Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bambano

    titán

    válasz axioma #8195 üzenetére

    "Az analizis azert nem "a" matek": ezt a matematikusok tudják, de az egyetemen a tárgyösszevonások következtében van, hogy analízisnek hívják. végülis ez egy lényegtelen körülmény.

    anno nekem úgy kezdték a matekot, hogy itt van 5 mondat from peano, ezt elhisszük, minden mást bizonyítunk. a gyerekemnek úgy indítottak, hogy valós számok halmaza meg test. nekem volt 3 félév analízisem (az tényleg analízis volt), két félév numerikus analízisem, két félév lineáris algebrám, két félév "bevezető fejezetek a matematikába" (ez valójában algebra volt), két félév valószínűségszámítás, két félév matematikai statisztika. És ez csak a matek matek volt, a mateknak a számítástechnikához közelebbi része még pluszban jött rá, úgymint matematikai logika, és a következményei, mestint, progmódszertan, stb.

    (#8194) Jim Tonic: hehe, így jártál :) egyébként a tavalyi statisztikát láttam, a villanytanra felvett diákok jobb belépő felmérőt írtak, mint a mérnökinfósok. lényegesen. a villanytanosok dolgozateredményéből a gauss görbe ott volt, ahogy a tanszék elvárta, a mérnökinfósoknál lényegesen alatta. főleg fizikából.

    Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

Új hozzászólás Aktív témák