Hirdetés
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
válasz
janos1988
üzenetére
Köszi.
Örülök, ha mostanra már magától értetődő, van néhány "apróság" amiről nem is beszéltünk, pedig kell a hibátlan működéshez, de nyilván felfigyeltél rá és érted.
Egyébként lehet, hogy a Te programod gyorsabb az enyémnél (de ez ennél a feladatnál nem igazán számít), viszont kacifántosabb (bonyolultabb) is, ami viszont nem előny.A nagy kapkodásban nálam bent maradt egy "var i,pos1:integer;", ami ugyan hibát nem okoz, de elpazaroltam 2 byte-ot feleslegesen a memóriából.
A "var i,pos1:byte;" jobb lett volna.
A stringek a "normál" pascal-ban max. 255 hosszúak lehetnek, amihez elég a "byte" típus.Mostanában már nemigen pascal-ozok, de régebben sok példa volt rá.

A tömb 0-záson annyit pontosítanék, hogy string típusú tömb esetén természetesen nem 0, hanem "üres string" van (ezt így is csináltam, csak félrebeszéltem), a többi stimel, tehát a TP 7.0 előtt ez is probléma volt, azóta valószínűleg az üres string a kezdőérték. De ha én beállítom az üres stringet kezdőértéknek, akkor tuti hogy az üres lesz, javaslom ezt mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Hivatalosan is elkezd védekezni az Intel csodafegyvere ellen az új Geekbench
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Poco F8 Pro – titkos favorit lehet belőle
- Kell(ene) a hűtés a MacBook Neónak
- Projektor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csak kipróbált Mini-Erőmű! Mini-PC Ryzen 7 7840HS 16GB 512GB 1 év garancia
- AKCIÓ! ASUS Z790 i9 14900KF 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB LIAN LI LANCOOL 216R ADATA 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest