- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Megérkezett a Samsung Galaxy A37 és Galaxy A57
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17e – mágnesek ereje
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
üzenetére
Leszarmazasnal ugy kezdodik, hogy az osnek a member valtozoi automatikusan memberei a leszarmaztatassal kapottnak.
Tehat a te peldadat ugy lenne "szep" (sot: normalis) osztalyokba rendezni, hogy van a Helyiseg, annak csak magassaga van, meg abstract (bocs, ezt pythonban nem hasznaltam, java-bol jottem) terulet es/vagy terfogat fuggvenye. Aztan van a teglalap alapu szoba, ennek van a hossza es szelte (pluszban!), meg a kerek szoba annak csak sugara, de ez mindketto csak ugyanattol az ostol (Helyiseg) szarmazik, nem egymasbol -- mert a vizsgalt tulajdonsagokban nem specializalt valtozata egyik a masiknak.
Akkor jo lenne, ha lenne a Szoba ugy altalaban, magassag es _alapterulet_, es ennek spec. esete a kerek szoba, amit inicializalhatsz a magassag es sugar adatokkal (de kitolti a self.alapterulet-et is, amit az ostol orokolt, es igy mar az osnek a terfogat fuggvenyet le lehet futtatni).Amugy meg mar elozoleg szerepelt a konkret kodbeli kerdesedre az egyszerubb megoldas: a leszarmazottnak az ossel egyezo init-et kene megirnod, vagy mivel pont egyezo, nem kell megirnod, elhagyhatod...
Es bocsanat, hogy nem vagyok didaktikus, a gyerekeim is mondjak hogy hulyen magyarazok... a tanar szakot bar probaltam volna melletenni 20 eve, de vegul elmaradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Le Mans Ultimate
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Oppo a Vivónak: hagyd otthon a telekonvertert!
- Építő/felújító topik
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Motoros topic
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- ÚJ Bontatlan Sony Bravia K-65XR90 - 4K HDR Google Mini LED TV - 3 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 255 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13700HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest