Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy egy roppant egyszerű kis programocskát, ami csak annyit tud, hogy egy szám alapján kiír még egy számot mekkora munka lenne megcsinálni?
Céges dologról lenne szó. Van ajánlati szám és megrendelési szám. Az ajánlati szám AB és utána a hónap és a szám 1-től egészen addíg, amíg hónap váltás nincs., tehát AB1301001, azaz 2013 január 1-es ajánlat. Ha az ajánlatból megrendelés lesz, akkor pedig egy M és után a a dátum, tehát pölö: M1301001.
Ez a két dolog összefügg. Egy olyan kis progira lenne szükség, ami bekéri az AB számot és ha tartozik hozzá M szám, akkor azt kiírja, esetleg nevet is mellé. Igazából laikus vagyok a témában, soha nem tudott lekötni a programozás, a TurboPascal-t is utáltam a suliban. Valaki tud segíteni az elméleti megvalósítást illetően. Így első ránézésre sztem nem túl bonyolult, csupán idő kell, na meg gondolom valami adatbázis, ahonnan szedi a program a számokat, hogy mik tartoznak egybe. Ezek a számok excel-ben is rögzítve vannak.
Köszi előre is, ha valaki tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple Watch
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Torrent meghívó kunyeráló
- ASUS routerek
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- moongoose: Jelszóvédett IBM Thinkpad R50e működőképessé tétele.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Eladó AirPods 4 (non-ANC) 2 év jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest