Hirdetés
- Google Pixel topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Huawei P50 Pro - emlékkép
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
A készülékre még ~21 hónap gyári jótállás van.
Az 1 órás pixelfrissítőt lefuttattam tegnap egészen pontosan 20:01-kor indítva. Vártam, vártam... majd 2 óra elteltét követően bekapcsoltam a készüléket.
Az alábbi OS üzenet fogadott: "a pixelfrissítés még nem fejeződött be".Ez meglepő, mert a májusi futtatáskor 1 óránál is hamarabb befejezte, és akkor a vízszintes fehér csík is futott a teszt során. Ezúttal viszont nem.
No, gyorsan megnéztem azért néhány tesztképpel, és láttam, hogy a "logó-maradványok" kivétel nélkül eltűntek; tehát nem permanens beégés, "csak" image retention lehetett. Ez a jó hír.
Gondoltam, azért úgy korrekt, ha hagyom végigfutni, ezért majd elindítom ismét a mai napon. Ám felébredtem hajnali 5-kor, és ha már így alakult, gondoltam "ez jó alkalom a pixelfrissítő futtatására".
Elindítottam tehát ismét, majd visszaaludtam - remélvén -, hogy reggelre bőven befejezi.
Ma ~fél 10 körül bekapcsoltam a tévét és változatlanul a "pixelfrissítés még nem fejeződött be" üzenet fogadott. Tehát 5 óra sem volt elegendő, hogy lefusson. Ez furcsa.
Ismét ellenőriztem - a tévé készülékhez csatlakoztatott USB kulcsról lejátszott - tesztképekkel, és kifogástalannak tűnik a homogenitás.
Egyetértetek, hogy ezek után nem szükséges lefuttatnom ismét?(A fentebb említett további kérdéseket is folytatom hamarosan, mert van még pár "anomália", ami megoldásra vár.)
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Köszönöm!
Az biztos, hogy egy meglehetősen szerencsétlenül programozott üzenet. Hiszen, ha nem a távkapcsolóval, akkor mi mással lehetne egyébként lekapcsolni a készüléket?Természetesen szoktam használni a távkapcsolót is, és soha nem áramtalanítom a tévét. Tehát akkor elvileg a kompenzáció lefut; ez jó hír.
Ebből adódik a második kérdés...
Egy jelenség kapcsán a képet tesztelve a kép alsó és felső részein "image retention" tapasztalható, ami alapvetően nem meglepő, hiszen televízió adásokat is nézek a készüléken.
Leginkább szürke és zöld homogén tesztkép megjelenítésekor kivehető. Az elmúlt napokban többször ránéztem, és nem feltétlenül ugyanaz a "logó maradvány", és ugyanott látszik.A kérdés, hogy ebből mennyi a beégés, illetve az ideiglenes jelenség...!?
Tavaly májusban futtatta le a készülék az automatikus pixel frissítést. Az eltelt üzemidő nagyjából ugyanannyi. Futtassam le újra?
(A Chros fórumtárs által akkor idézett AVForums cikk szerint akár hetente is lehetne futtatni...)"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
Elfelejtettem akkor írni, mea culpa... Köszönöm szépen, ez megoldotta!
Van viszont néhány újabb kérdésem, amelyek kapcsán ismételten hálás vagyok a segítségért!
Kezdem sorban:
- Beállítottam a tévén az elalvás időzítőt 1 órára (ennél kisebb érték nem elérhető), így amikor elalszom a tévé előtt, inaktivitást követően automatikusan lekapcsol a televízió.
Minden ilyen lekapcsolást követő első bekapcsoláskor a TV jobb alsó sarkában megjelenik az Android OS alábbi üzenete:
"A képbeégés kockázatának csökkentése érdekében ajánlott a távkapcsoló gombjával kikapcsolni a készüléket."
(Ez az üzenet a csak a legutóbbi firmware telepítését követően jelenik meg; korábban nem fordult elő. Gondolom, új "feature".)Ez azt jelenti, hogy az automatikus lekapcsolást követően a tévé nem futtatja le a pixelfrissítést?
-
Piftuka
veterán
Köszönöm!
- A készülékre elérhetől legfrissebb szoftver üzemelteti a tévét.
- A több perces áramtalanítás, és a cache törlése (egyébként nem volt mit) megvolt.- És a gyári visszaállítást is elvégeztem. (Pedig szerettem volna elkerülni. )
Sajnos a probléma továbbra is fennál!
-
Piftuka
veterán
Köszi az info-t! Természetesen nem bánom, hogy lefutott. Csak szerettem volna érteni, hogy miért éppen most.
Azt hittem, hogy a futtatás "konstans" kritériumok szerint működik. Tehát pl. minden 2.000 óra, vagy 365 nap után.
Egyébként úgy tudom, hogy a 4 óránkénti automatikus kompenzáció csak LG "feature". Pár éve, amikor olvastam erről, a SONY OLED-ek nem tudták.
Ezek szerint ez megváltozott?
-
alaves
addikt
AVS forum-on ezt a választ kaptam: ha a vga elfogadja a 4:2:2/12bpc-t, akkor azt is jeleníti meg a TV (C1), viszont a HDMI diagnostics 8 bpc-t fog kiírni, mert a 4:2:2-ből nem tudja kiolvasni a valódi kimeneti színmélységet (4:2:0-ból és 4:4:4-ből kiolvassa).
[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
alaves
addikt
Jelentettem az LG felé a HDMI 422 / 10b - 12b kimeneti színformátum / színmélység problémát. Ha csak én jelentettem, akkor valószínűleg: "Egy fecske nem csinál nyarat!"
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
janos666
nagyúr
Akkor ez visszalépés, mert a korábbi modelleken működött az Auto színtér PC módban.
Tippre akkor kikapcsolja a 3DLUT processing-et (szóval akkor is túlszaturált képet látsz SDR-ban, ha CalMAN-en vagy LightSpace-el van kalibrálva a képmód). Hagy van az kár, de lehet hogy csak önkényesen lett lezárva (mint régen a Játék módnál), és kalibrált képmódnál működik a színtér konverzió.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
chros
őstag
> "nem is kell PC módba állítani a TV-t"
Persze, hogy nem kell, de en szeretnem, ha abba tenned PC-rol hajtva
> "Javarészt már teszteltem a link-ben lévőket, nem találtam problémát"
Ezt PC modban? Ha igen, koszi!
#964 janos666 : "C1-en magentás/banding-es lesz tőle a HDR10 kép?"
Elviekben C1-en nincs, jk82 nem latott ilyen gondot. C9-en is van ez meg?
-
janos666
nagyúr
Szerintem madVR-nél a Spline az optimális resample algó (minőség/teljesítmény). Azt még talán elbírja a VGA-d.
Ha már PC mód. C1-en magentás/banding-es lesz tőle a HDR10 kép?
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
chros
őstag
Madvr-rel full RGB-t kuldj ki: allitsd at pl 23p-re a frissitest es Full RGB 12 bit. Majd allitsd at PC modra a TV-t. (Madvr-ben hasznalj NGU Sharp-ot (mindegy milyen erosseggel) mind chroma es luma upscalinghez is, ha eleg eros a kartya hozza.)
Es ha van kedved/idod (masnak is akinek C1/G1-e van) tesztelhetned ezeket. (nem kell egyszerre az osszeset, lehet csak parat idonkent)
DV-nel: elofordulhat, hogy mas input+eszkoz parosnal mas a vegeredmeny
Ha van kerdes, akkor nyugodtan -
chros
őstag
HDMI Deep Color be van kapcsolva az adott HDMI port-ra a TV-n?
Nezd meg a HDMI Diagnostic-on (1111111 a Programs & Tuning-on), ott mit ir ki, ha arra allitod a PC-t.
En a B8-at PC-rol (HDMI 2.0 csak) Full RGB-vel es 12 biten hajtom 30Hz es alatta, ugyhogy a tobbinek is mennie kell (es itt is valszthato, de nincs nalunk meg sem Freesync info, sem a masik).Egyebkent pedig elkepzelheto, hogy kulonbozo refresh rate-eknel mast tamogat.
Egyebkent meselj, hogy jon be a Philips mellett/utan? Tinting, grid, banding, stb?
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
235 felett nem is kell villognia, az csak "extra". Van kijelző, ami megjeleníti, de elvileg nem "szabadna" oda információt tenni a videó anyagokban.
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
zapco1269
tag
Mortal Kombat
Information File type........: x265 Duration.........: 1 h 50 min Resolution.......: 3 840 x 2 160 Bitrate..........: 17.9 Mb/s Frame rate.......: 23.976 (24000/1001)FPS
Fast and furius 9
Video
ID : 1
Format : HEVC
Format/Info : High Efficiency Video Coding
Format profile : Main 10@L5@High
HDR format : SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
Duration : 1 min 10 s
Bit rate : 8 292 kb/s
Width : 3 836 pixels
Height : 1 600 pixels
Display aspect ratio : 2.40:1
Original display aspect ratio : 2.40:1
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 (23976/1000) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0 (Type 2)
Bit depth : 10 bits
Bits/(Pixel*Frame) : 0.056
Stream size : 69.6 MiB (91%)
Language : English
Default : Yes
Forced : No
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0050 cd/m2, max: 4000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 1002 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 701 cd/m2 -
chros
őstag
Nem tudok roluk semmit, majd meglatjuk...
Van meg itt valaki LG B8-al es regi 4.10.x-es firmware-el? Raszantam magam es befrisitettem 5.30.25-re. [link] Es elkerultem a black crusht
1dlut-ok valtoztak mindehol, vegre a DV Cinema preset nezheto (ez kellemes meglepetes volt), a tobbit ujra kellett kalibralni (profiling).Es a GSR-t (is) rogton kikapcsoltam a francba, nincs tobbe hulye logo dimming!!! Vegre sport vagy mas hasonlo tartalmak normalisan nezhetok!
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Ezt mar irtad egyszer, de nem ertem, hogy mit ertesz alatta: LGD-nek csak 2 woled panel gyara van, 1 koreaban es 1 kinaban. Te LGE TV osszeszerelo gyarra gondlosz Vietnamban? Ha igen, akkor ezek nagy egyenloek. Samu mikroLed panel gyarat epit ott, nem osszeszerelo uzemet.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Nem vagyok ebben biztos, en biztos iden csak LG G1-et vennek (ha kene), semmi mast. Talan majd jovore.
De paran mar irtak, hogy a Pana UK-ben eltunt a nagy uzletlancok polcairol, mas jelezte, hogy pont ez tortent Kanadaban is, mielott vegleg kivonultak a piacrol ...[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
Erről véleményem szerint a gyártók tehetnek leginkább, mert az embereket könnyű befolyásolni. Az lcd elterjesztésével egy fényes kép felé terelték az embereket.
Érdekes, hogy aki projektort használ vagy plazmát korában, annak bőven elég az Oled fényereje, sőt még többet is kap ilyen szempontból, mint a plazma használatával.
Nagyon nehéz már az olyan felhasználóval megértetni, hogy az volt a helytelen, ahogyan korában az lcd-t nézte. S ez nem csak a kép fényességére igaz, hanem a helyes színhőmérsékletre is.codec project
-
junior19
senior tag
Így már értem a 2,4-es gammára vonatkozó írásaidat, engem az zavart meg, hogy LG-nél saját lejátszóját használva csak sdr esetén lehet gamma értéket változtatni, sem HDR, sem DV esetén nem lehetséges.
Más. Vasárnap belenéztem a Hollandia - Ukrajna mérkőzésbe a TRT4K csatornán, s már HDR-ben is adták, nem csak 4K-ban. Közben ahogy néztem, azon járt az agyam, hogy akik eleve magas fényerővel nézik a tévét, azok mennyire észlelhetik az sdr és hdr közötti különbséget?codec project
-
junior19
senior tag
Ezeket a részleteket megfogom nézni jó minőségben, mert annak idején elég sok panasz érkezett ilyen hibákra, s szerintem ezeknek a hibáknak a nagy részét már a forrásanyag hibája okozza, nem a megjelenítőnek a részei(hardver, sw, beállítás).
Ez a B7-em near black mérése. Azért annyira nem rossz a helyzet szerintem, s több dolgot hozzá kell fűzni. Itt még nincs lehetőség a 2,7%-os érték (azt hiszem ez az érték van már az újabb modellekben, de lehet 2,5. A lényeg, hogy a 0 és 5% között még van egy lehetőség korrigálni, a B7 esetén nincs) korrigálására. Hozzáteszem ekkor a fekete közeli megjelenítés sötétebb volt szemmel láthatóan nálam, mint a panelcsere után. A régi panelnél az 5%-os értéket 5-el emeltem, ez látszik is az adatokon, az 5% ezért már több, mint kellene, de ez volt az ára, hogy a 2,3,4 a cél közelébe kerüljön. A Fényerővel nem játszhattam, mert az is megemeli az értékeket, de akkor már megemelt fekete vágási szint jön létre. Kíváncsi leszek az új panellel a mérésre én is, mert szemmel láthatóan jobban viselkedik ebben a tartományban, pedig tényleg csak egy panelcsere történt.A 2,4-es gamma kifejezést nem tudom értelmezni, mire érted. Hdr mintákról írsz, az LG-nél ha jól emlékszem HDR esetén nincs lehetőség gamma változtatásra. Sdr esetén pedig én már nagyon régen a 2,4-et vagy a BT.1886-ot használom, de ez Oled esetén szinte mindegy. Úgyhogy nem értem ezt a hiba elfedésére a 2,4-es gamma használatát pontosan mire érted.
LCd-t gyakorlatilag tudsz ilyen szempontból reprodukálni. Ha van egy 0,5% értékű téglalap alakú mintád, ami a kijelző közepén jelenik meg, akkor helyes beállítás mellet körülötte a keret fekete, s látsz egy halvány téglalapot, ami egy kicsivel nagyobb jelet jelenít meg. Ha felemeled a fényerőt egy kicsit, hogy a panel már kezdjen el működni, akkor a keret kicsit szürke lesz, mintha egy lcd lenne. Mivel kicsi különbségről beszélünk, így a szemünk kevésbé fog különbséget tenni a keret és a jel szintje között, mint amikor a keret fekete.
codec project
-
junior19
senior tag
Akkor megpróbálok én válaszolni, lehet tényleg túl " mély víz" a kérdésed. Majd legfeljebb kijavítanak, akik másképpen tudják.
Bár nem egészen értem a kérdésed, így inkább a gondolataimat írom le, ahogyan én értelmeztem az írásod.
Kezdjük a végén, mert az talán egyszerűbb. Bármely lcd-vel összevetni egy Oledet nincs sok értelme pont leginkább ebben a témában. Az Oled fekete szintje marad 0, akkor is ha maxon van az általános fényerő. Lcd-nél emelkedik, ahogyan növeled a háttérvilágítást, így még a jobb fekete szinttel rendelkező lcd-k is ilyenkor már elérhetik a 0,07 nits értéket, ami a példádnál kicsit több, mint az 5%-os jel értéke. Az olednek pont az az előnye, hogy a sötétebb részek jobb megjelenítése miatt nem lehet hasonlítani az lcd-hez. Kb. mint egy Va paneles lcd sötét részletesség képességét vetnénk össze egy ips paneles lcd-vel. De ezzel te is tisztában vagy, ebben biztos vagyok, ezért is írtam, hogy nem igazán értem a kérdést.
S amit én láttam. Nálam a fekete fekete maradt, nem volt fekete szint megemelés. Minden értéket láttam is, ahogy növekszik, nálam minden százalékos értéknél volt láthatóbb törés, a köztes értékeknél simább az átmenet.
De amiért én leginkább reagáltam, az az, hogy nem tudom honnan van ez a minta, de az én B7-es készülékemre ez így nem igazán alkalmazható. Itt arra gondolok, hogy ugye konkrét értékek is meg vannak adva. Itt például a 0,07 nits picivel az 5% feletti értékét jelenti.
Hirtelen nem találtam más mérésről készült adatokat, mint amit chros (köszi chros) rakott be nem régen.Ha azt megnézed, akkor 5%-nál neki 0,932 nits értéket mért, 100% -ra pedig 697-et. Ez azért fontos, mert mindent a fehér értékéből viszonyítunk, így ha a minta 5 % felett kicsivel csak 0,07 nits, akkor a fehérnek is kisebb értékkel kell rendelkeznie. S ha nagyobb értékű fehér megjelenítés mellett nézzük ezt a mintát, akkor az 5% -nak is nagyobb lesz az értéke. Ezt látom is a kijelzőn, nálam sokkal világosabb, mint az adatok alapján lennie kellene.
Kb. olyan, mint sdr módban ugye beállítjuk a fekete szintet. Kirakunk egy 0,5%-os képet, sötétben kis Oledfény érték mellett látható lesz a különbség. Ha viszont megemeljük max értékre az Oledfényt, s ha van környezeti fény, akkor marad az alig látható különbség. Ha viszont ilyen értékek mellett teljesen sötétben nézzük az 5%-os mintát, akkor annak nagyobb lesz az értéke, jobban elkülönül a feketétől. Remélem érthető, amit a példával szemléltetni szerettem volna.
Egyébként érdekes ez a fekete közeli megjelenítés, mert a szemünk is becsap minket. Ha például az AVSHD fekete vágási mintáját lejátszod, s be van állítva rendesen a megjelenítő, s letakarod a felső számsort egy sötét anyaggal, akkor azt tapasztalod, hogy a 17-es oszlopot is jobban fogod látni. Ha egy sötét képen megjelenik egy világosabb rész, akkor a szemünk kontraszt átfogó képessége miatt sötétebbnek fogjuk látni a világosabb részt is.
Nekem ennyi jutott eszembe a kérdéssel kapcsolatban, ha nem kifejezetten erre voltál kíváncsi, akkor bocs.codec project
-
mglita
tag
Az én tv-m a CX, hiszen megvettem . Így ennél maradok.
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
Az rtings alapján nem tudom korrigálni a külső és belső jel eltérését.
SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
Lehet, de a kiindulási pont valóban valid lenne, ahogy junior és Blakey említette.
-
mglita
tag
Az RGB vagy YCvCr kérdésben egyáltalán nem vagyok biztos, a többi az valószínű jó.
-
mglita
tag
Ezt a dekódolási beállítást az eszközön végzem el? Jelesül a DUNE-n? Vagy TVn?
-
mglita
tag
És ez a sötétebb kép / fény különbség miből adódhat külső lejátszó és belső lejátszó esetében?
-
mglita
tag
És HDR és DV esetében mi a helyzet? Én ott is Eredeti képmódból alakítottam ki a képet. HDR és DV nép Oled fényerőt nem venném 100 alá.
Azt is tegyük hozzá, hogy bár közvetlen napfény nem éri nálam a TV-t mégis nagyon nagyon világos szobában van. Illetve a szemünk tulajdonságai is eltérnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
junior19
senior tag
Tényleg nem kötekedésből kérdezem, de ha van lehetőség egy interpoláció nélküli megjelenítésre, akkor miért kellene használni, hacsak kismértékben is?
Lg-nél ha használod a Trumotion-t, akkor értelemszerűen inaktív lesz a Real Cinema. Innentől egy számomra értelmezhetően egy valóságos megjelenítéshez képest egy elektronika fog találgatni, mit tartalmazz az a kép, ami egyébként megvan eredetiben.
Tovább megyek. Lejátszóknál is szoktak alkalmazni ilyen interpolációs szoftveres dolgokat. Az most mindegy, hogy mennyire sikeresen. De például az én régebbi Dune lejátszóm is tartalmazz ilyen opciót. S érdekes módon csak fájlos lejátszásnál működik, lemezes lejátszás esetén nincs rá lehetőség. Pedig ezt pont nem kellene befolyásolnia.
Ahogy én látom ez egy marketing megint csak, valamikor kitalálták, sokan ráugrottak, milyen jó, s próbálják ezzel is eladni a terméket.
Félreértés ne essék, én is látok néha anomáliákat 24p-s megjelenítés esetén. De ezt én inkább a hanyag elkészítés, operatőr, rendezői munka javára írom. Ha egy rendező elképzelése az, vagy engedi, hogy az operatőr rángassa a kamerát, akkor persze nem igazán lesz élvezetes a kép.
De példának tudnám mondani a James Bond filmeket, különösen a Craig filmeket. Simán élvezhetőek 24p-ben is, pedig van bennük akció.
Ellenpéldának pedig nagyon jó szerintem Rowan Atkinson utolsó filmje. Amikor lemennek a garázsba autót választani, s a kamera jobbról -balra mozog gyorsan, azt semmi nem tudja vissza adni normálisan, hogy egyébként a film meg ne legyen szappanoperás.codec project
-
chros
őstag
Nem orulok ennek, most mar panel lotto is van
Mas: nem tudom eszrevettetek e, itt az elso streaming szolgaltato, ami UHD BD minosegben "sugaroz" (~70 Mbps, HD hangokat leszamitve), a Sony Bravia Core szemelyeben.
Az erdekes, hogy nincs naluk DV csak HDR10 es Dolby Atmos sincs csak DTS. Ez nagyon kulonos, osszerugtak volna a port Dolby-val?[ Szerkesztve ]
-
mglita
tag
nekem a Dune Vision 4k Solo van de nincs összehasonlítási alapom.
-
mglita
tag
Az Oppo ha jól tudom leállt a gyártással és DV már nem is ment bele. Az OPPO egyébként jobb mozgást ad mint egy DUNE vision 4k solo pl?
-
mglita
tag
Kb melyik oled beállítás lehet a legközelebb mozgásban a mozihoz?
Kiváncsiságból kérdezem.
És van egyáltalán olyan lejátszó / TV ami a mozis hatást/érzetet/szintet eléri? Vagy ezt csak projektorral lehet?SETUP 1 — LG OLED 77 CX / DUNE Vision 4K Solo / JBL 9.1 / Synology +920 / AudioQuest Pearl HDMI — SETUP 2 — JVC X7500 Projektor / DENON X3700 AVR / DUNE Vision 4K Solo / Klipsch 115sw / MONITOR AUDIO / Screen Research 270cm / AudioQuest Pearl HDMI
-
mglita
tag
Megnéztem és igen sötétebb akkor a kép ha bekapcsolom és mintha folyamatosabb lenne a kép de nem annyival folyamatosabb mint amennyivel sötétebb. Én féltem a CX mozgásától, hogy zavaró lesz, de a Real Cinema bekapcsolásával nekem tökéletesen kielégítő. Semmi röccenést nem tapasztalok. Azt persze nem tudom, hogy moziban ehhez képest mennyivel folyamatosabb a kép.
-
mglita
tag
Máris nézem a beállítást köszönöm szépen! Az OLED-et imádom, nagyon nagy élmény nézni. Ezek csak szőrszál hasogatások és mivel első oled és első komolyabb TV-ezért szeretném megérteni mélyebben.
-
mglita
tag
BFI / Oled motion? Ilyen beállításom nincs a CX-en. Real cinema van, az be van kapcsolva és a mozgási beállítás (ahol a szappanopera is elérhető), az ki van kapcsolva.
A DL Dolby Vision tartalmakat sajnos nem tudom még lejátszani. A TV nem játsza le, a Dune-nél fejlesztés alatt van. SL-el vagyok jóban egyelőre és a HDR-el.
-
mglita
tag
@És többiek.
BFI nem tudom micsoda. Amúgy más beallitasnal sem látni gammat. Illetve a HDR fenyben és színekben is intenzívebbbek tűnik mint a DV. A DV eléggé hóka, az egy kicsit csalódás. Az energia takarékosság is elvileg ki van kapcsolva.
-
mglita
tag
Hmm lehet de iszonyat sötét. Ha sokan érzik, így nem tudom miért hagyják így, bár valószínű erre volt a válasz a max fényerő és dinamikus tónus.
-
chros
őstag
En sem latom a legalabb 1.5x-os szorzot (plane mikor annyi osszegert egyel nagyobb meretet tudsz venni) Szamomra az alpixelek masfele hajtasa es az esetleges (meg megmaradt) LG hibak nem-lete lenne erdekes.
De sajna vannak itt is bugok rendesen (jatekrol meg nem is beszelek), pl bizonyos kulso eszkozok esteben (pl firestick4k) DV sotetebb kepet eredmenyez, mint a belso app-okkal.Sracok megtalaltak a TPC/GSR mozaik szavak jelenteset. CPC erdekes, ez a standard ABL lenne? (ez utobbi nem elerheto a mi Oled-jeinkben)
Az uj EVO panelrol kicsit: sokan vartak/hittek, hogy az uj hatekony kek emitter-t fogja tartalmazni (hosszabb ellettartam, nagyobb csucsfeny, jobban relaxalt ABL), de ez nem kovetkezett (meg) be. Valszeg ennek hianyaban van bajban Samu is az o BOLED-jevel (nem eleg fenyes).
Igy lesz meg legalabb 1 nagy valtozas a jovoben (1-3 ev?), amikor elkezdik majd hasznalni a kulonbozo panelekben, ha ez megtortenik valaha[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Valahogy mégis más a VA megjelenítése, mert most világosban nem látszódik a 17-es árnyalat, csak +6 Fényerővel. Fényerőszinttel is vigyázni kell, azt hittem azért fáj a szemem, mert HDR filmet néztem sötétben (mondjuk valószínüleg nem kell 100 ilyenkor), viszont tegnap nem is néztem filmet, mégis estére már fájt. Levettem a Fényerőszintet 15-re, így már talán jó lesz.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Úgy van beállítva, minden kikapcsolva, minden módot megnéztem, gamma BT.1886-on van, mintha az jobb lenne a 2.2-nél. 34 óra van benne, 7 kompenzációval. Megnéztem sötétben, ha +1-et teszek a Fényerőre már dereng a 17. Lehet eleve sötétebb az Oled TV képi világa, mint a VA-nak, IPS-nek. Nekem ez a kedvenc kontraszt tesztem, Oleden aztán tényleg koromfekete az ég, (mondjuk lehet a valóságban nem ennyire mély)15.mp-től a ház tetejéig lehet látni az ablakokat, és nincs ilyen szürke elszíneződés sem, mint a VA panelen.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi alaves, junior19, chros! Persze, minden ki van kapcsolva. 1-Black Clipping.mp4 is a linkelt oldalon van. Érdekes, hogy a fekete megjelenítés is javul idővel. Azt hittem csak a foltok, sávok tűnnek el. Akkor nektek már látszódik a 17-es fekete sáv, illetve a 2-3 a teszt képen? Itt is a túlzott sötét képre panaszkodnak, lehet ez ilyen panel. Mondjuk nekem minden ki van kapcsolva. Egyébként teljesen homogén a felület, semmi nem látszódik itt.
[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
-
janos666
nagyúr
A DV-nek nem hiszem, hogy bármi köze lenne a panelhez. A DV egy nagyon egyszerű config file alapján ismeri csak a panel főbb paramétereit, amibe map-el a standard-ből. Az inkább a konkrét TV-k hibája lesz, nem csak egyedül a kijelzőpanelé (vagy ugyan úgy megvan a dolog HDR10 módban is). A 4k120 majdnem ugyan ez: a panelek már a 2019 óta 240Hz-en járnak, csak a processzor szarakodik itt-ott a 120Hz jellel (a C9-en szerencsére nálam jól működik az aktuális engineering firmware-el, a public-al még volt néha pár apró artifact).
-
chros
őstag
LG-nek nincs baja ezzel, valszeg tul vilagos a jelenet A problemak LG esteben sotet(ebb) jeleneteknel jelentkeznek.
De ez adott egy masik otleletet: a Cold Pursuit 2019 havas jelenetekkel teli es gondolom van sotetebb is koztuk, plusz ez DV FEL. Lehet megnezem hetvegen.Ez a problema UHD BD-k eseten is van, a fenti linkben levo linken ilyen kepek vannak.
De ezek szerint a Philips-ed gamut mapping-je sem tokeletes, csakugy mint az LG-e -
chros
őstag
Koszi, ez nagyon erdekes, hogy ennel nincs nalad, de masnal van
Engem baromira idegesit mikor feluti a fejet.Egy biztos, ez csak a bt.2020-as HDR10 anyagoknal van (foleg alacsony bitratas webdl-eknel), amikor az LG sajat gamut mapping-jet hasznalja, DV anyagoknal nincs! Ha ugyanazt az anyagot LLDV MEL-kent jatszom le, nincs gond, ez tehat az LG sajat megoldasat minosoti
Ezert is erdekes a CX, mert ott az almenuben ki lehet ezt kapcsolni allitolag, s pl DCI-P3 - re allitani.
A linkelt hozzaszolas alatti is baromira erdekes: ha a szervizmenu kis kepe megjelenik, akkor megszunik a hiba[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Mert a kettő gyakorlatilag ua.,nem is kéne, hogy külön kezelje. Programozókon múlik, hogy megkülönböztetik-e vagy sem. LG-nél sem láttam HLG-t, legalábbis a 2017-esen, külső lejátszóval ami tudja a HLG-t de az is HDR10-ben küldi tovább.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
djpundro
aktív tag
"(enyémben 34 db 1 órás maradékkép törlése van)."
Nem semmi es semmit nem kopott!
Ha havonta 1 x csinalom akkor is 3 ev alatt erem el a te 34 tisztidasodat ,aminel meg semmi kopas se latszik .
Tisztithatunk ,ugy nez ki nyugodtan havonta egyszer.
Habar en 75 ön tartom a fenyeröt.[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
janos666
nagyúr
Én másképp nézném a problémát. Magától a méréstől egyáltalán nem öregszik az OLED (max kb. annyira, mint ha fekete képet néznél rajta bekapcsolva), csak azért öregedhet gyorsabban hosszú távon, mert ha a mérés eredményei alapján felfelé kezd kompenzálni, akkor onnantól nő az igénybevétel az érintett területen (mint ha fentebb pöccintetted volna ott kicsivel a gain-t). De szerintem fontosabb a homogén kép, mint az élettartam. Ugyanakkor valószínűleg teljesen felesleges kézileg futtatni bármi másért, mint a lelki békédért (de ha nem árt, akkor végül is...).
-
djpundro
aktív tag
"ezért hetente futtatom az 1 órásat egyetértve az LG javaslatával, amelyet kértem tőlük anno "
Hat 6 ora napi üzemeltetes melett ha havonta 1 x futtatom a nagyot gondolom nem lesz sok .
[ Szerkesztve ]
Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
krx21
nagyúr
A helyzet az, hogy jelenleg nincs bizonyítva az, hogy a pixelfrissítő többszöri alkalmazása azt eredményezné, hogy nagyobb kompenzációt tudna a TV. Nem is lenne logikus, hisz tudjuk hogy működik: A lefuttatása során a képpontok kapacitását méri, ebből következtet az öregedés mértékére. A kompenzáció mértéke fix, az elektronika tartalmazza, valószínűleg a többszöri mérés (futtatás) nem változtat rajta...
[ Szerkesztve ]
-
djpundro
aktív tag
Apropo Pixelfrissites .
A 65oled754 tudjatok volt multkor (amiert nagyon berezeltem) egy vilagitos feher pötty .Alitolag beragadt Pixel .Majd amikor megcsinaltam a nagy Pixelfrissitöt eltünt .
Na szoval mivel szervizbe jeleztem ,azt a valaszt kaptam hogy a nagy Pixelfrissitöt jo megcsinalni egyszer 1 Honapban ,havonta igen .Erdekes pedig mashol halottam nem szabad mert elkopnak a szinek?!
Hat a szervizes azt mondta semmi baja nem lesz ez jot tesz neki .Player: Samsung UBD-K8500: TV :Sat Receiver Vu+ Duo : Philips 65oled754 Avr : Denon avr x2400h . SOUNDSYSTEM :Teufel Ultima 40 Surround- Nas: Synology DS118
-
alaves
addikt
Egyébként a téglalap jelenség látványosabb pl. narancssárga vagy világosbarna felületen, a B7-en én is úgy vettem észre, film közben egy sárga falon (miután lefutott a 2000 órás pixelfrissítő).
Úgy tűnik, hogy aki keveset használja az 55CX-et (vagy más gyártó 2020-as 55"-es OLED-jét) és 2 év alatt nem fut le a nagy pixelfrissítő, annak érdemes elindítani még a garancia lejárta előtt.Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
chros
őstag
-
chros
őstag
Mostani eredmenyek B8-on PC modban a regi jo 4.10.25-os firmwarrel, a linkelt beallitasokkal (brightness 50):
Hasznalt beallitasok:
- madvr + hdmi + *PC mod Full: TV-n black level High, nvidia-nal RGB Full 12bit output
- Oppo + hdmi + *PC mod Limited: TV-n black level Low, Oppo RGB Limited 10bit output- SDR (csak madvr + hdmi -vel teszteltem):
- - avshd-bt709 11-Black-Clipping:
- - - madvr + hdmi + nem-PC mod Full: 1 meterrol 17 es 18 villog jol
- - - madvr + hdmi + PC mod Full: 1 meterrol 18 villog jol, 17-es kozelrol latszik
- - BlackPLUGE-U4K:
- - - madvr + hdmi + nem-PC mod Full: minden latszik (kicsit vilagosabb a 2 fuggoleges sav es a 2 teglalap baloldalt, plusz halvanyan latszik a 3. is kozpen baloldalt)
- - - madvr + hdmi + PC mod Full: 2 fuggoleges sav es 2 teglalap baloldalt (legfelul es legalul) latszik- HDR10:
- - Mehanik 01. black-level-v1:
- - - madvr + hdmi + nem-PC mod Full: minden latszik jol (66 is!)
- - - madvr + hdmi + PC mod Full: 76 latszik jol, a 72 kerete csupan, alatta semmi
- - - Oppo + hdmi + nem-PC mod Limited: ugyanaz mint madvr eseteben
- - - Oppo + hdmi + PC mod Limited: 76 latszik jol, a 72 kerete csupan, alatta semmi
- - - Plex belso lejatszo Limited: minden latszik jol (66 is!)
- - BlackPLUGE-U4K_HDR10:
- - - madvr + hdmi + nem-PC mod Full: minden latszik jol (2 fuggoleges sav es a 3 teglalap)
- - - madvr + hdmi + PC mod Full: csak 1 fuggoleges sav latszik (jobb oldalso)
- - - Oppo + hdmi + nem-PC mod Limited: minden latszik jol (2 fuggoleges sav es a 3 teglalap)
- - - Oppo + hdmi + PC mod Limited: csak 1 fuggoleges sav latszik (jobb oldalso)
- - - Plex belso lejatszo Limited: minden latszik jol (2 fuggoleges sav es a 3 teglalap)- DV BlackPLUGE.U4K_DVp5:
- - Oppo + hdmi + nem-PC mod Limited: csak a 2 fuggoleges sav latszik jol
- - Plex belso lejatszo Limited: nem ismerte fel a fajlt :)- HLG BlackPLUGE-U4K_HLG10:
- - Oppo + hdmi + nem-PC mod Limited: semmi nem latszik
- - Oppo + hdmi + PC mod Limited: semmi nem latszik
- - Plex belso lejatszo Limited: semmi nem latszikOsszegzes:
- SDR-nel nincs szamottevo kulonbseg
- DV-nel van fekete vagas egy kicsit (brightness allitas nem segit)
- HLG HDR-t vagja itt minden rendesen
- - mukodik egyebkent, HLG HDR-t jelez a TV, es a His Dark Materials neztem igy parszor HLG HDR-ben
- HDR10-el ugy nez ki, hogy PC mod vagja a feketet es mindegy hogy limited vagy full a jel, de nem veszes:
- - egy kicsit SDR-el
- - talan jobban (?) HDR10-nel[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
B7 belső lejátszó, nas-ról játszva.
Minden minta helyesen jelenik meg, talán némelyiknél 1-2 fényerő értéket lehetne emelni, de nincs is most teljesen sötét a szobában.
A fekete mintán már 53-as fényerő értéknél láthatóan működni kezd a panel, 75-nél szürke.
Nálam semmit nem kell változtatni a fényerő értéken, pláne nem ilyen mértékben.codec project
-
chros
őstag
Mehanik-nal pontosan melyik fajlt hasznaltad pontosan? Van tobb is a "01. Black level" konyvtar alatt (v1-v4).
Itt vannak a tetszek B8 esten, alatta par ember eredmenye (anno az Oled topikban is linkeltem ezeket).[ Szerkesztve ]
-
chros
őstag
Belso lejatszo mirol ment? USB vagy Plex/Emby? Madvr nem tud HLG-t csak HDR10-t. Latatlanban termeszetesen Janos-nak van igaza. Este megnezem oket.
Es mi B8 tulajok rengeteget neztunk Mehanik HDR patterneket is az elcseszett gamma miatt ami mind SDR/HDR10/DV-t is erintett. (Majd linkelem az eredmenyeket).
Meg annyit, hogy Colorspace (a regi Lightspace) guruk nem csak hogy mindent bypass-en hagynak (brightness 50) de HDR10 eseten csak 2 szintes manualis kalibralast csinalnak (nem 20) a tone curve-hoz![ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Mindig 50-en kell hagyni a Brisghtness-t minden képmódhoz és formátumhoz, ha nincs elrontva valami a forráseszköz beállításaival (vagy a videóanyaggal), a gyári (vagy CalMAN-es) LUT-okkal, esetleg a kijelzőpanellel (de akkor SDR-hoz is változtatni kell rajta). Valószínűleg a feketeszint beállítás áll rossz helyen a TV-n és/vagy forrás eszközön.
Minden HDR formátum esetén a processzor számolja a tone mapping-et, nem a LUT és nem tudok róla, hogy az ismerten hibás firmware-eken kívül (2018-as szériák a "macro block fix" után, annak későbbi kalapálása előtt) lenne gond a fekete szinttel.
[ Szerkesztve ]
-
junior19
senior tag
Köszi, megnézem majd.
Érdekes, több esetből is.
Ha jól tudom, a hdr10 és a hlg között gamma különbség van, ráadásul szinte biztos, hogy a HLG kevésbé használatos, mint a hdr10.
A másik, hogy sdr esetén is az ilyen fényerő változtatás a helyes fekete szinthez már vágást okoz a fehér szintnél is. Soha nem próbáltam ezt hdr esetén, de dsr esetén biztosan.
S HDR-nél, ahol a helyes megjelenítéshez minden a max-on van gyárilag(kivéve a fényerőt) ilyen mértékű fényerő különbség azért láthatónak kell lennie.
Kíváncsi vagyok chros mit reagál rá, mert a kalibrálásához be kellet állítani ezt, s ez jelentős különbség.
Meg sok kalibrálási tippet, eredményt olvastam a neten, s egyik sem említett 75-ös fényerő értéket az LG-nél.
Mindenesetre elég érdekes.codec project
-
junior19
senior tag
Minden kijelzőn fontos a helyes fekete szint beállítása, nem csak az Oled-en.
Ezeket a mintákat betudnád linkelni? Mert én az elsőt, a 75-ös fényerőt nagyon soknak tartom.
A másik, hogy ha jól tudom a HLG HDR-t a tévés műsorszórásban használják csak, így elméletileg azért kevésbé van használva. De ahogyan írod is, az LG-nek van annyi képmódja, hogy egyet be lehet áldozni rá.
Azokra a mintákra tényleg kíváncsi lennék, mert nekem is B7 van, s egyáltalán nem tűnt fel, hogy a fényerőt 75-re kellene emelni HDR10 esetén. Nekem 50-en van, ez azért jelentős különbség.
codec project
-
junior19
senior tag
Hali!
Hidd el, nem véletlenül írta János sem, hogy meg kell mérni a panelt, s utána lehet következtetéseket levonni.
Azt jó iránynak tartom, hogy veszel egy mérőt, s magadnak megpróbálod beállítani. Az írásaidból az jön le, hogy nem okozna gondot neked, az alapokkal tisztában vagy.
Vettél volna egy mérőt, akkor már a gamma értékének sem kellett volna annyit utána olvasnod, hogy melyik érték felel meg a 2,4-es gammának. S hidd el, simán lehetséges, hogy hiába azt írták több tesztoldalon is, hogy a -4-es érték felel meg a 2,4-es gammának, lehet a te készülékeden a -3 közelebb lenne a 2,4-hez, simán lehetséges. S ez csak méréssel derül ki.
Nézz meg méréseket, akár más készülékekről is, ahol eredményeket is mutatnak.
5, 10, 15%-os szinteken akár századpontosságra is belehet állítani a megjelenítőt, s ha nincs ilyen pontosra állítva, akkor már nem lesz jó. Kicsi értéknek tűnik, s lehetne azt mondani, hogy ennyinek bele kellene férni, hogy 5%-nál az érték 0,114 helyett 0, 172. Ez kicsinek tűnik, s szemmel valószínűleg nem is lehet pontosan beállítani.
De gondolj bele, egy jobb lcd-nek 0,017 a fekete szintje. Az Olednek 0. A 0,5 vagy 1% nagyon kicsi eltérés. Az Oleden még is látod, az lcd-nél pedig alig észrevehető. Pedig század értékekről beszélünk.
Amíg teszt oldalak és mások által megadott értékekkel próbálkozol, tesztelsz, addig kicsi az esélye, hogy jól legyen beállítva a megjelenítő. Ezért ha valami nem tetszik az adott anyagon, akkor mindig a beállításra fogsz gyanakodni, s újabb beállításokkal kísérletezni. Ha be van kalibrálva a megjelenítő, akkor is fogsz hibákat látni de akkor már tudod, hogy a megjelenítő aránylag pontos, s az adott anyagot így készítették el. Gondolj csak arra, filmeknek is különböző a kontrasztaránya, van amelyiknek a legsötétebb része is világosabb, mint másik anyagnak.
A különböző ajánlások pedig azért nem igazán jók, mert más a látásunk, más az ízlésünk. Rengeteg példa kering a neten a sötét részletek megjelenítésére. De ha nincs kalibrálva a megjelenítő, akkor ezek az ajánlások függnek az adott személy látásától és ízlésétől.
Például a Sötét lovag 06:34-es idejénél, amikor felnéznek az égre, s a jobb oldali épület árnyékmegjelenítéséről megy a tippelés, hogy mennyit kellene látni. Azt hogy ilyen jelenetben mennyit kellene látnunk, azt csak egy helyes kalibrálás mutatja meg, feltételezve, hogy jól belehet állítani adott készüléket.
Én azt a gondolatodat támogatnám, hogy egy mérő beruházásával kezdenél neki, az később is jól jöhet. Enélkül mindig ilyen téren csak olyan kérdéseid lennének, amire igazából senki nem tud tanácsot adni. S vannak itt páran, akik segítenek ha a méréssel, kalibrálással kapcsolatban van konkrét kérdésed. De addig amíg nincs egy mérés a készülékedről, csak általános, elvi magyarázatot kaphatsz. Felelősen senki nem tudja azt neked kijelenti, amiből most is kiindult a kérdésed. Jánostól sem véletlenül kaptál általános válaszokat, mérés nélkül nem tud senki konkrét választ adni ilyen kérdésre.
Ha találtál olyan teszt oldalakat, ahol azt látod, hogy a kérdésedre megfelelő a mérés, akkor nagy eséllyel a tieden is el lehet érni, amit szeretnél. De konkrét értékekkel próbálkozni, hidd el felesleges.codec project
-
janos666
nagyúr
Hát, ezt meg kéne valakinek néznie nekek élőben, műszerrel...
LG WOLED-nél az is gond, hogy kicsit elmászik a szürke-skála az analóg gain szabályzással (OLED Light, stb neveken futó opció), az LGD 100%-ra állítja be nagyjából, de SDR-ban sokszor 20% köré kell lehúzni sötétszobához (ami már elég nagy változás, hogy meglátszódjon a hatása). Ezt a későbbi gyártói gyári kalibráció sem fogja neked korrigálni (ha csinálnak egyáltalán adott esetben bármi egyedi kalibrálást), az is legfeljebb képmód alapértelmezett gain értékével fog lefutni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
A PHILIPS 55OLED754 TV-n? Meg lehet próbálni a 20 pontos csúszkákkal (ezen is van, ugye, mint a 854-en?), de a formátumtól (SDR, HDR10, stb) is függ, hogy mikor mit lehet kezdeni ezekkel a funkciókkal. (Vagy ahogy chros írta: lehet próbálkozni a forráseszköz oldalán is, ha az egy PC, de ott is gond lesz a HDR-el.)
-
krx21
nagyúr
Már tárgyaltuk, hogy hogy működik a pixel regenerációs folyamat. A mindenkori kapacitását méri meg a készülék a pontoknak és ennek változása mértékében változtatja meg a pixelek egyedi vezérlését. Tehát elméletileg mindegy hányszor fut le. A kompenzáció mértéke nem ettől függ. Persze ez csak elmélet, a gyakorlatban lehet nem igaz...
[ Szerkesztve ]
-
Archttila
veterán
Sajnos inkább a 4 ora vagy annal kevesebb a jellemzo
Koszi az infot!CX tulajoknak:
Elvileg (avforum-osok szerint) hibatlan az uj firmware, igy nyugodtan telepithetitek.[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
chros
őstag
Lehet, de nem vettem meg eszre az elmult masfel ev alatt. Ez nem olyan gond volt, valami teljesen uj, ami eddig soha nem tortent meg
@sati: jo otlet (lett volna), de nem neztem meg a logot, s csak limitalt entry van benne. Na majd legkozelebb, bar remelem ez soha napjan lesz
-
Fisha
őstag
Akadás TM-nél? Én sose láttam. Artifactot dögivel. (B9)
Amúgy valszeg a BFI keveseket érdekel. Kíváncsi lennék vajon hány készüléken kapcsolják be. Én SDR-re már azt használom, felnyomtam 60-ra az oled fényt, így tök jó lett a mozgás. Vibrál, de a plazma is vibrálna. HDR-re sajna nincs megoldásom, csak a TM, ami gyatra, a B9-en egész biztosan.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Philips esetében nem is biztos, hogy szükség van a BFI-re, tényleg tud valamit a Film mód, mert eddig a legjobb "mozgásmegjelenítés-javító" amit láttam, pedig Sony-m is volt, ott is használtam alacsony értékeken de néha hibázott, LG sűrűbben hibázott, Philipsen nem hibázik vagy olyan csekély amit már jelentéktelennek látok.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
22-es OLED-fénnyel is ott a logóvédelem. Nem minden körülmények között veszed észre, pl. M4-en például észre lehet venni a logó körüli enyhén sötétebb elmosodást (blur). Nem feltétlenül zavaró de van.
-
janos666
nagyúr
Az LG szerintem megy 17 alá is, én azt hiszem ~60nit-et mértem szenzorral sötétben úgy, hogy a 20 volt a 100nit, bár ezt csak egy-két régebbi modellen néztem, és azt sem tudom, hogy a minimum függ-e esetleg a beállított csúszka értéktől (és a 17 is kicsit mást jelent egy B8-on és egy C8-on, plusz azonos modellek közt is van kis variancia, hogy mi a 100%, stb).
Az ideális az lenne, ha engedné állítani a min és max értékeket.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
blakey
titán
22-es kontraszttal (OLED fény) nekem ez a védelem nem tűnt fel - lehet, hogy összefüggésben a logóvédelem mértéke az OLED-fény erősségével
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest