- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Íme az új Android Auto!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Brutális összegeket fektet a Samsung az AI fejlesztésekbe
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoli2
aktív tag
Szia brd!
Nem tudom, hogyan kell kivitelezni a "Kézzel ráerőszakolni a RAID drivert az AHCI vezérlőre", de leírom hol tartok: UEFI-ben a RAID-re átállítást követően összekapcsoltam a HDD-ket még a karakteres felületen raid1 módba. Ekkor a gép nem áll fel, kékhalál betöltődés közben. Vissza az UEFI-be, vissza AHCI módra. Újraindítást követően a W7-ben: vezérlőpult, felügyeleti eszközök, számítógép-kezelés, lemezkezelés. Itt 1 db HDD-t és annak kapacitását látom - ez gondolom teljesen normális. Megformázom "egyszerű kötetként", mást nem is enged. Sajátgépben rendben látom a megformázott lemezt, másolok rá néhány GB-ot. Gép kikapcs, két HDD leválaszt. Külső HDD dokkoló segítségével ellenőrzöm, hogy mindkét lemezen rendben fent van e a néhány GB adat. És igen, mindkettő lemez ugyan azt tartalmazza. Ez így rendben van.
Ezután az egyik HDD-re másoltam újabb 1-2 GB adatot. Visszaépítettem a gépbe mindkettő HDD-t és azt tapasztaltam, hogy külön értesítés nélkül, de megpróbálja "felépíteni" az egyik HDD a másik HDD-t. Ez kb 1 órát vett igénybe.
Raid 0-t kipróbálva is működik, a lemezkezelőben egy HDD-t látok ~950 GB-al és itt is csak egyszerű kötetként enged inicializálni, formázni.RAID 0-ban a szekvenciális olvasás 230 MB az írás 200 MB,
RAID 1-ben a szekvenciális olvasás 18 MB az írás 100 MB.Ez így rendes RAID vagy valamit nagyon összebarmoltam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple MacBook
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Házimozi haladó szinten
- World of Tanks - MMO
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen autót vegyek?
- Íme az új Android Auto!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- AKCIÓ! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
- 250GB Sata SSD-k / Samsung 840 Evo / 850 Evo / CM871a / Kingmax /
- AKCIÓ! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG PM9A1 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 - 100/100 -as - Eladó!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 5080 AERO OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Részletre BankMentes ASUS ROG Zephyrus G16 (2025) GU605CR QR110W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest