- Jövő hónapban debütál az Oppo Find X9 Ultra
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bluetooth-headsetekről általában
- Xiaomi 12 - az izmos 12
Új hozzászólás Aktív témák
-
No, hát most reggel, tisztább fejjel megnéztem újra.
Shift-el megállítottam a boot-ot és megnéztem, hogy mik vannak a listában, mikor a raid-ről próbálok bootolni.
A listában nem is szerepel egyáltalán az általam átnevezett menüsor, hanem csak az alap van, ami még a WD-ről került át. Így egyértelmű, hogy valamiért még az a grub konfig maradt meg, amit a WD-ről Samsungra klónozás során átkerült. Ezért keresi mindig a WD-t bootkor.
Nem értem, mit rontottam el? Volt konfig módosítás után update-grub /dev/sda és sdb rendesen, meg előtte persze install is mindkettőre és mégsem változott, nem értem...

/boot alá lett téve md0, /boot/grub/grub.cfg lett módosítva és ellenőriztem is mindig gedittel, rendesen átíródott és ott van benne a menüpont, ami tartalmazza az md0-ról bootot.

Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Motoros topic
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Analóg fényképezés
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Corsair MP600 Pro XT NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Kingston NV2 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston Fury Renegade NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- MikroTik / hálózati eszközök több típus, készletről
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- 27% - Gamemax GAMER PC! 7500F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD /
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest