Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Freddy TNT
    őstag

Üdv! Szeretném megtudni a véleményetek a következő lehetőségről. Jelenleg van egy abit-AI7 alaplapom és két db samsung 120gb Sata (8mb) vinyóm. Tehát csak alaplapi raid vezérlőm van de ettől függetlenül szerintetek megéri raid 0-ra állítani és úgy hsználni a rendszert? Érezhető lesz a gyorsulás illetve nem megy a processzorteljesítmény rovására (jelentősen) a dolog (2.4GHz p4)? Továbbá van még egy asus P4P800 as alaplapom is csak még nem tudtam eladni de ha azt mondjátk hogy annak jobb az alaplai raid vezérlője akkor inkább arra kötöm rá a rendszert.

[Szerkesztve]

Hi !

Igaz nekem nem SATA, hanem sima ATA van,de mind1 :) (Sokba lenne nekem :D )

Szóval: nekem 2*80Gb van RAID 0-ba kötve (IDE-n, Silicon image RAID vezérlővel)

Az eredmények pedig: minimum 56mb/s, max 104MB/s. ( már rég mértem nem emlékszem pontosan. Na már most ezek a vincsik alapból max 60-65MB/s-t tudnak. A minimum meg......... a fene tudja már :B
    Ez csak akkor lenne gyorsabb,ha hardveres RAID lenne :( :( De az ha jól tudom az valami 70.000-nél kezdődik.

Mivel a merevlemezeink között csatolófelületben, alaplapban(na meg a tiéd integrált) van különbség ezért pár MB/sec eltérés könnyen lehet. Bár szerintem csak 3-8MB lehet a különbség.

A sebességtől nem dobom el az agyam. ( a bootolásnál nem igazán érezhető) de mondjuk egy-egy játék betöltésénél igen csak kapaszkodsz az asztalba :) ;)
    Összesítve: Mindenképpen gyorsabb,procit csak mérhetően terheli, a kapacitás összeadódik szóval semmilyen vesztességed nem lesz belőle.

Néhány ''finom''falat: egy 100MB-s file a 200GB-s vincsiről átmásolva (annak 80MB/s az olvasási sebessége) tényleg 1mp! Nagyobb file másolásakor a ledekről látható, hogy a RAID kötetnek van ideje lustálkodni a sima vincsihez képest :D
    :R :R :R :R :R :R
    u.i: RAID kötetről csak óvatosan lehet Ghost-olni !!!!! Van egy aprócska bibi ami el tudja b@szni a partíciókat,de szerencsére könnyen helyrehozható :((

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák