Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• OddMan
    őstag

Ha a biztonság a fontos akkor nem ajánlom a RAID-et. A hardverhiba ellen valóban jó, de mi a helyzet a villámmal, áramingadozással, áramlökésekkel...stb ?

Ha a biztonság a fontos neked, akkor szerintem a legtutibb dolog az az, ha egyszerre csak egy vinyót használsz. Az új file-okat írd ki cd-re (így az új adatok sem vesznek el)

Ha megtelt a cd akkor kösd rá a másik vincsit és told át az anyagot, majd kösd le megint.

Én azért használom a két 80-ast vincsit ilyen nyugodtan, mert van egy 200-as tartalékban amit a fent leírt módszerrel használok biztonsági vincsinek.

Az biztos, hogy DVD-re is muszáj menteni, vagy valamilyen más drive-ra, amit el lehet zárni biztonságos helyre, ha tényleg fontosak az adatok. Azt csípem a raid1-be, hogy amikor tönkremegy az egyik vinyo, ami valljuk be a legtöbbször előforduló hiba a természeti katasztrófákkal ellentétben, akkor csak veszek egy másik vinyot és kész (rebuild). A természeti katasztrófák eléggé ritkák szerintem, de ha fontosak az adatok, akkor azzal is számolni kell. Szal nekem már több vinyom is tönkrement, de hála istennek nem kellett összevadászni az adatokat a DVD meg CD lemezekről, mert a RAID1 kötetem még eddig sohasem esett szét teljesen. : DDD

Új hozzászólás Aktív témák