- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geth
veterán
Na megnéztem, a QTS-ben lévő Power Recovery beállítás szinkronban van az UEFI-ben lévővel: ugyanazt a kiválasztott/átállított opciót jeleníti meg mindkét helyen.
Az én TS-251-em NEM reagál WoL-ra, ha alvás közben kapott egy áramkimaradást.Egyébként hibernálás (S4) nélkül annyira nem is lenne rózsás a helyzet, tekintve hogy hibrid alvás hiányában ez így dirty shutdownnak számít, ergó RAID1 resync és fs check lett a jutalom
Magyarán a restorenak/memorynak/last statenek nem sok értelme van... -
shtirley
tag
Áhhá! Tényleg félreértés volt.
Nos amennyire én tudom az én NAS-om ilyet nem tud, vagyis csak azon a szinten tudja mint egy átlagos PC.
Azaz, le tud állni valamilyen alacsonyabb készenléti szintre ahonnan feláll wake-on-lan esetén mindaddig, míg az áramot meg nem szakítjuk. Áramszünet után kézzel kell elindítani.
A QNAP fórumokon keresve sem találtam más működésre utaló jelet. -
shtirley
tag
Fura dolog amit keresel. Nekem egy régebbi (TS-269L) NAS-om van, és azon ez a dolog firmware függő lehetett, mert régen a konektorba dugás pillanatában elindult azonnal, mostanság viszont be kell kapcsolni a főkapcsolóval.
Ezt onnan tudom, hogy van egy APC szünetmentesem, ami USB-n rá van dugva a NAS-ra. Rövid áramszünet esetén nem történik semmi, de ha 5 percig nincs áram, akkor leállítja magát a NAS. Ez csak akkor működik, ha USB-n jelen van a szünetmentes. Sajnos azzal nem gömbölyű valami, mert néha a NAS elveszti vele a kapcsolatot. Olyankor nem elég az USB-t kihúzni, hanem NAS leállít, szünetmentes áramtalanít, aztán minden visszakapcsol. Nos régen az árammal rögtön elindult, újabban viszont be kell kapcsolni. -
gahor72
aktív tag
1. Írjál a support-nak kérdezd meg valószínű válaszolnak előbb-utóbb.
2. A nasokat 24/7-es működésre tervezték,ha be is van kapcsolva és mondjuk hetente kerül rá egy biztonsági mentés távolról,akkor a köztes időben le állhat ha nincs adat mozgás.Tehát nem fogyaszt semmit.
3. Ha csak pl hetente egyszer használnád akkor jobban jársz egy lan képes külső winyóval amin mehet wol.
és olcsóbb is.4. Ha pl hetente egyszer használod , és a többi időben áll akkor költség hatékony az egy lemezes nas,viszont nincs adat biztonság,mint a külső winyó esetében.
Kivéve ha felhőbe,pedrivera stb szinkronizálod a mentéseket,amit bármelyik esetben megtehetsz.5. Ritka használat mellett 2-4 lemezes nast venni és nem kihasználni a tudását--luxus.
Persze te tudod,ennyit tudtam segíteni,abból az info-ból amit írtál.
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest