- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Yettel topik
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Levettem a procim sebességét 1663ról 550 megaherzre.
Cirka 25 fok hőmérsékletkülönbség. -
Okoska2
aktív tag
Minibarba nem lehet gepet rakni?
(kicsi huto)
Max cd cserenel 1 sort (beer) is lehet nyomni.
Kivagyok ettol a magyartol ekezet nelkul! -
Esmein
nagyúr
q*va hideg volt kint, úgyhogy bejöttem. 2461-ről van képem 1.92 volttal, nem fagyott csak a bencsmarkokban. 39-40 fokos volt a proci. 2480-al még postol(2540el is) csak 247x-nél már elfagy a windows 248x-nél kékhalál bootolás közben, de 2461 ultra timings 2-4-4-8-on is ment.
-
tocsa
senior tag
Ne OFF-oljatok.
Hogy ON legyek:
Nem aranyosan csokken a disszipacio, hanem linearisan.
- a feszultseggel engyzetesen
- az orajellel linearisan csokken
Tehat W = a * f + b * v^2 + c, ahol f a frekvencia, v a magfeszultseg, a, b es c konstansok.
Tehat az helyes, hogy ''aranyosan csokken'', de nem biztos, hogy ugy ahogy gondolod.
Tehat ha egy proci 1.6 GHz-en W1-et disszipal, akkor _nem_ igaz az, hogy 1.2 GHz-en a W2 = W1 * 1.2 / 1.6 (= W1 * 0.75). Mert ott vannak azok a franya konstansok. Es ha meresekkel meg is tudjuk becsulni a konstansokat, akkor is a keplet csak egy elmeleti kozelites. Allitolag nem lehet olyan merteku disszipacio csokkenest elerni, ami a keplet alapjan varhato, azonban passziv huteshez igy is eleg lehet. -
Esmein
nagyúr
Nekem épp dirib darabra van szedve az azóna fülesem épp forrasztani készülok csak előbb meg kell javitani a forrasztót. A hibajelenség ugyan az, csak nekem a rögzitésnél kivul tört el, ezért szét kellett szednem az egbészet és beljebb tolni a kábelt. Ha nem akarsz variálni egy elektrotechnikai szervizben biztos megcsinálják, mert nem egy ördöngősség.
-
Keitaro
addikt
De ha, hogy este nem hallgatok semmit. Biztos másnak is. Amikor a csend jobb mint valami zene. Fülest szeretnék, de épp gyengélkedik a fülesem :(
Nem tudjátok hol szervizeltethetném?
Egy AKG-141 Monitor és a probléma az, hogy csak az egyik oldala szól. Valsz nem a gépbe menő kábel a kontaktos hanem ami az egyik fülest összeköti a másikkal, de ez se biztos... -
Keitaro
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #44 üzenetére
Hááát...
Kéne egy 160GB-s 5400-as Samsung tárolásra. Nem melegszik, nincs hangja.
Kéne valami kisebb 8MB cache-s 7200-as rendszernek :)
És akkor most alakul a többi :DD -
HiperG
addikt
Amugy 1 ghz-en még a viak se tudják csak passzívan...
-
Bally
senior tag
A teljesen passzív hűtés sajnos nem életképes, mert lehet bármekkora hőleadó felület, előbb-utóbb felmelegíti a bordát, ha nincs légmozgás a házban, én már próbálkoztam vele, de nem jött össze....
Itt a topic is erről:
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=5786[/L] -
Esmein
nagyúr
Én úgyvélem, hogy miután kivittem és mielőtt bekapcsolnám várni kell vagy 20 percet. Csak hogy elpárologjon róla a viz.
-
borsi
tag
Én az előző házamban a tápventit visszavettem fix 5V-ra. Ezt kompenzálván 3db 8cm 5V házventivel nyomtam befele a levegőt, a nyílásokat nagyjából leragasztottam. Így elértem(érzésre) hogy a tápon keresztül változatlanul elég sok levegő távozott.
Valami hasonlóra készülök az Aopennel is, csak nem jött mé meg a Coolermaster Aerogate II. Addig meg nem is építkezem feleslegesen.
Tervem szerint 3 venti fog befelé fújni, 1+táp kifelé, és mindegyik a lehető legkisebb fordulatszámon. -
Bally
senior tag
Érdemes megnézni ezt a táblázatot:
[L]http://www.tomshardware.com/cpu/20030217/images/cpu_chart.gif[/L]
Ezen belül is a PIII, és a PIIIS, procikat, az első max 29.9 fok , a másik max 27.9 fok , és ezek azért nagyon jó teljesítményűek, csakhát drágák :( -
borsi
tag
-
HiperG
addikt
A legcsendesebb táp ami még nem passzív: Coolink AP400X-12
-
HiperG
addikt
Ja vannak passzív tápok de az imho nemfog kiszolgálni egy AXP-s rencert .... :o
De azér csak próbáld meg...
VGA-nak milyet akarsz,
Amúgy azok a tápok olyanok mint ergy akksi töltök azaz kívül vannak ezért lehetnek passzívak -
Keitaro
addikt
Lehet valahol passzív tápot kapni? Valahol volt az EDEN-ekhez valami 150W körül.
-
Esmein
nagyúr
A mindenből a nagyon halkat + a zalman legyező olyan szinten drága, hogy abból már passziv vizhűtést csinálhatsz.
-
Keitaro
addikt
Igen, csak ódzkodom az NF2-esektől... tudom, hogy ''tuning'' témában jobbak.
De azért erősen gondolkozom. Mert vagy az lesz, hogy megpróbálok varázsolni egy teljesen passzív gépet, vagy belepakolom a leghalkabb dolgokat amiket ismerek (SilentBreeze, AOpen táp, északi hídra meg Zalman passzív) -
Esmein
nagyúr
ha a 23 fokos szobából kiviszem a gépet az erkélyre a 7 fokba, a lecsapódó pára miatt lehet bajom ?
-
HiperG
addikt
Ami neked kell:
Abit NF7(-S)
AMD Athlon XP 1900+ (AXDA1900DLT3C -> 1,5 V-os alapfeszültség)
Zalman CNPS7000A-Cu vagy CNPS6000-Cu (a ventillátor nélkül)
Zalman ZM-NB47J chipsethűtő a gyári helyett
Az Abit biosával (mindig a legfrisebbet :o) 1.1V-ra leveheted a feszültséget ez sztem megfelelő alacsony órajelen elég lesz paszsív hűtéssel is -
Esmein
nagyúr
SLK 600 vagy hogy hivják azt a szörnyet ? :)
-
borsi
tag
Nekem most 1,45V 8*166MHz Barton SilentBreezeII bordával passzív.
Annyi a nem széria benne, hogy szombaton eladtam a régi házam, és az újba még nem költöztem be. Itt van mellettem a földön a lap, a táp fújja rá a hideg levegőt. Így terheletlenül most épp 48 fokos.
De van valahol már 1 downclock topic, ha jól emlékszem Peliscan nyitotta:)) -
Esmein
nagyúr
1000 mhz-en be tudod lökni 1.3 volton, PeliScannak is sikerült, az meg csak 24 Watt teljesitmény. Annyit szerintem el lehet vezetni, csak kell a háznak szellőzés.
-
Esmein
nagyúr
[L]ocportal.hu[/L]
nézzük csak... -
erdoke
titán
Szerintem egy jó bordával ellátott ventivel kipróbálható a dolog. Ezen kívül még egy barátságos BIOS-ra van szükség, ami enged feszt csökkenteni a névleges alá, és megbízhatóan lekapcsolja a gépet, ha a proci túlmelegszik.
Előbbire ajánlom a Zalman CNPS7000A-Cu-t, utóbbira viszont nincs tippem. -
Keitaro
addikt
Üdv :)
Gondolkozom, hogy lehetne e normális erejű teljesen passzív gépet csinálni e.(biztos unatkozom, mert vírusos doksit kéne írni...)
Szóval ami érdekelne, ha pl declockolok egy B magos Athlon XP-t akkor ugyanakkora VCore mellett a fogyasztás egyenesen arányosan csökken az órajellel? Komolyabb órajel visszavétel mellett meg a VCore-t is lejebb lehet venni valsz az még rádobhat. Vajon egy GHz körüli-t már be lehet lőni passzívra? :)
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest