Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasius
tag
válasz
velizare
üzenetére
R-ről még nem hallottam :), köszi a tippet! A YouTubeon megnézve elsőre úgy tűnik, hogy az R inkább már meglévő adatok eléggé csillivilli ábrázolására való. Nekem valami egyszerű kellene. Csak ráküldöm az adatokat és megjelennek egy koordináta rendszerben. Az R lehet hogy ezt is tudja, de nem nagyon triviális hogy hogyan is kellene elkkezdeni.
-
mylastage
csendes tag
válasz
velizare
üzenetére
Valami hasonló fapados volt igaz
de eltelt 30 év és még mindig nincs megoldás.
Függvények, eljárások, modulok, metódusok próbálnak segíteni az alap_problémán: miszerint nem tud számolni az istenített programnyelv.
A kérdés még mindig ugyanaz:
Hogy(an) írnak nem egyszerű scripteket ebben a programnyelvben, mikor nem tud számolni szegényke...?! -
-
-
válasz
velizare
üzenetére
A connection refused rendben van, a live hostok azt küldik vissza. Az egyetlen anomália, amit nem értek, ha a range első hostja offline, akkor mindig OSError: no route to host-ot kapok, a többi offline-ra socket timeoutot, az online rendszerekre pedig connection refused-ot.
-
sonar
addikt
válasz
velizare
üzenetére
Sajnos nincs ilyen pro DBA-s ismerősöm. A legtöbb válasz meg, hogy amíg a db szerver bírja addig nem érdekel senkit, hogy az alkalmazott megoldás mennyire hatékony. Eddig én is azt a "hagyományt" követtem, hogy nyitom, elvégzem amit kell majd zárom a kapcsolatot. Csak elmélkedek. Egy egész jó kis iromány a témában: [link]
-
-
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
Azért ez így túlzás, ha nem értesz a GUI-hoz, akkor honnan tudod, hogy nem érdemes?
Attól hogy a Python szkriptnyelv, még lehet vele GUI-ra fejleszteni.
Nekem a wxPython-nal van tapasztalatom. Van hozzá normális GUI designer: wxFormBuilder. Amit te megcsinálsz menüt konzolon, ezt valószínűleg elég könnyen meg lehet benne csinálni. Cserébe tud sok minden mást is. Nem mondom, Linuxon macerás telepíteni (pip-pel sokszor nem megy), de Windowson pip-pel telepíthető.
Más kérdés, hogy a feladatra szerintem elég lenne egy MS Access vagy a Libreoffice Base. -
kezdosql
tag
válasz
velizare
üzenetére
Egyszerueket, mint pl. telefonjegyzek, amikor nehany fele adatot kell tarolni, de bizonyos adatbol tobbfele lehet, igy a klasszikus tablazatos megoldas nem mukodik.
A hangsuly inkabb a konyen kezelhetosegen van, hogy definialni lehessen kulonbozo szempontok szerinti megjelenitest egy gombnyomasra.
-
xTREem
tag
válasz
velizare
üzenetére
Mint fentebb említettem, email küldése sikerült, azonban a melléklet .bin kiterjesztésű lett.
Az alábbi programrészlet hibázott:part = MIMEBase('application', 'octet-stream')
part.add_header('Content-Disposition', 'attachment', 'filename="{}"'.format(os.path.basename(file)))helyesen:
part.add_header('Content-Disposition', 'attachment', filename=os.path.basename(file))Így már rendesen megkapja a címzett a mellékeltet.
Üdv
-
Szőrös
veterán
válasz
velizare
üzenetére
Kollégának jár a pacsi, filehandle.close után kellett a zárójel és utána windowson működött is a file-ba írás. Köszi szépen

Már csak az a kérdés, hogy a 3.4.2 és 3.6.5 között ilyen szinten van a különbség? Mert linuxon nincs zárójel és ott működik a fileba írás így is.3.4.2-es pythonal.

-
-
Zed895
csendes tag
válasz
velizare
üzenetére
Koszi, akkor most szeretnek elnezest kerni, az altalad javasolt honlapon szepen erthetoen minden le van irva, csak tegnap ejjel amikor feltettem a kerdest, akkor mar tul faradt voltam, hogy felfogjam mi van, ma meg ugye beparaztam a "Recent Debian/Ubuntu versions have modified pip to use the “User Scheme” by default, which is a significant behavior change that can be surprising to some users." -tol.

De feltettem a hianyzo ket csomagot, aztan pip-el siman felment python3.x ala is szepen.
Koszonom.@Kovisoft
Koszi! -
Zed895
csendes tag
válasz
velizare
üzenetére
Koszi, de ez nekem magas. Kivalasztom az ubuntut (mivel a listan levok kozul az hasonlit leginkabb a Debianra) es mondjuk a pip -en keresztuli installt es olyan parancsokat latok amiket nem ertek pl.: "hg". Megnezem a hg man oldalat es nincs ilyen entry. Jo, akkor google-zak ra, hogy mi az a "hg"? Ez csak ket betu sose talalom meg google-val, man page meg ugye nincs hozza. Es ez csak az egyik parancs amit nem ertek. Azt meg nem merem megkockaztatni, hogy csak copy-paste a parancsokat aztan majd lesz valami...
Remeltem, hogy a Debian repositorybol fel tudom tenni egyszeruen, onnan fel is ment, de csak python2.x-el mukodik, en meg 3.x -et hasznalok IDLE -vel.
Amugy azt hiszem elosszor a PIP-et kellene fetennem:
https://packaging.python.org/guides/installing-using-linux-tools/#installing-pip-setuptools-wheel-with-linux-package-managers
de itt a Debian szekcio alatt ezt irja: "Recent Debian/Ubuntu versions have modified pip to use the “User Scheme” by default, which is a significant behavior change that can be surprising to some users." -ez mit jelent, aggodjak miatta vagy ignoraljam?Koszi,
Z. -
kezdosql
tag
válasz
velizare
üzenetére
Koszonom mindenkinek!
Igen, ok se gondoltak komolyan, ahogy azt mondtam, hogy megoldhato, kossuk meg a szerzodest, azonnal kodde valtak.

Nekem mar eleve a "telefonomon futott" dolog gyanus volt, nyilvan nem ott fut, csak a kepernyokepet viszi at, azt is erosen lebutitva.
-
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
Mi a kérdés? Ezt most nem értem.
Nincs projekt, össze akartam dobni egy kis programot, ami egy ping válaszidőket tartalmazó grafikont rajzol és átfutottam a lehetőségeket: kapásból nincs rrdtool 3-ra.
Közben egyéb okból nézegetni akartam a saját processzhez tartozó jogosultságokat (linux capabilities), amihez egy pcntrl modul kellett volna. Na ez is csak 2-eshez van.
Ekkor gyártottam két listát, egyet a 2-es, egyet a 3-as python modulokról, amiket debian/ubuntu repoból lehet telepíteni és találtam egy óriási eltérést a darabszámokban.
Átfutva a listákon, nekem úgy tűnt, nem csupa hasztalan szemét van azok közt, amik kizárólag 2-re íródtak.
És itt elgondolkodtam, hogy érdemes-e még foglalkoznom a pythonnal vagy keressek valami jobb szórakozást.
Egyébként amikor a pythonnal kezdtem ismerkedni, akkor a ruby volt a másik alternatíva, mert mindenképp script nyelv kellett. Az még hiányosabb volt doksi és segédeszközök/könyvtárak/modulok/stb. terén.
A perl meg nem igazán nyerő, ha GUI-t akarok...
-
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
Akkor goto 1: ha a pythonhoz értek valamelyest, amiből van két verzió, akkor a kettőből melyiket válasszam?
A régit, mert megvan a szükséges környezet vagy az újat, mert a régihez két év múlva megszűnik a support, viszont kb. félévet rá kell áldoznom a hiányzó eszközök újraírására... -
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
Nem tudom, mennyi ebből a hasznos, de...
$ apt-cache search python | grep '^python-' | wc -l
3701
$ apt-cache search python | grep '^python3-' | wc -l
1935~1700 csomaggal kevesebb van python3 alá.
Jó, ez elég kevés infó, fene se tudja, a hiányzókból mi az ami valóban hasznos, mi az, ami átkerült más néven python3 alá, mennyi olyan van, ami viszont csak 3-asra íródott. (mondjuk a django-s csomagoknak igen nagy része csak 2-es - ki tudja, ebből mi a hasznos)
Az elmúlt években, valahányszor pythonozásra vetemedtem, vagy olyanba futottam, hogy egyáltalán nincs teljeskörű python támogatás egy adott libhez, csak valami kísérleti, félbehagyott projekt (mondjuk Qt is közel állt ehhez, csak az nem tűnt magára hagyottnak) vagy olyanba, hogy csak 2-esre van valami, de 3-asra nincs.
Viszont az a 2020-as végdátum tényleg gáz.
Úgy tűnik, mégsem leszek Szomszéd Pistike...
-
törölt tag
válasz
velizare
üzenetére
Eddig csak légiharc rakétát találtam Python 4 néven 
Viszont ha azt nézem, hogy kb. másfél órán belül kétszer szaladtam olyanba, hogy csak 2.7-hez volt meg adott modul, ha 3 alatt akarom, akkor írjak egyet... Itt elgondolkodom, hogy akarom-e a 3-ast erőltetni.
Pedig vannak benne jó dolgok. -
válasz
velizare
üzenetére
Figyelem: default python environmentben fut, tehát ha 3-asban kell, akkor bele kell nyúlni.
Elsőre jókat szívtam vele
A try a for cikluson kívül volt, így aztán nem értettem, miért döglik le indítás után azonnal... aztán persze rájöttem, hogy a service azonosítás már az első portnál socket errort generál. -
-
-
-
válasz
velizare
üzenetére
ja és persze a file első sora deklarálja, mit is kéne használni
# -*- coding: utf-8 -*-amit kihúztam a db-ből, hogy
NLS_NCHAR_CHARACTERSET AL16UTF16 és NLS_CHARACTERSET WE8ISO8859P15.ennek megfelelően megpróbálkoztam a connect sort módosítani:
conn = cx_Oracle.connect(conn_str, , encoding="iso-8859-15", nencoding="AL16UTF16")
persze, hogy nem változott semmi.
-
s3toraph
senior tag
válasz
velizare
üzenetére
Értem. Anaconda telepítés előtt leszedjem a mostani pythont? Vagy az anaconda telepítő érzékelni fogja hogy van fent python 3?
(#1049) sh4d0w:
Köszi.
Úgy látom ez csak korlátozott verzióban free.(#1050) sztanozs:
Köszi.
Ez a VS Code free verzióban teljes funkcionalitással használható?
Ha azt írja hogy debianra telepíthető, akkor vajon raspbianra is?
Ez az atom egy editor ha jól látom. -
EQMontoya
veterán
válasz
velizare
üzenetére
Azért, mert a tunnel __init__ fv-e (amit meghív a with) nem hívja meg a startot.
with sshtunnel.SSHTunnelForwarder(
('jumpserver', 22),
ssh_username="username",
ssh_password="password",
remote_bind_address=('remotehost',1521),
local_bind_address=('127.0.0.1',1521)
) as tunnel:
tunnel.start()
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Projektor topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
- GAMING PC! Intel i5-14600KF / 9070 XT / 32GB DDR5 / B760 WIFI / 1TB NVMe / 850w! BeszámítOK
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% AKKSI
- Lenovo Legion Slim 5 Ryzen 7 7840HS 16GB 1000GB RTX 4060 OLED 120Hz 1év garancia
- HP ProBook 650 G5 512 GB / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de eltelt 30 év és még mindig nincs megoldás.
Nekem a 2.7-es verzió teljesen fehér folt, legfeljebb a print parancs eltérő szintaktikájából látom, hogy nem 3-as verziójú egy kód.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)