Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Akciófigyelő: 25 000 forintos ajándék jár a Xiaomi Pad 8 tabletek mellé
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
junior19
senior tag
Tényleg nem kötekedésből kérdezem, de ha van lehetőség egy interpoláció nélküli megjelenítésre, akkor miért kellene használni, hacsak kismértékben is?
Lg-nél ha használod a Trumotion-t, akkor értelemszerűen inaktív lesz a Real Cinema. Innentől egy számomra értelmezhetően egy valóságos megjelenítéshez képest egy elektronika fog találgatni, mit tartalmazz az a kép, ami egyébként megvan eredetiben.
Tovább megyek. Lejátszóknál is szoktak alkalmazni ilyen interpolációs szoftveres dolgokat. Az most mindegy, hogy mennyire sikeresen. De például az én régebbi Dune lejátszóm is tartalmazz ilyen opciót. S érdekes módon csak fájlos lejátszásnál működik, lemezes lejátszás esetén nincs rá lehetőség. Pedig ezt pont nem kellene befolyásolnia.
Ahogy én látom ez egy marketing megint csak, valamikor kitalálták, sokan ráugrottak, milyen jó, s próbálják ezzel is eladni a terméket.
Félreértés ne essék, én is látok néha anomáliákat 24p-s megjelenítés esetén. De ezt én inkább a hanyag elkészítés, operatőr, rendezői munka javára írom. Ha egy rendező elképzelése az, vagy engedi, hogy az operatőr rángassa a kamerát, akkor persze nem igazán lesz élvezetes a kép.
De példának tudnám mondani a James Bond filmeket, különösen a Craig filmeket. Simán élvezhetőek 24p-ben is, pedig van bennük akció.
Ellenpéldának pedig nagyon jó szerintem Rowan Atkinson utolsó filmje. Amikor lemennek a garázsba autót választani, s a kamera jobbról -balra mozog gyorsan, azt semmi nem tudja vissza adni normálisan, hogy egyébként a film meg ne legyen szappanoperás.
Új hozzászólás Aktív témák
- HISENSE ( 100U7Q PRO) 254CM ULED 4K 165HZ SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- PHILIPS 55OLED759 140CM 4K OLED SMART 120HZ ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE55S85DAT) 140CM 100HZ SMART 4K OLED ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE65S90D) 165CM 4K Q-OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ
- AKCIÓ! Apple Watch Ultra 2 49mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB LIAN LI LANCOOL 216RX 750W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 10 - 27% ÁFÁS (0332)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 16GB DDR5 512GB SSD RX 9070 XT 16GB NZXT H7 Flow fehér 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest