Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
Kösz az eddigi segítségeket most lett egy újabb hibám a fibonaccis python programmal. Itt a program.
import sysdef fibonacci ():
f=int(raw_input())
fib=[0, 1, 1]
fibo=[1, -1, 2]
if f>=0:
for i in range(f):
fib.append(fib[-1] + fib[-2])
print fib[f]
else:
for i in range(-f):
fibo.append((fibo[1] - fibo[2])*(-1)**(1-f))
print fibo[f]
fibonacci()Az a probléma, hogy negatív számokra nem értelmezi a Fibonacci függvényt. Az 1. lista a pozitív indexű Fibonacci-számokra vonatkozik, ezekre jól működik minden, a listához mindig hozzákapcsolja az új elemeket. A 2. lista a negatív indexű Fibonacci számokat tartalmazná. Viszont itt nem csatolja a listához az új elemeket, így minden negatív számra ugyanazt adja ki (jelen esetben a -3-at, ami a 2. és 3. különbsége). Miért nem csatolja hozzá az új elemeket?
-
kmisi99
addikt
Na oldódnak meg a problémák, de most már csak a legutolsó sorral van a gond.
Ezt írja ki rá
list index is out of range -
kmisi99
addikt
válasz
bambano #7816 üzenetére
Kösz a választ. Sajnos akkor is azt a hibát írja ha 1 re átírtam. Plusz most ez a hiba ha cmd ben futtatnám
"A megadott nevet <python> a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként."És igen abban a mappában vagyok ahol a fájl van.
-
kmisi99
addikt
Heló! Ugyan láttam van külön python topic de eléggé pang. Egy borasztóan egyszerű problémám van amit viszont egyáltalán nem tudok megoldani.
Van egy program ami röviden tömören kiszámolja az n edik fibonacci számot ami a negatív egészekre is értelmezve legyen. Itt a program
import sys
def fibonacci (f):
if f<0:
print fibonacci(f+2)-fibonacci(f+1)
elif f==0:
print f
elif f==1:
print f
else:
print fibonacci(f-1)+fibonacci(f-2)
fibonacci(sys.argv[0])És ezeket a hibákat kapom.
Vagy
File "<stdin>",line 1
python fájlnév.py
^
Syntax error: invalid syntaxVagy pedig
NameError: name 'filename' is not defined -
kmisi99
addikt
Hogyan tudnék jobban megtanulni programozni C ben. Az iskolában alapból tanulom de nem igazán megy. Szeretnék sokkal nagyobb szintre fejlődni csak nem tudom mit kéne tanulni vagy épp milyen könyvet szerezzek be vagy valami.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Keychrone Q1 V2 billentyűzet / Számla / Garancia /
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest