- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
- Yettel topik
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
GrooveHero
addikt
Köszi az infót. A lényeg, hogy minél egyszerűbb legyen. Én úgy képzelem el, hogy azt, hogy AB már ne is kelljen beírni, mert úgyis alapból azt keressük. A hangsúly az egyszerűségen van. Egy kis progi, beírsz egy számot, kidob egy másikat és mindezt egy adatbázisból, vagy vmi szöveg vagy táblázat fájlból nyeri ki. Ennyi. Adatbázisról lévén szó..mondjuk access..gondolom az exceles adatokat importálni a progiba, ugye?
-
GrooveHero
addikt
Csak annyi, hogy megkönnyítse a saját dolgom. Na meg a kollégáimét is. Ne kelljen mindíg kikeresni a hálózati meghajtóról a megfelelő mappát és az excelben alul hónapokat variálni, kereseni a megfelelő számokat. Csak megnézem az árajánlatot, látom az AB számot és beírom a progiba, aztán már dobja is ki a megrendelés (M) számot és esetleg a megrendelt termék és cég nevét.
Amúgy az excel makróban tud vki segíteni? Bár ha jól tudom, akkor ez a dolog nem ebbe a topicba tartozik.
-
GrooveHero
addikt
Na akkor válaszolok mindkettőtöknek. Hogy miben kellene a segítség? Magában abban, hogy ezt a programot hogyan lehet megcsinálni? Miben célszerűbb? Excelhez nem nagyon értek, pedig kéne, a makróhoz meg pff...semmit sem, azt sem tudom mi fán terem. Vagy van esetleg vmi konkrét progi amivel ezt könnyebben meg lehet csinálni?
Az igaz, hogyha excel-ben megvannak a számok, akkor talán abban egyszerűbb lenne. Nem tudom, ezért fordultam hozzátok. -
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy egy roppant egyszerű kis programocskát, ami csak annyit tud, hogy egy szám alapján kiír még egy számot mekkora munka lenne megcsinálni?
Céges dologról lenne szó. Van ajánlati szám és megrendelési szám. Az ajánlati szám AB és utána a hónap és a szám 1-től egészen addíg, amíg hónap váltás nincs., tehát AB1301001, azaz 2013 január 1-es ajánlat. Ha az ajánlatból megrendelés lesz, akkor pedig egy M és után a a dátum, tehát pölö: M1301001.
Ez a két dolog összefügg. Egy olyan kis progira lenne szükség, ami bekéri az AB számot és ha tartozik hozzá M szám, akkor azt kiírja, esetleg nevet is mellé. Igazából laikus vagyok a témában, soha nem tudott lekötni a programozás, a TurboPascal-t is utáltam a suliban. Valaki tud segíteni az elméleti megvalósítást illetően. Így első ránézésre sztem nem túl bonyolult, csupán idő kell, na meg gondolom valami adatbázis, ahonnan szedi a program a számokat, hogy mik tartoznak egybe. Ezek a számok excel-ben is rögzítve vannak.
Köszi előre is, ha valaki tud segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Építő/felújító topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Vezetékes FEJhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Orvosi kérdések
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest