- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- iPhone topik
- Garmin topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Azonnali navigációs kérdések órája
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
A zárójeles megjegyzésed (szó szerint) adja meg a választ. A Python támogatja az összehasonlítások összefűzését, például ez teljesen rendben van:
if 3 < a < 10:
print('Közötte van')
else:
print('Nincs közötte')A 2.7-es Pythonban így írnak erről: [link]
Tehát ez azonos azzal, hogy 3 < a és a < 10, valamint az egész sor rögtön hamis lesz, ha a%2 egyenlő nullával.Ezek alapján a kérdéses sorod azt jelenti, hogy a%2 egyenlő 1 és 1 nem egyenlő winningSit(n/a). Ha kiteszed a zárójeleket (ahogy írtad), akkor már azt jelenti, amire te gondoltál.
-
cousin333
addikt
Igen, a Python3-ban egyféle int típus van, ami gyakorlatilag tetszőleges méretű számot képes kezelni. Ha pedig szükség van a hosszakra - például egy 16 bájtos összetett struktúrát kell értelmezni -, akkor ott a beépített struct vagy a nagyszerű bitstring modul, amivel használhatsz 23 bites előjel nélküli egész számokat is, ha éppen az kell neked, vagy igazi, egy bites boolean-t (vagy többet). Mindezt kicsi indiánnal vagy naggyal (endianness).
-
Sajnos a dict típust nem én választottam, a dialógus így tölti fel a változót. Gondolom azért, mert van olyan dialógus, ahol egyszerre többet is kijelölhetek. De ez most nem ilyen. Ha meg sztringbe konvertálom, akkor sem érek vele sokat. De megoldottam már!
Valahogy így:
try:
if response['item'] == 1:
print('1')
elif response['item'] == 0:
print('0')
except KeyError:
print('Kilépés...')
exit(0)Először én is erre a stacked if-re gondoltam, de a try elvileg gyorsabb is. És így nem csak akkor lép vissza, ha canceled kulcs van a változóban, hanem nem várt, egyéb eseteknél is (persze csak KeyError-nál).
Azért köszi!
De a karakterkódolós hiba még mindig fennáll... Ahogy észrevettem, ha a
droid.dialogGetInput(név,szöveg)
-en keresztül kérem be a usertől a linket/szöveget, akkor az más kódolással érkezik, és ezért hal meg a kód a fentebb bemásolt ascii hibával. Hogy lehetne kideríteni a kódolást és megoldani azt, hogy kódolja át UTF-8-ba? -
cousin333
addikt
Elvileg egy alap Python és a Spyder nevezetű IDE képes ilyesmikre.
Amit én használok, az a Winpython. Van benne minden, mint a búcsúban (neked nyilván sok is lesz), választható 2.7.x vagy akár 3.4.x (esetleg korábbiak), 32 és 64 bit egyaránt. Ja és nem kell telepíteni sem, csak kicsomagolni. Igaz úgy már >1GB...
. Van benne Python + hadseregnyi modul (numpy, matplotlib, pandas, sympy...) + Spyder + IPython + Qt konzol + Qt Designer is. És ingyenes.
-
sonar
addikt
Soronként debuggolást én Visual Studio + IronPython, értelemszerűen csak win alatt láttam.
Illetve akad még a pdb (python debugger) amivel lehet step by step debuggolni és platform független, de ez nem az az igazi ide-s.
syntax highlight-osat nem igazán tudok mondani linux alá. talán az eclipse megfelelő pluginnel tud ilyet is -
olivera88
veterán
De beraktam.
meg a pontokat is. Most megpróbáltam anélkül, de semmi. Egyáltalán tudja milyen programmal tudja lefuttatni azokat amik a listában szerepelnek? Mert szerintem nem. A Magics ++ nak kell h lefuttassa a python scripteket. Bocsi ha hülyeséget kérdeztem.
Sonar
Hát a program dokumentációjában nem találtam róla leírást h lehetne egyben is megírni, de megpróbáltam tegnap az összes időpontot egy fájlba berakni, és sikerült le is futtatni, nem kellett semmit módosítani benne. Csak ebben az nem tetszik hogy ha valamit módosítani kell az egyik kódba mert nem jól jelent meg a térképen valami akkor futtathatom le újra.
Köszi. Majd megnézem a cront is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- iPhone 12 Pro Max / 128 GB / 88%-os akku / gyári független / Pacific Blue
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest