- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
Aktív témák
-
Iron Funeral
őstag
Nos, örömmel látom, hogy te is átálltál a sötét oldalra, mármint a tuningos oldalra
.Itt van egy topic, igaz leginkább AMD rendszerekhez, de néhány dolog még lehet így is érdekes számodra.
A feszültségmódosítás nem feltétlenül szükséges, az e6300 szerintem alapfeszültségen elmegy 2,8GHz-ig (7x400fsb) bár én azt valószínűsítem hogy a 400-as fsb-t nem komálná az alaplapod (fapados MSI, ráadásul V2 is
) mondjuk lehet, hogy a 965p sem szereti annyira azt az órajelet, de azt legalább lehet ösztökélni egy kis + fesszel.
A lapod manualját bogarászva megtaláltam, hogy a "Cell Menu"-ben kell kotorászni a tuningbeállításokért. Külön vannak szedve a CPU-ra és RAM-ra vonatkozó beállítások, + feszültséget is lehet adni itt az "Add CPU Voltage" menüvel, ez az érték az lesz amennyit hozzáadsz az alapfeszültséghez (tehát pl. 1,25v+0,05v=1,3v). ha nem bírja a magas FSB-t az alaplap akkor adhatsz neki plusz feszültséget az "Adjust NB/SB/FSB voltage" menüknél (először azt írtam volna, hogy az NB feszt kell emelni de elbizonytalanított az az FSB voltage izé) Memóriánál a kijelzett feszültség a valós feszültség (pl. 1,9v) ezzel én személyesen nem mennék 2,15v fölé, ha nem megy feljebb az órajel akkor vissza kell osztani.
Ja igen ha valamiféle Spread Spectrum opciót látsz--> disable ez eléggé keresztbe tud tenni a tuningnak (gyk. +pár mhz után nem mozdul a rendszer).
A 350W táp nem probléma, ha valami jobb márka, de ha codegen/vargáné/mercury akkor neki se állj tuningolni, kár lenne ezért a viszonylag jó gépért ha a táp elvinné magával
Minden másra megtalálod a választ a linkelt topicban!(remélem nem zárják nagyon hamar, mert akkor fölösen gépeltem ennyit
)
És még meg is előztek
Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Futás, futópályák
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- OLED monitor topik
- Philips LCD és LED TV-k
- Minecraft
- TV antenna és jelerősítés
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- i5-8400 Processor, 6 mag, Max Turbo 4.00 GHz, ajándék hűtővel-elkelt TheCrafter22, értékelésre vár
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest