- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- VoLTE/VoWiFi
Aktív témák
-
Iron Funeral
őstag
Nos, örömmel látom, hogy te is átálltál a sötét oldalra, mármint a tuningos oldalra
.Itt van egy topic, igaz leginkább AMD rendszerekhez, de néhány dolog még lehet így is érdekes számodra.
A feszültségmódosítás nem feltétlenül szükséges, az e6300 szerintem alapfeszültségen elmegy 2,8GHz-ig (7x400fsb) bár én azt valószínűsítem hogy a 400-as fsb-t nem komálná az alaplapod (fapados MSI, ráadásul V2 is
) mondjuk lehet, hogy a 965p sem szereti annyira azt az órajelet, de azt legalább lehet ösztökélni egy kis + fesszel.
A lapod manualját bogarászva megtaláltam, hogy a "Cell Menu"-ben kell kotorászni a tuningbeállításokért. Külön vannak szedve a CPU-ra és RAM-ra vonatkozó beállítások, + feszültséget is lehet adni itt az "Add CPU Voltage" menüvel, ez az érték az lesz amennyit hozzáadsz az alapfeszültséghez (tehát pl. 1,25v+0,05v=1,3v). ha nem bírja a magas FSB-t az alaplap akkor adhatsz neki plusz feszültséget az "Adjust NB/SB/FSB voltage" menüknél (először azt írtam volna, hogy az NB feszt kell emelni de elbizonytalanított az az FSB voltage izé) Memóriánál a kijelzett feszültség a valós feszültség (pl. 1,9v) ezzel én személyesen nem mennék 2,15v fölé, ha nem megy feljebb az órajel akkor vissza kell osztani.
Ja igen ha valamiféle Spread Spectrum opciót látsz--> disable ez eléggé keresztbe tud tenni a tuningnak (gyk. +pár mhz után nem mozdul a rendszer).
A 350W táp nem probléma, ha valami jobb márka, de ha codegen/vargáné/mercury akkor neki se állj tuningolni, kár lenne ezért a viszonylag jó gépért ha a táp elvinné magával
Minden másra megtalálod a választ a linkelt topicban!(remélem nem zárják nagyon hamar, mert akkor fölösen gépeltem ennyit
)
És még meg is előztek -
rpiika
csendes tag
Szaisztok,
A lényeg az lenne h olvasgattam elég sok fórumot / cikket, de sajna csak morzsákat találtam a tuningolás alap mechanizmusával kapcsolatban. Megmondom őszintén, h nem értek hozzá, addig eljutottam h a biosban megtaláltam a menüket ahol elvileg a Mhz-et lehet állítani meg a ramot de pl a feszültséget nem találtam :S, meg nem is igazán értem hogyan kell egyszerre állítani őket.
Tehát azzal a kéréssel fordulnék hozzád te kedves és türelmes
ember h kérlek magyarázd el nekem a tuning alapjait, akár az én configomon keresztül ami tudom h nem a legújabb de szerintem többet is ki lehetne hozni belőle (bővebben mindjárt) mint ahogy jelenleg fut.
tehát a config a következő (ha kell még vmi + info szivesen leírom):
Proci: Intel Core 2 Duo E6300 1866 Mhz (7x266)
Alaplap: MSI P965 NEO (MS-7235) (intel chipset)
Memória: Kingmax DDR2-800(400Mhz) 2Gb
VGA: MSI nx8600 GT twin turbo
táp: 350 W (nem tudom ez pl problémás-e)ha kell még vmi pontosabb adat akkor szívesen leírom, tehát még1x ha valaki lesz oly kedves és segít akkor az úgy álljon hozzá mintha 1 hülyének magyarázná
előre is köszönöm a segítséget
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged