Hirdetés
- Mobil flották
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
Atomantiii
üzenetére
Egy out_file.write hivas mindenkepp hianyzik ebbol...
-
Atomantiii
addikt
Xml fájlt hogyan tudnék xz formátumba tömöríteni? Találtam egy ilyen kódot, de akárhogy próbálom nálam mindig 0 byte lesz a mérete.
import lzma as xzin_file = open('input.xml', 'rb')input_data = in_file.read()compressed_data = xz.compress(input_data)out_file = open('input.xml.xz', 'wb')in_file.close()out_file.close() -
-
-
válasz
üzenetére
bocs, hogy nem lehet megnyitni, köze annyi van a pythonhoz, hogy a gpt abban írta, amit nem sikerült linkelnem normálisan (kértem, hogy írjon egy asszisztens programot), egy részét idemásolom, így kezdődött:
""Ez egy érdekes feladat. Egy lehetséges megoldás a következő:```python
# Importáljuk a szükséges modulokat
import speech_recognition as sr # A beszéd felismeréséhez
import datetime # A dátum és idő kezeléséhez
import pyttsx3 # A szöveg felolvasásához# Létrehozunk egy SpeechRecognizer objektumot
recognizer = sr.Recognizer()# Létrehozunk egy pyttsx3 objektumot
engine = pyttsx3.init()# Beállítjuk a beszéd sebességét és a hangját
engine.setProperty("rate", 150)
engine.setProperty("voice", "hungarian")# Egy függvény, ami lejátsza a megadott szöveget
def speak(text):
engine.say(text)
engine.runAndWait()# Egy függvény, ami visszaadja a felismert szöveget a mikrofonból
def listen():
with sr.Microphone() as source:
# Csökkentjük a háttérzajt
recognizer.adjust_for_ambient_noise(source)
# Hallgatjuk a felhasználót. stb... -
sziasztok. teljesen laikus vagyok, nem tudok programozni, a kérdésemmel kapcsolatban a türelmeteket kérem előre is. androidos telefont használok és szeretnék rá egy magyar nyelven működő asszisztens programot. (a google asszisztens nem tud magyarul és amúgy sem elérhető a Samsung telefonomon; amennyire tudom a siri sem tud magyarul) a kérdésem az, hogy szerintetek miért nincsen, amikor a billentyűzet is tud magyar beszéd után gépelni, vagy a google kereső mikrofonja is tud magyarul? az asszisztens programtól annyit várnék el, hogy szóbeli utasításra aktiválja magát, mint a siri, és az utasításomra képes legyen emlékeztetőt beállítani, és persze figyelmeztetni az adott időpontban. előfizetője is szívesen lennék egy ilyen programnak. megkértem:
bing gpt4 ezt dobta, google drive link, de nem értek hozzá, nekem sajnos ez csak szöveg, fogalmam sincs mit kell kezdeni vele.
miért nincsen szerintetek, illetve bonyolult létrehozni? valaki nem készítene egyet?, tényleg előfizető lennék...
-
-
python.org-rol telepitsd, a Store-os asszem ki van herelve.
3.10/3.11-et nyugodtan hasznalhatod, nem sok olyan csomag van, aminek regebbi verzio kellene.
3.12 meg erosen fejlesztes alatt van es a csomagok (foleg a nagyobbak) csak lassan lesznek tamogatottak az uj verziokon.fejlesztesre en a helyedben pycharm-ot hasznalnek, nem VS-t, de lehet, hogy ez csak preferencia kerdese...
-
cigam
titán
Újra szükségem lenne a Pythonra, de nem tudom hol kezdjem. Honnan telepítsem, és melyik verziót? A Windows áruházból, vagy a python.org-ról?
Melyik verzió kezeli rendesen az aiohttp-t? Próbáltam a legfrissebb verziót(3.12), de nem tudtam feltenni az aiohttp-t, viszont a 3.11-re gond nélkül települt.
Vagy tegyem vfel a visual studio python fejlesztőkörnyezetét, és az majd mindent(?) megold helyettem? -
válasz
Atomantiii
üzenetére
erdemes nyitni egy hibajegyet a repojukra (vagy PR-t ezzel a javitassal) - marmint a py-xmltv repora, nem a py_epg-re
-
válasz
sztanozs
üzenetére
Igen, 3.10, ben a default encoding megvaltozott CP1250-rol utf-8-ra:
https://docs.python.org/3/whatsnew/3.10.html#optional-encodingwarning-and-encoding-locale-optionszoval vagy 3.10+ alatt futtatod, vagy fixalod a masodik pont szerint (xmltv_helpers.py)Nem pontos, de szerintem ez lesz a hiba egyebkent...
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
elso otletem, hogy valami lxml problema lehet a config fajl beolvasasnal...
a forrasban probald meg atirni a 155-os sort errolreturn ET.parse(self._args.config)
errereturn ET.parse(open(self._args.config , 'r' , encoding="utf-8"))illetve a dependenciaban (C:\Python312\Lib\site-packages\xmltv\xmltv_helpers.py) cserelheto a 69 sor:
with xml_file_path.open("w") as data:
errewith xml_file_path.open("w", encoding="utf-8" ) as data: -
válasz
Atomantiii
üzenetére
Mondjuk nemethg altal felrakott log reszlet alapjan python 3.9-ben futtatja a programot, hogy van ez???
File "C:\Users\pp\AppData\Local\Programs\Python\Python39\lib\encodings\cp1250.py",
line 19, in encode
return codecs.charmap_encode(input,self.errors,encoding_table)[0]
UnicodeEncodeError:'charmap' codec can't encode character '\xfb'
in position 428: character maps to <undefined>at tudod dobni a lejes logot PM-ben?
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
probald meg 3.10-zel
ha van fent anakonda/miniconda, akkor csinalj neki egy uj venv-et:conda create -n py310 python=3.10
es aktivald:conda activate py310 -
Atomantiii
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
Most éppen melóhelyen: Win 10 Enterprise 22H2, pythonra azt írja, hogy fent van a 3.11.2 és a 3.12.1 is. Most éppen cmd-be írom be a parancsot neki. Mondjuk otthoni gépemen még nem próbáltam, de majd este megpróbálom.
Ha a hiányolt \xc3-at hozzáadnám a cp1250-be, akkor valószínűleg nem problémázna rá, csak előbb-utóbb mindig talál olyat, ami nem tetszik neki.
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
milyen os, milyen python verzio van fent nalad?
mi az alapertelmezett futtatokernyezet? -
Atomantiii
addikt
válasz
Atomantiii
üzenetére
Most éppen mintha jó lenne, kipróbálom több csatornával is. Illetve mégsem ha mondjuk több napra állítom.
Tehát ennyi szerepel a py_epg.xml-ben a cool csatornára és 10 napra szeretném lehúzni. Ekkor ez szerepel a logban.
-
Atomantiii
addikt
válasz
üzenetére
Igen telepítettem és helyileg próbálom futtatni ahogy írod ezzel a py_epg.xml-el, amiből veszi, hogy mely csatornákat akarom. Bár mondjuk ez a notepad++ szerint unicode kódolású és win 10-en próbálom futtatni parancssorból.
Bár most éppen nem írt hibát, de ha más csatornával próbálom akkor van amikor valószínűleg olyan karakterre akad, amivel nem tud mit kezdeni.
-
-
válasz
Atomantiii
üzenetére
Sajna nem tudom megnezni a hibat ceges proxy miatt (compromised website)
-
Atomantiii
addikt
válasz
üzenetére
Lehet korábbi pythonnal kellene próbálkozni? Vagy feldobni valamire egy ubuntut vagy valamilyen linuxot és azon jó eséllyel elindulna?
Pl ha a \xfb-t hozzáadom valamilyen karakterrel az 1250-es encodinghoz akkor már azon nem problémázik, hanem ha másikat talál, amit nem ismer akkor problémázik. Csak nem mindig írja ki, hogy melyiket nem ismeri, de úgy tűnik az ékezetes karakterek nem tetszenek neki.
-
Atomantiii
addikt
Sziasztok!
Találtam egy python-ban írt kis programot, ami weboldalról grabbelne le tv műsort xml fájlba, de valamilyen encoding problémája van. Úgy gondolom, hogy az ékezetes betűkkel van problémája. Hogyan tudnám kijavítani a hiányzó karaktereket? -
Hege1234
addikt
köszönöm!

így szuperül működik
egyenlőre eddig ilyen, te is ilyesmire gondoltál?
import re
import glob
log_file_pattern = ".\\drmfiles\\programok\\firefox-log\\log.txt.moz_log.*"
log_files = glob.glob(log_file_pattern)
found_tokens = set()
patterns={
"app_key":[r"header=.app_key..value=.(.*)..merge=0]"],
"azukiapp":[r"E/nsHttp...AzukiApp:.(.*)"],
"azukiststoken":[r"E/nsHttp...AzukiSTSToken:.(.*)"],
"natcho":[r"E/nsHttp.uri=.*natco_key=(.*)&device_type=WEB&channel_number="],
"Device_Id":[r"header=.Device-Id..value=.(.*)..merge=0]"],
"bff_token":[r"header=.bff_token..value=.(.*)..merge=0]"],
"azudrm":[r'D/n.*?AzukiApp.*?[^.].*?[^.]\"AzukiDRM\" value=\"(.*?)\"',
r"E/nsHttp...AzukiApp:..*.*[^?].*[^?.].*[^?.]E/nsHttp...AzukiDRM:.(.*)"],
"sess_id":[r"https://.*wv_getlicense.*session_uid=(.*?)&"],
"acc_ount":[r"E/nsHttp.uri=.*user_token=(.*)&session"],
"get_lic":[r"E/nsHttp uri=(.*wv_getlicense.*token.*)"]
}
results = {}
while found_tokens != set(patterns.keys()):
for file_path in log_files:
try:
with open(file_path, 'r') as file:
tdata = file.read()
for key, patternlist in patterns.items():
if key not in found_tokens:
for pattern in patternlist:
try:
token = re.findall(pattern, tdata)[0].strip()
results[key] = token
found_tokens.add(key)
except IndexError:
pass
except Exception as e:
print(f"Error processing {key}: {e}")
except (IndexError, FileNotFoundError):
print(f"File not found: {file_path}")
except Exception as e:
print(f"Error processing file {file_path}: {e}")
app_key = results["app_key"]
azukiapp = results["azukiapp"]
azukiststoken = results["azukiststoken"]
natcho = results["natcho"]
Device_Id = results["Device_Id"]
bff_token = results["bff_token"]
azudrm = results["azudrm"]
sess_id = results["sess_id"]
acc_ount = results["acc_ount"]
get_lic = results["get_lic"] -
axioma
veterán
válasz
Hege1234
üzenetére
Bocs, tegnap nem jutottam el odaig...
Draft, nem is IDE-bol, de iranynak talan jo. A ..-nal toltsd ki a sajat valtozatod megfelelo soraivalpatterns={"app_key":[r"header=.app_key..value=.(.*)..merge=0]"],"azukiapp":[r"E/nsHttp...AzukiApp:.(.*)"],
... # ide atalakitod a tobbit is"azudrm":[r'D/n.*?AzukiApp.*?[^.].*?[^.]\"AzukiDRM\" value=\"(.*?)\"',r"E/nsHttp...AzukiApp:..*.*[^?].*[^?.].*[^?.]E/nsHttp...AzukiDRM:.(.*)"]
}found_tokens = set()while found_tokens!=set(patterns.keys()):...for file_path in log_files:try:with open...for key,patternlist in patterns.items():if key not in found_tokens:for pattern in patternlist:try:re.findall(pattern, tdata)[0].strip()found_tokens.add(key) # if no exception occuredexcept: pass...
Szolj ha elakadsz, most ennyit sikerult. [Azt lehetne me'g figyelni hogy melyik file ami mar lezarodott igy felesleges ujranezni, de ha ez a sebesseg is jo akkor mind1.] -
-
Hege1234
addikt
axioma, atty_hor köszönöm az ötleteket!

így most már szépen ki tud lépni, de lehet csak azért mert így még csak 1 fájlban keres
tesztelem olyan adattal ami csak a 2. vagy 3. fájlban lehetne, ott már lehet majd el fog vérezni megint..(csak, hogy itt az oldalon jobban átlátható legyen ezért most csak az app_key-t tettem bele a többit kiszedtem..)
import re
import time
import glob
log_file_pattern = ".\\drmfiles\\programok\\firefox-log\\log.txt.moz_log.*"
tokens_to_find = 10
found_tokens = set()
while len(found_tokens) < tokens_to_find:
found_all_tokens = True
cutted_file_path = re.findall(r'\\([^\\]+)$', file_path)[0].strip()
if file_path in found_tokens:
continue
try:
tdata = file.read()
app_key = re.findall(r"header=.app_key..value=.(.*)..merge=0]", tdata)[0].strip()
print(f"Token found in {cutted_file_path}: app_key: {app_key}\n")
found_tokens.add(file_path)
print(f"Token not found in {file_path}. Waiting for the next attempt.")
found_all_tokens = False
except Exception as e:
print(f"Error processing {file_path}: {e}")
found_all_tokens = False
if found_all_tokens:
break
time.sleep(2) -
axioma
veterán
válasz
Hege1234
üzenetére
Amennyire elsore atlatom, ha 1 file-ban talal mindent, akkor is csak egy +1 tortenik, utana ha a kov. fajlban nincs mind a 10, akkor 1x se novelsz.
Vagy csak egy flag kene hogy megtalaltad mind, de akkor meg ha nem egyben van akkor azert nem lepsz ki, vagy egyesevel +1, de ovatosan az ertekadasokkal, mert a kovetkezonel felulcsapod az elozo file talalatait is, es/vagy esetleg ujra beszamolod. Szoval egyesevel kene a tokenekre ha me'g ures akkor re.findall, es ha megtalalta, akkor +1 (es legkozelebb ide ugye nem mesz bele), ha jol sejtem ez lehetett az eredeti szandek.
(Amugy 10-nel nem szaroznek megszamolgatassal, ami sikeres azt dobald set-be, es kilepesi feltetel hogy egyenlo-e az osszes keresendovel, mert igy nem kell az ujrakereseseknel se vizsgalodni.) -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
hogyan tudnék kilépni ebből a loopból?
a firefox log fájljában kerestetek 10 token-t
a fájlok nem egyből kerülnek bele a mappába, hanem folyamatosan
és minden 100MB adat után csinál egy új fájlt
log.txt.moz_log.0
log.txt.moz_log.1
log.txt.moz_log.2így elképzelhető, hogy valamelyik token majd csak a 2. vagy 3. fájlban lesz megtalálható..
script:
import re
import time
import glob
log_file_pattern = ".\\firefox-log\\log.txt.moz_log.*"
tokens_to_find = 10
tokens_found = 0
processed_files = set()
while tokens_found < tokens_to_find:
cutted_file_path = re.findall(r'\\([^\\]+)$', file_path)[0].strip()
if file_path not in processed_files:
try:
tdata = file.read()
app_key = re.findall(r"header=.app_key..value=.(.*)..merge=0]", tdata)[0].strip()
azukiapp = re.findall(r"E/nsHttp...AzukiApp:.(.*)", tdata)[0].strip()
azukiststoken = re.findall(r"E/nsHttp...AzukiSTSToken:.(.*)", tdata)[0].strip()
natcho = re.findall(r"E/nsHttp.uri=.*natco_key=(.*)&device_type=WEB&channel_number=", tdata)[0].strip()
Device_Id = re.findall(r"header=.Device-Id..value=.(.*)..merge=0]", tdata)[0].strip()
bff_token = re.findall(r"header=.bff_token..value=.(.*)..merge=0]", tdata)[0].strip()
sess_id = re.findall(r"https://.*wv_getlicense.*session_uid=(.*?)&", tdata)[0].strip()
acc_ount = re.findall(r"E/nsHttp.uri=.*user_token=(.*)&session", tdata)[0].strip()
try:
azudrm = re.findall(r'D/n.*?AzukiApp.*?[^.].*?[^.]\"AzukiDRM\" value=\"(.*?)\"', tdata)[0].strip()
except:
azudrm = re.findall(r"E/nsHttp...AzukiApp:..*.*[^?].*[^?.].*[^?.]E/nsHttp...AzukiDRM:.(.*)", tdata)[0].strip()
get_lic = re.findall(r"E/nsHttp uri=(.*wv_getlicense.*token.*)", tdata)[0].strip()
print(f"Token found in {cutted_file_path}: app_key: {app_key}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: azukiapp: {azukiapp}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: azukiststoken: {azukiststoken}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: natcho: {natcho}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: Device_Id: {Device_Id}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: bff_token: {bff_token}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: sess_id: {sess_id}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: acc_ount: {acc_ount}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: azudrm: {azudrm}\n")
print(f"Token found in {cutted_file_path}: get_lic: {get_lic}\n")
tokens_found += 1
processed_files.add(file_path)
print(f"Token not found in {cutted_file_path}. Waiting for the next attempt.")
except Exception as e:
print(f"Error processing {cutted_file_path}: {e}")
time.sleep(2)
print(f"All tokens found! Press Enter to exit.")
stopsdf = input('\stop now!')még a loopban lévő print:
Token not found in log.txt.moz_log.0. Waiting for the next attempt.
Token found in log.txt.moz_log.0: app_key: ex****k
Token found in log.txt.moz_log.0: azukiapp: 3**
Token found in log.txt.moz_log.0: azukiststoken: AuthTok****
Token found in log.txt.moz_log.0: natcho: T****0P
Token found in log.txt.moz_log.0: Device_Id: 95d6****a4
Token found in log.txt.moz_log.0: bff_token: AuthTok****
Token found in log.txt.moz_log.0: sess_id: e4ab****f91
Token found in log.txt.moz_log.0: acc_ount: 100****001
Token found in log.txt.moz_log.0: azudrm: bd****C0=
Token found in log.txt.moz_log.0: get_lic: htt****lsemajd miután a log.txt.moz_log.0 betelt és létrejön a log.txt.moz_log.1 a mappában
elkezdi azt is csekkolni több száz sort nem teszek be róla, de az így néz ki:Token not found in log.txt.moz_log.1. Waiting for the next attempt.
.
.
Token not found in log.txt.moz_log.1. Waiting for the next attempt.
.
.
Token not found in log.txt.moz_log.2. Waiting for the next attempt.
Token not found in log.txt.moz_log.3. Waiting for the next attempt.
Token not found in log.txt.moz_log.1. Waiting for the next attempt.azt nem értem, hogy a loop-ból miért nem tud kilépni amikor a mostani helyzetben már az 1. fájlban megtalál minden token-t amit kerestetek és a print jelzi is..

lehet kellene valahova egy break és az, hogy megadom hogy 10 tokent találjon meg az nem elég a kilépéshez?
vagy más ok miatt mehet mégis a következő fájlra? -
golfvariant
aktív tag
Gmailes MFA azonosításra van bármi lehetőség?
-
sonar
addikt
válasz
golfvariant
üzenetére
És mi volt a megoldás?
-
golfvariant
aktív tag
Kipróbáltam, de valamiért nem működött, pedig scrollozás közben megálltam, vissza is görgettem stb, aztán újra lefele. Mégsem jött össze, mindegy végülis sikerült megoldanom más módszerrel.
igaz nem használok fakeuseragent-et, vagy letöltött chromedriver.exe-t
Nincsenek világmegváltó terveim vele, csak sosem pythonoztam még, és célszerűnek láttam valami kézzelfogható projekttel indítani, mintsem sum = 1+2 szinttel indítani
-
válasz
golfvariant
üzenetére
saját részre nem, volt cikk pl. mobile.de-s adatbányászatról, és kb. ez volt anno a konklúzió.
-
sonar
addikt
válasz
golfvariant
üzenetére
Jogi részeben nem tudok teljesen állást foglalni, de ezt én amolyan szürkezónának ítélem meg.
-
sonar
addikt
válasz
golfvariant
üzenetére
Érdemes ilyenkor scrollozni vagy tab, pagedown keyeket küldözgetni, hogy betöltődjön minden.
Meg egy kis wait.
Nekem szokott működni. -
golfvariant
aktív tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Írtam egy scriptet, amivel a zöldmanós webáráruház bizonyos termékcsoportjának árát ellenőrizném. Jelezve ha valami nagyobb akció van, mert néha tök jól ki lehet fogni dolgokat
Az oldal javascriptes működése miatt Seleniummal próbáltam megoldani. A script jól működik, de ha pl 20 oldalas a termékpaletta, akkor random eljutok a 5-12. oldalig és onnan valamiért csak első oldalt tölti be, hiába van az url-ben a megfelelő oldalszám.
Próbáltam sleep-el várakoztatni, hogy legyen ideje dolgozni a javascriptes termékbetöltőnek, de sajnos nem ezen múlik. Volt már valaki hasonló cipőben?
-
válasz
golfvariant
üzenetére
Igen, tedd fel a kerdest
-
golfvariant
aktív tag
web scrapinggel foglalkozik valaki?
lenne pár kérdésem -
Aki jartas a python tesztelesben - ez hogy mukodik?
https://github.com/Colin-b/httpx_auth#available-pytest-fixturesfrom httpx_auth.testing import token_cache_mock, token_mock
def test_something(token_cache_mock):
# perform code using authentication
pass -
UDPSendToF
tag
Sziasztok!
Nagyjából egy héttel ezelőtt 0 Python tudással elkezdtem összedobni egy scriptet, amivel részben kiváltható a Corsair iCUE app, képek / GIF-ek megjelenítésére az AIO LCD-jén. Eddig úgy ment, hogy ChatGPT írta a kódrészletet miután megadtam, mit szeretnék, aztán valamennyi szenvedés után működött is normálisan. Főleg a mentéssel és visszaállítással volt bőven sz*pás, mire meglett a helyes sorrend.
Viszont a LED-ek irányításával gondban vagyok. Így a jelenlegi linkelt állapotában működne minden rendesen, viszont az egész script elkezd fagyni és beakadni. Először magával az LCD képernyővel is ugyanez volt, aztán az valahogy megoldódott. Próbáltam thread cuccokat is, de nem igazán értem, mi lenne erre a jó megoldás. Maga a LED hardver különálló kapcsolaton van, tehát az LCD kommunikáció nem zavar bele.
Valakinek esetleg van ötlete, hogyan lehetne ezt szépen megvalósítani?
A random összehányt sorrendet, error handling hiányát és otthagyott debug üzeneteket, stb ne nézzétek légyszi, azt majd a végén, mikor minden működik.
-
repvez
addikt
[link]
akkor igy linkelem.
Ahogy most muködik.
Alul megadom a nevét és az értékét a nodenak majd létrehozza
A piros négyzet jelentené a portot a kapcsolodáshoz, ebbol kellene egy ki és egy bemeneti a node oldalára.jelenleg csak akkor mozgathatoak a node-k ha már össze vannak kötve egymással és csak egy összeköttetés lehet mostAmit szeretnék, hogy egy olyan progi legyen mint ahogy a legtöbb mostanában használt programnél NODE-t használni.
Olyasmi mint Blenderben.
amit szeretnék elérni, hogy
-jobb gombbal késziteni egy uj node-t (egy másik változatban ez már ugy van)
-MEgadni neki a nevét ami fix lenne külön fejléccel és szinnel.
-bármikor lehessen értéket addni neki ha a nodeba kattintok
-legyen be és kimeneti portja
-ezeken a portokon keresztül lehessen összekötni a node-t akár több bemenet és kimenet is lehessen egy node-hoz.
-szabadon lehessen az egérrel mozgatni öket és nagyitani bármekkora térbe
-lehessen elmenteni és folytatni késöbb
Ami a lényeg
Ezeket a nodokat meg lehessen határozni, hogy bámilyen matematikai muveleteket végezzen el a két node érték közöttpl: egyik node 10 a másik 20 és össze akarom addni öket akkor össze kell kötni a 10 es kimenetét a 20 bemenetével és megadni, hogy összeadás legyen és igy a kimeneten keresztül már 30 menne a következő node-hoz
esetleg ha már van ilyen ami személyreszabhato node bázisu visuális program az is jo
-
repvez
addikt
üdv érdeklődnék, hogy nem lenne e probléma ha egy teljes 100 sor körüli codeot linkelnék be és segítené valaki kibogozni, hogy mi hogy lenne működőképes?
De lehetőleg csak ha tényleg a segítés a cél és nem annak firtatása ,hogy miért ezt és miért úgy ,ha nem is értek hozzá (csak a korábbi topicocbol kiindulva) -
kovisoft
őstag
válasz
jerry311
üzenetére
Az RGBXmasTree egy származtatott class, a close() csak annyit csinál, hogy meghívja a base class (super class) ugyanilyen nevű metódusát. A base class talán valami SPIDevice, ennek a close() metódusa választja ténylegesen le az eszközt. De ez nem kapcsolgatja a LED-eket.
-
jerry311
nagyúr
válasz
kovisoft
üzenetére
Ha ezt lefuttatom, akkor offolja a LED-eket.
pi@raspberrypi3b:~ $ cat treeoff.py
from tree import RGBXmasTreetree = RGBXmasTree()tree.close()pi@raspberrypi3b:~ $
Gondoltam még, hátha esetleg bezavar a fényesség állítás (
tree = RGBXmasTree(brightness=0.04)), de ha kiveszem belőle a brightness-t akkor sem kapcsol le tree.close()-ra a színváltós script.Hmmmmmmm...
trree.off() lekapcsolja a LED-eket CTRL+C után.
tree.close() nem.
Hmmmmmm, érdekes.from tree import RGBXmasTreefrom colorzero import Color, Hueimport randomimport sysdef random_color():r = random.random()g = random.random()b = random.random()return (r, g, b)tree = RGBXmasTree(brightness=0.04)if __name__ == '__main__':try:while True:pixel = random.choice(tree)pixel.color = random_color()sleep = 1except KeyboardInterrupt:tree.off()print('Interrupted')sys.exit(0)
Köszönöm a segítséget.
-
kovisoft
őstag
válasz
kovisoft
üzenetére
Nem az van, hogy a konstruktor kikapcsolja a LED-eket? És amikor egy külön scriptben van csak a close(), akkor lefut a konstruktor, kikapcsolja a LED-eket, nem a close() kapcsolja ki? Mert akkor a végén kell egy tree.off(), az kapcsolná ki, nem a close().
Persze csak találgatok.
-
jerry311
nagyúr
válasz
kovisoft
üzenetére
Nope, sleep nem segít, sys.exit eltávolítása sem.
except KeyboardInterrupt:tree.close()print('Interrupted')time.sleep(1)sys.exit(0)except KeyboardInterrupt:tree.close()print('Interrupted')time.sleep(1)# sys.exit(0)Egyébként ez a példakód volt a kiindulási alap: [link]
-
jerry311
nagyúr
hi,
nem vagyok egy python mester...
Kérdés: a tree.close() miért nem fut le ebben a kódban? Ha egy külön scriptben csak a tree.close() van akkor szépen lekapcsolja az összes LED-et, ahogy kellene.
from tree import RGBXmasTreefrom colorzero import Color, Hueimport randomimport sysdef random_color():r = random.random()g = random.random()b = random.random()return (r, g, b)tree = RGBXmasTree(brightness=0.04)if __name__ == '__main__':try:while True:pixel = random.choice(tree)pixel.color = random_color()sleep = 1except KeyboardInterrupt:tree.close()print('Interrupted')sys.exit(0) -
Hege1234
addikt
igen, ha van egy jó alapja onnan már könnyen boldogul

(egyébként ezt rosszul értelmezte a gpt, mert amit komment-be tettem az csak nekem infó, hogy tudjam, hogy mit csinál a
tv_or_radio mert az csak ezt a kettő valamelyikét adhatja vissza
True False)amúgy kb. 4 órán keresztül szórakoztam a különböző gpt-kkel, de egyik se tudta azt megoldani, hogy a continue-val tudjon a következő iter-re ugrani, ha a fájl már létezik
olyat tudott összehozni, hogy a fájlokat megtalálta erre elkezdte letölteni újra
(a glob-ot egyébként egyik gpt se hozta fel csak az os.walk-ot bár szerintem azzal is megoldható lett volna, de addigra már meguntam..)jahh + el se akarta hinni, hogy én használhatom a continue-t azon a részen
-
JoinR
őstag
válasz
Hege1234
üzenetére
Egy chatgpt-s refactort rádobtam.

from glob import glob
tv_or_radio = 'Rádió' if elem['tv_or_radio'] else 'Videó'
file_extension = 'mp3' if elem['tv_or_radio'] else 'mkv'
s_pattern = fr"Downloads\\befejezett\\NAVA\\**\\*id#{elem['clean_id']}*{file_extension}"
file_list = glob(s_pattern, recursive=True)
if file_list:
for file_path in file_list:
print(f'[INFO] ez a fájl már létezik itt: {file_path}')
continue -
Hege1234
addikt
válasz
sztanozs
üzenetére
a glob valóban megoldotta
köszi, szuperül működik!
if elem['tv_or_radio'] == True:
#tv_or_radio = 'Rádió'
from glob import glob
s_pattern = fr"Downloads\\befejezett\\NAVA\\**\\*id#{elem['clean_id']}*mp3"
if file_list:
continue
elif elem['tv_or_radio'] == False:
#tv_or_radio = 'Videó'
from glob import glob
s_pattern = fr"Downloads\\befejezett\\NAVA\\**\\*id#{elem['clean_id']}*mkv"
if file_list:
continue
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Próba
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Bestbuy játékok
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Battlefield 6
- Házimozi belépő szinten
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Gamer PC minőségi alkatrészekből! I7-9700KF/2TB HDD/800GB SSD/32GB RAM 3600Mhz Rog alaplap
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128 GB (Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan! Mega AKCIÓ! 2028.12.11 Gari! Apple Macbook Air 15.3 M4! 10C/16GB/256GB
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Van pár tippem róla, de még sokat kell olvasnom, tanulnom.