- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
PistiSan
addikt
válasz
markussandor #3688 üzenetére
Néztem sok poxmox tutorialt, ez volt a legjobb amit találtam.
Proxmox Full CourseTényleg sok mindent tud, rengeteg dologra jó, ugyanakkor rájöttem, hogy otthonra mégsem ez kell nekem....
Dockert rakok fel, onnan fut majd minden.
(4 napos docker képzésre küldött a munkahalyem, ma lesz a 3. nap.... az alapoktól átvéve az egészet, azért eléggé meggyőzött, hogy miért ezt használjam.) -
PistiSan
addikt
Az összefogalóban lévő: "PVE Enterprise:"
Repo beállításhoz, tudnátok rakni a macskás kép helyett, valami olyat, ami segít a beállításban? -
PistiSan
addikt
válasz
markussandor #3688 üzenetére
Azért ne legyél ilyen negatív. Volt sok frissítés ami gond nélkül lement, ami meg nem, ott megkerestem a hiba okát.
Az, hogy nem egy SD kártyáról fog futni az oprendszer, már önmagában előny. SD kártya azért volt jó a pi-vel, mert relatív könnyű volt konzisztens biztonsági mentést csinálni, de ilyenkor le kellett állítani, kiszedni az sd kártyát, össze kötni egy pc-vel, és úgy menteni a teljes SD-t. Az SD kártya miatt a fájlba logolást kikapcsoltam, hogy tovább bírja, de volt hogy os update közben halt meg a kártya.
Később volt HDD-n is a rendszer, itt partíciót mentettem, az is megoldás volt, de az elérhető telepítőkkel ha újra akartam húzni, akkor a teljes diszket törölte, ez nem túl barátságos megoldás.
A Proxmoxtól azt várom, hogy ezeket a mentéseket egyszerűbben meg tudjam csinálni időszakosan, ha tud futó vm-et menteni, az nagyon jó lenne, de ha le kell állítani addig a gépet, az sem gond. VM-et könnyebb menteni, mint a fizikai gépet. -
PistiSan
addikt
válasz
tasiadam #3682 üzenetére
Köszi szépen, örülök, hogy megoldható.
A HDD-n lennének az adatok, egyik vm-ben letöltöm a linux iso-t,
aztán a másik vm-ben megosztom samba és nfs segítségével a mappát.
Ahogy látom ehhez vagy valami cluster kompatibilis fájlrendszer kell, vagy egy samba megosztás amit oda adok a VM-ek részére. A samba-ra azt írják, lassabb, ezzel kapcsolatban van tapasztalat? Feltételezem, hogy ez a típusú megosztás gépen belül nem jár valós hálózati forgalom terheléssel, csak a VM-ek között mozog az adat.Van egy régi 512GB-os usb2 hdd-m, azt backupra használnám, vm-ek futás közben menthetőek, vagy le kell állítani előbb a gépeket?
Ha igen, ez ütemezetten meg tud törtenni? -
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Jelenleg egy raspberry pi 4-et használok (GUI nélkül) nas funkcióra, telefonok mentésére, docker futtatására.Jól fut minden (a maga tempójában), de néha egy-egy frissítés után van, hogy elcsesződnek a dolgok, ilyenkor ha volt mentésem vissza állok, vagy hibát keresek.
Ezt szeretném kiváltani most egy házi szerverrel, amin proxmox futna elsődlegesen. A fenti dolgokat meg 2-3 vm-be szét szedném, nem azért mert 1-ben nem lehet, csak így külön tudom majd frissíteni őket, snapshotolni, és vissza állni ha gond lenne.1TB-os M2 ssd lesz benne, (összefoglalóban lévő szervizeket kikapcsolom majd) mennyi helyet kell hagyni a rendszernek? Elég mondjuk 20-30-50GB-ot leválasztani? Gondolom a 2. ext4 fájlrendszerű partícióra mehetnek az ISO-k, és a virtuális gépek is erről futnának.
Lenne még hozzá kapcsolva egy HDD, teljes diszk. Ezt fel lehet úgy csatolni, hogy több virtuális gép is lássa, tudjon rajta adatokat kezelni?
Ha felcsatolok egy hdd-t mondjuk a /mnt/hdd alá egy virtuális gépen, ha snapshotot készítek róla, akkor ugye csak az alap rendszerről készül snaphost, a külön felcsatolt HDD kimarad ebből?
A gépben lévő 1db hálózati kártyát szeretném használni az összes gépen, gondolom bridge módban, külön ip-ről fog mindegyik menni.
Akármilyen tanácsot szívesen fogadok, proxmoxot egyszer teszt jelleggel raktam fel, próbálgattam egy kicsit, de semmi komolyabbat nem csináltam vele, a fentiek megvalósíthatóak?
Teljesítmény javulást, stabilabb működést, és picit több villanyszámlát várok a pi-ről történő váltás után.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3037, 96% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest