Aktív témák

• robekri

addikt

Nem akartam új topikot!

Véletlenül ghosttal rányomtam a part to particio-ra és amire akartam menteni a partíciót azt elbaszta! Volt rajta 5 gb adat NTFS-volt most FAT 32 mit csináljak vele?

Üdv.:Robe

• woland

csendes tag

Na ezt nem akartam, bocsánat! :O

Van valakinek még valami ötlete, hogy hogyan férhetnék az adatokhoz?

• woland

csendes tag

Szóval a GetDataBack nem látszik bejönni. :(
    A PQ Magic 7 Partition Info része az alábbi adatokkal szolgál:

Disk Geometry Information for Disk 1: 4111 Cylinders, 255 Heads, 63 Sectors/Track
    System PartSect # Boot BCyl Head Sect FS ECyl Head Sect StartSect NumSects
    ===========================================================================================================
    WOLAND 0 0 80 0 1 1 0C 1023 254 63 63 33,174,162
    Info: Begin C,H,S values were large drive placeholders.
    Info: End C,H,S values were large drive placeholders.
    Actual values are:
    0 0 80 0 1 1 0C 2064 254 63 63 33174162
    0 1 00 1023 0 1 0F 1023 254 63 33,174,225 32,868,990

Actual values are:
    0 1 00 2065 0 1 0F 4110 254 63 33174225 32868990
    33,174,225 0 00 1023 1 1 07 1023 254 63 33,174,288 44,981,937

Actual values are:
    33174225 0 00 2065 1 1 07 4864 254 63 33174288 44981937
    Error #109: Partition ends after end of disk.
    ucEndCylinder (4864) must be less than 4111.

===========================================================================================================
    Partition Information for Disk 1: 32,247.7 Megabytes
    Volume PartType Status Size MB PartSect # StartSect TotalSects UsedSects FreeSects
    C:WOLAND FAT32X Pri,Boot 16,198.3 0 0 63 33,174,162 33,174,162 0
    ExtendedX Pri 16,049.3 0 1 33,174,225 32,868,990 32,868,990 0
    EPBR Log 21,963.9 None -- 33,174,225 44,982,000 44,982,000 0
    NTFS Log 21,963.8 33,174,225 0 33,174,288 44,981,937 44,981,937 0

Boot Record for drive C: (Drive: 1, Starting sector: 63, Type: FAT32)
    1. Jump: EB 58 90
    2. OEM Name: MSWIN4.1
    3. Bytes per Sector: 512
    4. Sectors per Cluster: 16
    5. Reserved Sectors: 32
    6. Number of FAT's: 2
    7. Reserved: 0x0000
    8. Reserved: 0x0000
    9. Media Descriptor: 0xF8
    10. Sectors per FAT: 0
    11. Sectors per Track: 63 (0x3F)
    12. Number of Heads: 255 (0xFF)
    13. Hidden Sectors: 63 (0x3F)
    14. Big Total Sectors: 33174162 (0x1FA3292)
    15. Big Sectors per FAT: 16190
    16. Extended Flags: 0x0000
    17. FS Version: 0
    18. First Cluster of Root: 32139 (0x7D8B)
    19. FS Info Sector: 1
    20. Backup Boot Sector: 6
    21. Reserved: 000000000000000000000000
    22. Drive ID: 0x80
    23. Reserved for NT: 0x01
    24. Extended Boot Sig: 0x29
    25. Serial Number: 0x172308F2
    26. Volume Name: WOLAND
    27. File System Type: FAT32
    28. Boot Signature: 0xAA55

Boot Record for drive *: (Drive: 1, Starting sector: 33,174,288, Type: NTFS)
    1. Jump: EB 52 90
    2. OEM Name: NTFS
    3. Bytes per Sector: 512
    4. Sectors per Cluster: 8
    5. Reserved Sectors: 0
    6. Number of FATs: 0
    7. Root Dir Entries: 0
    8. Total Sectors: 0
    9. Media Descriptor: 0xF8
    10. Sectors per FAT: 0
    11. Sectors per Track: 63 (0x3F)
    12. Number of Heads: 255 (0xFF)
    13. Hidden Sectors: 63 (0x3F)
    14. Total Sectors (>32MB): 0 (0x0)
    15. Unused: 0x80008000
    16. Total NTFS Sectors: 44981936
    17. MFT Start Cluster: 786432
    18. MFT Mirror Start Clust: 2811371
    19. Clusters per FRS: 246
    20. Clusters per Index Blk: 1
    21. Serial Number: 0x4CE4B46DE4B45B42
    22. Checksum: 0 (0x0)
    23. Boot Signature: 0xAA55

• woland

csendes tag

válasz Cathfaern #4 üzenetére

Nos feltettem a GetDataBack progit, de azt írja, hogy van egy 0 kbyte-os wincsim: tehát nem elég, hogy csak a hibás partíciót nem ismeri fel, hanem a jó partíciót sem, és az egész winchesterről en bloc közli, hogy 0 kbte-os :(

Na mindegy, még megpróbálkozom egy Tiramisu nevű programmal, bár nem tartom valószínűnek, hogy 23 GB-ot egy diskeditorral végig fogok nézni :U

MIndenesetre köszönöm mindenki a válaszokat, remélem legközelebb nem lesz legközelebb, vagy ha mégis, akkor nem ilyen véget ér.
    Köszi mindenkinek a segítséget.

• woland

csendes tag

válasz Male #6 üzenetére

Szia!

Köszi a választ, úgy néz ki, hogy a javítással sikerült jól elszúrni a dolgokat.
    Utolsó reménységem most már egyértelműen a GetDataBack progi lesz, ma este letöltöm, és majd megírom, sikerült-e valami.
    Mindenesetre jó tudni erről az XP partícióletiltásról.

• woland

csendes tag

válasz Cathfaern #4 üzenetére

Szia!

Először is köszi a választ.
    A wincsi elvileg két részre volt partícionálva, a másik partícióval (még) semmi gond. Elvileg hallottam olyan vírusról, ami a fájlrendszerbe turkál bele, meg olyanról is, hogy a MAXTOR winyókat célszerű többfelé partícinálni, mert idővel bizonyos típusai könnyen meghibásodhatnak és akkor csak egy partíció ugrik, de nem az egész wincsi.

Ami a 2)-t illeti, egyre inkább ez lesz lassan az én véleményem is :(

A GetDataBack progival feltétlenül teszek egy kísérletet, lehet, hogy kettőt is, mert elég sok munkám veszett el, és persze meg tudom csinálni őket megint, de nincs rosszabb annál, mint amikor egy már megcsinált munkát még egyszer meg kell szülni. (Ha elveszne a 23 GB, de meg lehetne menteni az adatokat róla, akkor én azzal kiegyeznék, bár úgy néz ki, hogy ez nem kívánságműsor...)

A segítségedet (és a halovány esélyt :-) ) minden estre nagyon köszönöm, majd megírom, hogy kb. mit sikerült összehoznom.

• Male

nagyúr

válasz woland #1 üzenetére

Az XP bizonyos hibáknál ''letiltja'' az adott partíciót (őszerinte azért, hogy nehogy további gond legyen, mielőtt kijavítja), pontosan nem tudom, hogy ezt hogy éri el, de ilyenkor másik XP alól sem lehet elérni az adott partíciót. Nekem az a megoldás vált be erre, hogy WinMe (vagy Win98) + Winternals NTFS for Win98 (read and write változat). Elindul a WinMe, látszik az NTFS partíció, persze ált semmi baja, újraindítom a gépet, és máris tökéletesen megy XP alatt is az adott partíció. Ha mégsem látszana továbbra sem XP alól, akkor WinMe alól simán le tudok minden adatot menteni (esetleg meglehet próbálni kijavíttatni a partíciót WinMe alól az autochk programmal, amit tartalmaz az NTFS for win98 program).

Miután te kijavíttattad a PQ Magic-kel, így erre már nincs esély, de a jövőben inkább ezt próbáld ki először. Most talán a GetDataBack-el tudsz valamit elérni (ezt előttem már leírták).

• Gabró

tag

válasz woland #3 üzenetére

Ich freue mich, dass ich helfen konnte.
    Was sind diese Charaktern (/@

• Cathfaern

nagyúr

válasz woland #1 üzenetére

1, Az i/o hibából, meg abból, hogy sehogy sem látod a régi vinyót, én arra gondoltam, hogy maga a vinyó romolhatott el...de ez csak egy tipp
    2, Nos, nem feltétlenül tévút, de nekem az a tapasztalatom, hogy ha ilyen programok megpróbálnak megjavítani ehhez hasonló eseteket, akkor abból csak nagyobb baj lesz, mint volt :(
    3, Nem. Látnod kéne
    4, sajnos passz
    5, Nos annyit tudok mondani, hogy szerezzd be a getdataback nevű programot. Ez képes akár formázott partícióról is visszaszedni az adatokat. Ez ingyenesen letölthető, de így csak megnézni tudod, hogy mit tudna előásni, ahhoz, hogy ténylegesen le is tudd menteni az adatokat, ahhoz meg kell venni (vagy valahogy másképp megoldani a regisztráció problémáját ;])
    6, Nos, ha az 5-ös pont megvan, akkor egy formázást meg lehet ejteni...ha így OK minden, akkor van 23GB üres helyed, ha továbbra sem látod, akkor passz. De ezelőtt mindenképp próbáld meg először adatokat visszaszerezni!

Aktiválás: sorry, de ebben sem tudok segíteni.

• woland

csendes tag

Sziasztok!

Az alábbi gondom volt az elmúlt napokban.

Az egész úgy kezdődött, hogy böngészés közben szépen otthagytam a gépet (akkor még minden szépen és jól működött), és amikor visszamentem kb. 2 óra múlva, akkor az egész rendszer baromi lassú volt. Gondoltam, újraindítom a gépet (Xp-s oprendszer SP1-gyel). (A leállítás során felvillant egy olyan ablak, amit addig még sosem láttam, miszerint ''a megváltozott beállítások mentése'' történik éppen.) Az újraindítás során elkezdődött a programbetöltés, de az ''Üdvözüljük'' felirat helyett újraindult a gép.
    Innentől kezdve egyfolytában újraindult. Az újraindítás előtt néha kék alapon fehérnek látszó betűkkel felvillant valamilyen dll-fájlra való hivatkozás, ebből gondoltam, hogy elképzelhető, hogy vírust kaptam (elvileg Zone Alarm Pro tűzfalam van, és a Magyar PC Magazin Kasperskyje, amelyet 2-3-4 naponta frissítek, de hát sose lehet tudni).
    A winchesteren a másik oprendszer a Win98 volt (FAT 32-vel), de azzal nem láttam be az NTFS-rendszerű Xp alá.
    Mivel úgyis újra kellett volna telepíteni a Win98-at, vettem a meglévő mellé egy másik winchestert, felpartícionáltam, felraktam rá a Win98-at és az XP-t, majd elkezdődtek a gondok:
    Az új XP alól továbbra sem láttam be a régi alá (mindkettő NTFS-rendszerű), mert valamilyen i/o hibát jelzett (a hibaüzenetet nem írtam fel, mert nem gondoltam rá, hogy többet nem fogom tudni kikényszeríteni azt); később már egyszerűen csak homokóra, homokóra, homokóra..., valahányszor a partícióra kattintottam az új XP-alatt (Win98 alól értelemszerűen nem látszik a problémás partíció).
    Ezután végső tanácstalanságomban Win98 alól megvizsgáltam a PQ Magic 7 progival és a Norton Disk Doctorral Az (most már nem tuidom, hogy a PQ vagy a NDD, de az egyik) kiírt valamit (persze hülye fejjel megint nem írtam fel, hogy mit) azzal kapcsolatban, hogy a partíciók mintha egymásba értek volna vagy vmi hasonló, és kérdezi, hogy megoldja-e ezt a problémát. Én örömmel nyomtam egy Yes-t a PQ Magic egy pillanat alatt bad partíciónak (vagy bad sectornak?) jelölte az egész partíciót (végül is egy szavam se lehetne, mert megoldotta a problémát...:-/). Innen kezdve az a partíció 23 GB helyett 0 kb-os lett, és teljességgel olvashatatlan.

Kérdésem a következő:
    1) Mi okozhatta a hirtelen bekövetkező újraindulást az XP-nél? (Gondolom, itt több variáció van, és az információk szűkössége is gond, de hátha van valakinek ötlete.)
    2) Ilyen esetben teljes tévút volt-ea PQ Magicet segítségül hívni?
    3) Téves volt-e az az elképzelés, hogy egy új, NTFS-rendszerű XP alól majd látom a régi, ugyancsak NTFS-rendszerű XP-t?
    4) Mi lett volna a helyes megoldás ebben az esetben?
    5) Így látatlanban kb. mit lehet csinálni az összeomlott partícióval? (És egyáltalán, összeomlott-e?) Lehet-e róla emberi keretek között (tehát Kürték nélkül) menteni valamit a partícióról?
    6) Ha nem lehet menteni a partícióról semmit, életképessé lehet-e legalább tenni, hogy az a 23 GB hely ne vesszen el? (Érdemes-e egyáltalán?)

További érdekességek merültek fel még az XP telepítése során:
    Az előző XP-re sikerült rátenni az SP1-et gond nélkül, és sikerült fellelnem az az infot is, hogy ha egy már aktivált XP WindowsSystem32 mappájából a wpa.dbl nevű fájlt átmásolom az új XP hasonló nevű mappájába, akkor nem szükséges újraaktiválni.
    Mivel a régi XP-hez nem tudtam hozzáférni, az ''aktiválás'' így el kellett hogy maradjon. Kíváncsiságból azonban megpróbáltam feltenni az SP1-et, és csodák csodája, sikerült. A windowssystem32 mappában ott volt a wpa.dbl fájl (nem tudom, hogy ez a fájl része-e a nem aktivált rendszernek is, vagy csak később kerül oda). Az XP most aktiváltnak tűnik, de lassabb, mint a régi volt.
    Erre tud valaki esetleg valami okosságot mondani?

A segítséget előre is köszönöm

Aktív témák

Hirdetés