Keresés

Aktív témák

• pmonitor

aktív tag

válasz nyunyu #34 üzenetére

csúszott a boríték a pénztárgép bizottság elnök zsebébe, aztán nem kérdeztek semmit.

Én nem vagyok sem programozó, sem pénztáros, sem NAV munkatárs, meg semmi ilyesmi. Csak 1 1szerű halandó. De sztem. nagyon sokan biztosak benne, hogy ez van a háttérben, amit itt leírtál. Sok az üres zseb. Arról nem is beszélve, hogy gondolom bizonyos gyártó(k)ra szabják a rendeleteket. De ez sajnos mindenhol így van. De ez már kezd politika lenni, amibe nem szívesen megyek bele egy programozási fórumban. Még akkor sem, ha ezt a topikot elsősorban a "rizsák" részére hoztam létre. Nemrég az egyik nick mondta, hogy nem hiszi el, hogy a Magyar nyelv szókincsével nem lehet mindent leírni. Na ez, amiről most beszélünk, ez már a határt súrolja. Ha még tovább mennék, akkor annak egy időre kitiltás lenne a vége...

• pmonitor

aktív tag

válasz nyunyu #32 üzenetére

Éreztem én, hogy a gyártó-programozó-jogász triumvirátus húzódik meg a háttérben. :K De inkább csak az első kettő.

És persze mindegyik szerint a másik a hibás...

• pmonitor

aktív tag

válasz nyunyu #29 üzenetére

Olyan opció nincs, hogy húzogatom a vonalkódot, és nem készül nyugta.

Olyan nincs. Viszont az üzletlánctól is függ, hogy soronként kiírja-e, vagy csak egyben. Én találkoztam mindkét verzióval. Mondjuk ahol én a legtöbbet szoktam vásárolni, ott úgy történik, hogy, egészen a vásárlás végéig "szerkeszthető" a vásárlás. Csak a végén nyomtatja a nyugtát egyben. De igazából azt sem értem, ha 1 helyen(üzletláncban) meg lehet csinálni ezt, akkor a másikban miért is nem? És ez sztem. nem jogi kérdés. Legalábbis feltételezem, hogy ahol a végén nyomtatja a nyugtát, az is legális(mert ellenkező esetben nyilván nem így csinálnák). Tehát ez csak a programozó(ko)n/gyártókon múlik, hogy tételenként nyomtat vagy egyben a végén(nem a jogászokon).

Aktív témák