Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xantor
tag
válasz
Jim Tonic #9548 üzenetére
Nincs azzal semmi gondom, amiket bambano linkelt, igaz, hogy bele fog telni pár hónapomba, de úgy érzem, hogy csak a javamra válhat. Egyedüli problémám az, hogy assembly-s ismeretek nélkül nagy a tudáshiány, de idővel megoldom.
Jelenleg is tanulok egyetemen, s az a tapasztalatom, hogy összességében nagyon ritka - vagy talán nincs is - az olyan szak/tárgy, ahol az adott idő alatt tényleg elég tudást tud szerezni az ember, ezért inkább ezt a vonalat nem erőltetném tovább egy barna fedeles után (nem beszélve a felesleges tölteléktárgyakról, stb.).
Röviden és tömören azért kellene az ilyen irányú plusz tudás, mert szeretnék sokkal optimálisabb kódokat írni, szeretném megismerni a műveletek körülbelüli órajeligényét, hogy ezek segítségével is gyorsíthassam az adott projekt-et, stb., stb.
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Öröm volt a legutóbbi kommentem után végig "lapozni" pár száz továbbit néhány óra alatt.
Utoljára programozási etikettek kapcsán tettem fel kérdésemet, most pedig tovább szeretnék haladni a saját kitalált "létrámon". Jelenleg C/C++/Java és hamarosan egy kis mobil eszközökre való fejlesztés lesz (a fene tudja, hogy mit akarok még).
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy tudnátok-e ajánlani olyan olvasmányokat, amik segítségével megérthetném a hardverek működését egy kicsit közelebbről? Konkrétan az volna a célom, hogy optimálisabb programokat írjak, tudjam, hogy mikor, mit, hogyan. Tudom, hogy nagyon tág ez a téma, de nem tudok szűkíteni, minden érdekel.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Xantor
tag
Sziasztok!
Legutóbbi kommentem óta foglalkozom a Java nyelv tanulásával/gyakorlásával, s szeretnék egy afféle "Java/programozási etikett" felől érdeklődni, hogy milyen szabályokat érdemes betartani programozás közben, stb. Gondolok itt arra, hogy milyen nevet érdemes használni függvény, eljárás esetén, hogyan nevezzem el a változókat, mennyire használjam a magyar elnevezéseket, illetve az ékezetes betűket,nagy betűket, blokkok használata, stb., stb.
Szeretnék egy helyes rendszer szerint programozni, nem feltétlen a saját elképzeléseimet követni ezzel kapcsolatban.
-
Xantor
tag
válasz
Oppenheimer #8840 üzenetére
Elsősorban a web alapú programozás érdekel, illetve egy kicsit a vállalati alkalmazások programozása.
-
Xantor
tag
Ne kövezzetek meg, ennél megfelelőbb topic-ot nem találtam. Szeretném hozzáértő,tapasztalt emberek véleményét kikérni.
Körülbelül 2 évem van még hátra az egyetemből, s szeretném elkezdeni bele ásni magamat a programozásba, mert ez az a téma, ami valószínűleg továbbra is érdekelni fog, s ebben látom a munkalehetőséget. Jelenleg C-t és Java-t tanulok, mert ezeket követelik többek közt, illetve a későbbiekben lesz Python is.
Az volna a kérdésem, hogy szerintetek milyen irányba/mely nyelveket volna érdemes tanulni, hogy egyetem végeztével piacképes tudásom legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest