- Háromtagúvá bővült a Motorola Razr 70 család
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- iPhone topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magisk
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék összeállítani biztonságos adattárolásra. Ebben kérném a segítségeteket. Az ilyen külső winyós USB-s adatmentegetősdi nem igazán jöhet szóba, mert sok adatról van szó, ezért gondoltam a Raid-re. Nem tudom van-e nála jobb megoldás. Ha igen, akkor szóljatok legyetek szívesek!
Olyan házat szeretnék venni, amibe 10 winyó elfér. Arra gondoltam, hogy 6 winyó mehetne Raid5-ben, hogy szépen mentegessék egymást, és 4 pedig szimplán egyszeres adattárolásra, a kevésbé fontos adatok tárolására.Egy ilyen összeállításra gondoltam: [link]. Időnként 1-1 videó kódolás is történne, ezért kellene viszonylag erős proci, de a zajt is minimalizálni kellene, így a prociban található HD Graphics 4000-es grafikus mag lenne használva, külön VGA kártya helyett.
A ház nagyon tetszik. 10db winyó elfér benne. A tápról azt mondták, hogy megfelelő, csak kicsit hangos. (esetleg nem sokkal drágább alternativ tápegységet is javasolhattok, ha tudtok)Úgy tudom nem célszerű az alaplapi Raid vezérlőt használni, mert lassú és nem túl megbízható. Ezért arra gondoltam, hogy a drága 50k-s alaplap helyett lehetne egy olcsóbbat venni, mondjuk: ASROCK B75 Pro3 - 20 007Ft, és mellé egy Raid kártyát. Szerintetek ez jó ötlet? És milyen kártyát válasszak? Sajnos nem igazán vagyok ebben járatos

Segítségeteket előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Napelem
- Gitáros topic
- LG LCD és LED TV-k
- Háromtagúvá bővült a Motorola Razr 70 család
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A szellőzésre is figyel a Lian Li kábeleket rejtő, Infinity sorozatú mikrotornya
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E5550, E5570, 5590, 5500, 5501, 5510, 5520 / SZÁMLA + GARANCIA
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku: 87%
- Kingston 32GB DDR4 3200MHz KSM29ED8/32ME ECC Szerver RAM
- MSI Pulse 15 B13VFK i7 / RTX 4060 140W / QHD 165Hz 16GB DDR5 1 TB SSD
- Alienware 17r4 olvass
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Olyan házat szeretnék venni, amibe 10 winyó elfér. Arra gondoltam, hogy 6 winyó mehetne Raid5-ben, hogy szépen mentegessék egymást, és 4 pedig szimplán egyszeres adattárolásra, a kevésbé fontos adatok tárolására.