- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andronymus #7861 üzenetére
"Annyit akartam a printscreenel mondani hogy valaki úgy oldotta meg."
Te ne úgy oldd meg."Ott meg volt a kiemelés meg sorok meg voltak számozva meg minden de valahogy nem látszott olyan igényesnek meg ami kódot beszúrtunk az elég zavaros lett a végére."
Úgy érted, miután beszúrtad Wordbe?
Csak mert az magát a fejlesztőkörnyezetet nem minősíti.
Nincs benne alapértelmezetten Rich Text Formatba exportálós módszer, ez tény, de vannak hozzá pluginok."de ha azt mondod Eclipse a legbarátságosabb az lesz"
Nem mondtam én ilyet.Akármelyik eszköz jó, amelyik elvégzi a feladatot, de sztem az itt leírt "Insert > Object > OpenDocument Text" módszer járható út, és még relatíve rugalmas is.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andronymus #7858 üzenetére
"most mondták nekem, hogy printscreenelni kell"
Tényleg? Hmm, hát furcsa egy elgondolás. Főleg, hogy ha elektronikus formában küldöd valahova, akkor még csak nem is másolható a kód."A NetBeans-ben meg egyszerűen csúnya és nem átlátható egy idő után azt már néztem."
Bocsi, de miről beszélsz?
Semmi baj nincs a NetBeans syntax highlightjával, ha a beállított téma nem felel meg, akkor állítsd át. Átlátható, NEM csúnya. Azt még megértem, ha valakinek más fejlesztőkörnyezet a kedvence, de hogy csúnya lenne és nem átlátható, az egyszerűen hülyeség.Visszatérve az eredeti témára:
van még egy ilyen módszer, amivel Wordbe tudsz syntax highlightolt kódot illeszteni:
http://stackoverflow.com/questions/387453/how-do-you-display-code-snippets-in-ms-word-preserving-format-and-syntax-highlig/2653406#2653406
Insert > Object > OpenDocument Text
innentől lényegében dokumentumot tudsz szerkeszteni a dokumentumban, ami azért jó, mert az eredeti dokumentumodat nem gányolod széjjel mindenféle stíluselemmel, DE kétszer rákattintva erre az objektumra - az eredeti dokumentumban - bármikor tudod módosítani ezt a beágyazott, syntax highlighttal ellátott kódot.
Ide jöhet például a korábban javasolt Notepad++-ból exportálós módszer, vagy Visual Studióból, vagy Eclipse-ben is van ilyen RTF-formátumban exportálós módszer, azzal is be tudod rakni a kódot ebbe a beágyazott dokumentumba, stb.Szerintem ez utóbbi módszer még a legbarátságosabb.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
andronymus #7856 üzenetére
Milyen programozási nyelvről lenne szó?
Gyorsötlet, ami most hirtelen ami eszembe jutott:
- Notepad++-ban: [link], [link] - Plugin/NppExport/Copy all formats to clipboard, utána Ctrl+V Wordben
- egy online syntax highlighterbe bedobod a kódrészleteket, és miután elkészítette a highlightolt HTML-kimenetet, akkor azt egyszerűen copy-paste-tel átmásolod Wordbe. Például itt: http://qbnz.com/highlighter/demo.php (GeSHi) bedobod a kódot, rámész a Highlightra, és a kimenetet másolod. Vagy van még rengeteg ehhez hasonló syntax highlighter, amivel ezt meg tudod tenni. Válassz ki egyet, és ragaszkodj hozzá, hogy konzisztens legyen a stílus. Bár gondolom telehányja egyébként mindenféle stíluselemmel az inline stílus miatt, ami meg a szép dokumentumszerkesztéstől távol van.Amúgy tipikusan ha Microsoft szoftverből másolsz syntax highlightolt kódot Microsoft szoftverbe, például Visual Studióból (pl. C#-kódot) vagy SQL Management Studióból (T-SQL) Wordbe, akkor megtartja a syntax highlight színezéseit.
Lehet, hogy Eclipse-ből vagy NetBeans-ből is lehet másolni ilyen módon, most nem próbáltam, majd holnap.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple MacBook
- Milyen program, ami...?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged