Aktív témák
-
Esmein
nagyúr
q*va hideg volt kint, úgyhogy bejöttem. 2461-ről van képem 1.92 volttal, nem fagyott csak a bencsmarkokban. 39-40 fokos volt a proci. 2480-al még postol(2540el is) csak 247x-nél már elfagy a windows 248x-nél kékhalál bootolás közben, de 2461 ultra timings 2-4-4-8-on is ment.
-
tocsa
senior tag
Ne OFF-oljatok.
Hogy ON legyek:
Nem aranyosan csokken a disszipacio, hanem linearisan.
- a feszultseggel engyzetesen
- az orajellel linearisan csokken
Tehat W = a * f + b * v^2 + c, ahol f a frekvencia, v a magfeszultseg, a, b es c konstansok.
Tehat az helyes, hogy ''aranyosan csokken'', de nem biztos, hogy ugy ahogy gondolod.
Tehat ha egy proci 1.6 GHz-en W1-et disszipal, akkor _nem_ igaz az, hogy 1.2 GHz-en a W2 = W1 * 1.2 / 1.6 (= W1 * 0.75). Mert ott vannak azok a franya konstansok. Es ha meresekkel meg is tudjuk becsulni a konstansokat, akkor is a keplet csak egy elmeleti kozelites. Allitolag nem lehet olyan merteku disszipacio csokkenest elerni, ami a keplet alapjan varhato, azonban passziv huteshez igy is eleg lehet. -
Esmein
nagyúr
Nekem épp dirib darabra van szedve az azóna fülesem épp forrasztani készülok csak előbb meg kell javitani a forrasztót. A hibajelenség ugyan az, csak nekem a rögzitésnél kivul tört el, ezért szét kellett szednem az egbészet és beljebb tolni a kábelt. Ha nem akarsz variálni egy elektrotechnikai szervizben biztos megcsinálják, mert nem egy ördöngősség.
-
borsi
tag
-
borsi
tag
Nekem most 1,45V 8*166MHz Barton SilentBreezeII bordával passzív.
Annyi a nem széria benne, hogy szombaton eladtam a régi házam, és az újba még nem költöztem be. Itt van mellettem a földön a lap, a táp fújja rá a hideg levegőt. Így terheletlenül most épp 48 fokos.
De van valahol már 1 downclock topic, ha jól emlékszem Peliscan nyitotta:)) -
erdoke
titán
Szerintem egy jó bordával ellátott ventivel kipróbálható a dolog. Ezen kívül még egy barátságos BIOS-ra van szükség, ami enged feszt csökkenteni a névleges alá, és megbízhatóan lekapcsolja a gépet, ha a proci túlmelegszik.
Előbbire ajánlom a Zalman CNPS7000A-Cu-t, utóbbira viszont nincs tippem.
Aktív témák
Hirdetés
- Bittorrent topik
- Formula-1
- Diablo IV
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- ZEN.com
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Az ASUS TUF Gaming B550-Plus csak rád vár! Kamatmentes rèszletre is!!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest