD leválaszt. Külső HDD dokkoló segítségével ellenőrzöm, hogy mindkét lemezen rendben fent van e a néhány GB adat. És igen, mindkettő lemez ugyan azt tartalmazza. Ez így rendben van.
Ezután az egyik HDD-re másoltam újabb 1-2 GB adatot. Visszaépítettem a gépbe mindkettő HDD-t és azt tapasztaltam, hogy külön értesítés nélkül, de megpróbálja "felépíteni" az egyik HDD a másik HDD-t. Ez kb 1 órát vett igénybe.
Raid 0-t kipróbálva is működik, a lemezkezelőben egy HDD-t látok ~950 GB-al és itt is csak egyszerű kötetként enged inicializálni, formázni.RAID 0-ban a szekvenciális olvasás 230 MB az írás 200 MB,
RAID 1-ben a szekvenciális olvasás 18 MB az írás 100 MB.Ez így rendes RAID vagy valamit nagyon összebarmoltam?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Amazon Alexa
- VR topik
- Duplázik a NAND is: a Samsung 100%-os áremelésben gondolkodik
- Snowboard topic
- Highguard
- One mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-G - i5-10210U I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- darkFlash CF8 Pro
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs