Hirdetés
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Titan 2 Elite néven érkezik egy újabb BlackBerry-szerű Unihertz
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Fotók, videók mobillal
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Luxuspóráz: okosláncot akasztana a nyakadba az Apple
Új hozzászólás Aktív témák
-
proof88
addikt
no megnéztem a web oldalt és írva is vagyon, hogy JMicron vezérlős az a 2 SATA-port. Ha nem is lassabbak, biztos nem is gyorsabbak az intel vezérlőnél. Szóval azt mondom, ha lehet, a fekete sata-portokat használd. Addig ha van lehetőség, tiltsd is le a JMicron-vezérlőt biosban. Persze RAID-et tud az a 2 csati is, de szerintem amíg lehet, az inteles portokat használd.
A telepítőre visszatérve, lehet egy telepítőbe van integrálva a driver a 2 vezérlőhöz és azért csak egyet találtál. Emlékeim ASUS lapoknál külön van a kettő.
A winyós kérdésre pedig annyit tudok mondani, hogy a RE3 winyóknál biztos nem lesz olyan gondod, hogy véletlenül szétesik a tömb. Sok winyónál előfordul, hogy a vezérlő egyszer csak eldobja a tömbből, mert hibásnak véli. Nekem egy 80-as Maxtor és Samu párosítással volt ilyenem régen, fél évig mentek, aztán kidobta a Maxtort, később kiderült, a Maxtoron lett 1 rossz szektor. Tapasztalataim alapján a Raptor winyókkal sem fordul elő ilyen. A gond az, hogy ha a winyó hibát javít, lehet hogy nem válaszol időben a raid-vezérlőnek, erre az meg azt hiszi, hogy meghalt a winyó. Talán az F3 most egy nagyon jó winyó. Persze nem tudom, hogy 2 db egy raid-tömbben nem fog-e széthullani később. Az biztos, hogy raid0-n sose tárolj fontos adatokat, csak rendszert meg programokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Megkérdeztük az AI-t: milyen érzés, amikor megreguláznak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hatalmas mérföldkőhöz ért az Xbox applikáció
- Robotporszívók
- Gurulunk, WAZE?!
- Linux Mint
- PlayStation 5
- Formula-1
- További aktív témák...
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagari! -
- Lexar NM710 M.2 2280 PCIe Gen4x4 NVMe SSD
- Western Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ) új
- Western Digital Purple Pro 10TB (WD102PURP) új, bontatlan
- Western Digital Red Plus 3.5 2TB SATA3 (WD20EFPX) új, bontatlan
- Intel XMP és AMD Expo Compatible! Corsair Vengeance RGB DDR5 2x32GB (64GB) Kit!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- CoolerMaster MM710 53gr pehelykönnyű gamer egér eladó
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs