Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- iPhone topik
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Brutálisan drága lehet a Poco F9 Ultra
- One mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
A_ScHuLcZ
addikt
A segítségeteket szeretném kérni. Gondolkozok SSD rendszerlemezre váltáson, de mivel elég drága ez a lehetőség, így először megpróbálkoznék a raid0-val, mert ahhoz megvannak a "hozzávalók", kíváncsi vagyok mennyit gyorsítana a rendszeremen. Hardveres raidet csinálnék, mivel az alaplap tudja ezt, sőt két vezérlő is van rajta, itt jön az első kérdés, hogy melyiket célszerűbb, melyik a jobb, megbízhatóbb? (alaplap: Gigabyte EP45-DQ6, az egyik vezérlő biztos, hogy gigabyte, a másik talán intel, de ezt nem tudom, utánanézek..)
A következő kérdésem: csak a rendszerlemezt szeretném raid0-ként használni, a gyorsítás lenne a lényeg. Lenne erre a célra 2db 500-as 7200-as samsung (HD500LJ), vagy pedig 2db 1TB-os 7200-as samsung (HD103UJ). A gond csak az, hogy ekkora tömbökre abszolút nincs szükségem (2x500=1000, 2x1000=2000)... nekem egy 50-es, max 100-as partíció bőségesen elég lenne, a többit inkább adattárolásra használnám. Ezt ugye viszont short stroke-al érdemes csinálni, hogy a külső peremre kerüljön a partíció, mert gyorsabb.. HDTune mérései szerint az 500-asok kb 20%-al lassabbak, mint a terások.
Olyan elvetemült ötletem is volt, hogy olyat nem-e lehet, hogy a tömböt megcsinálom kicsire short stroke-al, a maradék lemezeket pedig felhasználom sima partícióként? 95%-ban biztos vagyok benne, hogy ilyet nem lehet, egyrészt mert hardveres lesz, másrészt logikusan végiggondolva elvben ez nem működhet az összehangoltság miatt..
1 terás rendszerlemez viszont tök felesleges, fontos adatokat pedig ott nemigen merek tárolni, tehát mit javasoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Hobby elektronika
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Fujifilm X
- RAM topik
- Ne késd le a határidőt! (Secure Boot 2026)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB 100% (1év Garancia) - ÚJ UTÁNGYÁRTOTT AKKUMULÁTOR
- 223 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB/6GB/Számlával!
- Samsung Galaxy S24 Plus - Titanium Black - 12/256GB - Megkímélt, szép állapotban.
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 i7-11850H 32 GB RAM 1000GB SSD NVIDIA T1200 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest