Hirdetés
- Betáblázta magát az Oppo
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi Watch 5 - kínai időszámítás
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
chros
őstag
válasz
junior19
üzenetére
Orulok

> így csak a tévét tudnám kalibrálni, ezért nekem csak a világos környezetben a 2,2-es gamma helyett 2,4 használata és a magasabb Oledfény a járható út.
Ha jol emlexem, neked 2017-es LG-d van, igy csak a gamma-val tudsz jatszani megfelelo kulso eszkoz hianyaban (vagy meg a White balance-al lehetne). Ujabbaknal (>2018) a belso 3dlut keszites is jo lenne.
A 2.4 kozel van a 2.44-hez, igy az jo napfenyes idoben.> Sötét helyiségben csak a %-os értékek nagymértékű fényerő csökkenésével tudnám a 2,6-os gammát megcélozni, ami nem biztos, hogy jó
Ha a TV White balance-ara gondolsz, akkor az is mukodhet SDR-nel.
> Félhomályban nálam már a 40-es Oledfény hozza a megfelelő sötét megjelenítést. A 70 túl sok lenne nálam ilyen környezetben.
Igen, ez mar nekem is nagyon vilagos sotetben gamma 2.4(4)-el.
> részletet nem veszítek, de ami sötétben inkább sötétszürke, az így feketének hat.
Vilagosban vagy sotetben?

Ugye ez a trukk a tokeletes fekete (0) miatt mudokhet, sajna power gamma-ra (egyenes vonal) vagyunk hagyatkoztatva (nem tudom, hogy lehetne a 0 feketet fake-elni DisplayCal-ban ahhoz, hogy mas gorbeket lehessen kesziteni), igy nem sok lehetoseg van.
Ahol igazan jol nez ki, az a nagy kontasztu sotet jelentek (pl. este vilagito targyak), hatalmas a kulonbseg az eddig hasznalt beallitashoz kepest (33 oled feny (120 nits) gamma 2.4-el).
Ami erdekes, hogy semmilyen anomaliat nem eredmenyez ez a modszer
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- 212 - Lenovo IdeaPad Slim 5 (16IMH9) - Intel Core U5 125H, no GPU
- Laptop dokkoló bazár - Lenovo - HP - DELL dokkolók
- Samsung 990 PRO 4TB Gen4 NVMe SSD!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest