- Telekom mobilszolgáltatások
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Magisk
- Íme az új Android Auto!
- Azonnali mobilos kérdések órája
Aktív témák
-
flugi
tag
válasz
#18379748 #62 üzenetére
Bizonyos szempontból persze jogos amit mondasz, mert ha idősebb vagy, és már régebben kezdtél programozni, akkor a C++ fejlődésének még egy korai szakaszában még igaz lehetett az a vélekedés, hogy a C az alap, a C++ pedig egy ráhúzott plusz.
Persze az is lehet egy szemlélet, hogy minden ami C-ben is van, az a C, és minden ami a C-ben nincs, az a C++, de ez nem igaz. A C++ egy teljes nyelv, vannak olyan pontok, ahol még másképp is működik mint a C (gondolj a // kommentre: a //* semmi C++-szal, ''/'' régi C fordítóval. A legújabb C szabványban már van // is)
Helyesebb tehát azt mondani, hogy a C++ nem az osztályoknál és a template-knél kezdődik, hanem a típusoknál, ciklusoknál, feltételeknél, éppúgy mint a C, és jé, néhol hogy hasonlít. Azért helyesebb, mert a C++ bizony különbözik annyira a C-től, hogy már az alapokat is úgy tanulja meg az ember, hogy az a nyelvhez illeszkedjék. Egy jó C++ programban például ellenjavallt switch(), ellenjavallt a #define alakú konstans szám, nem használunk char* stringet, stb. Ha valaki C-ben tanul meg először, aztán áll át C++-ra, óhatatlanul belefut tervezési gondokba, és tipikusan C programokat ír C++-ban.
Az alapokhoz szerény és részrehajló véleményem szerint érdemes tanárhoz fordulni, amennyiben a tanár a téma értője (írt már nagyobb lélegzetvételű C++ programot többedmagával (határidőre) mert az alapok megértését a személyes magyarázat nagyon megkönnyíti. Programozni megtanulni pedig tény, hogy csak úgy lehet, hogy az ember magától csinál programot, akár kényszer alatt is. Én legalábbis akkor lettem jó C++ programozó, amikor elkezdtem dolgozni. Előtte tipikus C++ tanuló diáktudásom volt, néhány hónap gyakorlat kellett ahhoz, hogy megértsem, mi mire jó valójában a C++-ban.
A véleményem pedig azért részrehajló, mert jelenleg C++-t okítok -
GodHeart
senior tag
válasz
#18379748 #34 üzenetére
az a baj, hogy még ilyen szakkifejezéseket nemigen értek... :\
egyenlőre az alapokat szeretném valahonnan elsajátítani, beírni programokat, azokat buzerni, hogy tudjam mégis mi mit csinál, majd meglátom hogy alakulnak a dolgok. csak egyenlőre lenne már programom.... ÁÁÁÁÁ -
GodHeart
senior tag
válasz
#18379748 #34 üzenetére
akkor aztmondod , hogy először c-vel kezdjek!?
másik kérdés. eléggé ideges vagyok már.. végre megszereztem a borland c++-t, telepítem fel, és megint hibát ír ki... a regisztrivel van megin baja... ugyanazt írja ki, mint amint egy előző hozzászókásomban belinkeltem, csak most azelőtt még 3-4 ablakot is kidob, amire a ''retry'' ''abort'' ''ignore'' választások vannak... Valakinek valami használható 5lete, hogy miért nem megy fel ez a ****!? pls!!
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Electric Scooter 4 Lite 2nd Gen elektromos roller
- Thinkpad X13 Gen2i 13.3" FHD+ IPS i5-1145G7 16GB 512GB NVMe gar
- Gyakorlatilag új, GARANCIÁLIS (2026.12.23-ig!) Asus ROG Strix G16 (G614JV) gamer laptop RTX 4060-nal
- Switch OLED piros-kék, 2025. novemberig Alza garis, dobozával és minden tartozékkal
- Eladó! MSI mag 360r-v2 komplett cpu hűtő (Csomagküldés az árban)+vezérlő
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! I3 10100F / RTX 2060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest