- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 200 Pro - mobilportré
- A világ aktív okostelefonjainak negyede iPhone, ötöde Galaxy
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Megvan a Xiaomi 17 és 17 Ultra európai ára
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Húszmillió mobilara adta ki a Honor a tízparancsot
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
janos1988
üzenetére
Köszi.
Örülök, ha mostanra már magától értetődő, van néhány "apróság" amiről nem is beszéltünk, pedig kell a hibátlan működéshez, de nyilván felfigyeltél rá és érted.
Egyébként lehet, hogy a Te programod gyorsabb az enyémnél (de ez ennél a feladatnál nem igazán számít), viszont kacifántosabb (bonyolultabb) is, ami viszont nem előny.A nagy kapkodásban nálam bent maradt egy "var i,pos1:integer;", ami ugyan hibát nem okoz, de elpazaroltam 2 byte-ot feleslegesen a memóriából.
A "var i,pos1:byte;" jobb lett volna.
A stringek a "normál" pascal-ban max. 255 hosszúak lehetnek, amihez elég a "byte" típus.Mostanában már nemigen pascal-ozok, de régebben sok példa volt rá.

A tömb 0-záson annyit pontosítanék, hogy string típusú tömb esetén természetesen nem 0, hanem "üres string" van (ezt így is csináltam, csak félrebeszéltem), a többi stimel, tehát a TP 7.0 előtt ez is probléma volt, azóta valószínűleg az üres string a kezdőérték. De ha én beállítom az üres stringet kezdőértéknek, akkor tuti hogy az üres lesz, javaslom ezt mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- iPhone 17 Pro MAX 256 GB Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Számlás
- Raktáron lévó VGA-k!!! Kamatmentes részletre is!! Érdeklődj!!!
- GEN5!!! 14/12GB/s 1TB Gen5x4 NVMe SSD, 1 év gar
- Mini Pc HP ProDesk 600 G2 G3 G4, Acer Vertion /// 6-8. gen //// i3 / i5 /// garancia / Bp., MPL, Fox
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest