Hirdetés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Alábbi írással szeretnék segíteni, hogy hogyan adjuk fel a motyónkat olcsón:
1., Ha nem fontos, ne dobozolj!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tbalint3
tag
Üdv.
Egy kis segítséget kérnék: El kellene küldenem egy viszonylag nehéz csomagot a Kanári szigetekre (35559-es spanyolországi irányítószáma van a városnak).
A kérdésem, hogy ez a sziget akkor most az EU-hoz tartozik (mivel elvileg egy Spanyol autonóm tartomány)?Azért kérdezem, mert DPD- vel küldeném, és ezen oldal szerint: DPD díjszabás szerint ez 40,76 euróba fog kerülni ami rendben is lenne, de:
A kérdés most az, hogy vajon a DPD szerint is Spanyolországhoz és az EU-hoz tartoznak a kanári szigetek és vállalnak oda szállítást eseti ügyfeleknek is vagy sem?Ezen kívül csak a magyar posta európa+ nevű csomagtípusa jöhetne szóba, az viszont elég húzós 16,5 ezer forintos árral lenne csak elérhető.
Köszönöm.
-
tbalint3
tag
válasz Dealer95 #7365 üzenetére
Ma felhívtam őket, pont 8 óra után kb. 1 perccel, de így is várni kellet vagy 10 percet mert minden ügyintézőjük foglalt (ez hogy lehet?).
Lényeg: Nem lehet velük oda csomagot küldeni, sőt kb. egyetlen EU-hoz tartozó szigetre sem (még Máltára és Ciprusra sem).
Úgyhogy maradt a posta, de ott is érdekes volt a helyzet, mert ugyan Spanyolország EU tag, azonban a Kanári szigetek hiába Spanyolország része, vám szempontjából már nem része az EU-nak, úgyhogy még CN23-as vámáru nyilatkozatot is ki kellett töltenem hozzá, de legalább sikerült feladni. Egyébként van ára: 6,5 kg 14 700 Ft-ba került. Nem egy olcsó szolgáltatása ez a postának.
Ecoparcel sajnos már az elején kiesett, mert ők a GLS-t használják, ami szintén nem szállít szigetekre: Bővebben: itt a 6-os feezetnél írja:
" Kizárt tárgyak köre: - a következő célországokba szóló csomag: Görögország, a jelenleg az Európai Unióhoz nem tartozó országok, valamennyi európai sziget (kivéve Málta), Izland, Vatikán, San Marino, Monaco, Kanári-szigetek. " -
tbalint3
tag
Próbáld meg ezekkel a nyomkövetőkkel is, hátha részletesebb a kimenetük:
TrackItOnline
UPU Global Track&TraceA célországba elküldve egyébként azt jelenti, hogy elhagyta a feladó országot, és még úton van.
-
tbalint3
tag
válasz ProEvoFan #7499 üzenetére
Sajnos január 1. óta már csak jóval drágábban csomagként lehet (valamiből a stadionokat is fel kell építeni)
Legolcsóbban úgy tudod feladni, ha van nyomtatód, hogy itt elkészíted a címiratot és vele + a csomaggal bemész a legközelebbi postára: [link]
Házhoz:1190Ft - postán maradó: 990Ft vagy automata: 889Ft -
tbalint3
tag
Tökéletesen egyetértek minden szavaddal. Sajnos a nyomkövetés EU-n kívül kb. kalap sz@rt sem ér.
Viszont, ha ebay-en adsz el, akkor van egy trükk, amivel meg tudod nézni, hogy hol jár a csomagod.
Itt már korábban leírtam a mikéntjét: [link]
Amivel biztosan működik: USA (USPS), Kanada (CPC).
Amivel biztosan nem működik: Ausztrália (Auspost) , Német posta (Deutsche post), Orosz posta (Почта России).
Többivel nem volt tapasztalatom.A tértivevényes dologhoz pedig: szerintem pénzkidobás, ebay/paypal úgyse fogadja el bizonyítékként, 10-ből kb. 2-szer talál vissza, és ezek miatt kidobott pénz.
[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
Nagyon szívesen.
Egyébként most jól megijesztettél, mert nekem is jön egy német csomagom amit az MPL fog kiszállítani hétfőn. Remélem nem fogják kilopni a tartalmát.
Kicsit off, de azért megkérdezem: téged szoktak értékelni a vásárlók? Én azt figyeltem meg, hogy az amerikaiak közül alig valaki, míg a németek azért rendesen adják a pozitívat. Főleg ha gyorsan postázok azt még meg is említik. -
tbalint3
tag
Igen ez nekem is feltűnt. Most már tényleg csak ez hiányzott oda. Eddig ilyet más ország postai nyomkövetőjénél még nem is láttam.
A lényeg, hogy még mindig működik a régi fajta nyomkövetési módszer: https://postamobil.eu/PostaWeb/ShareTracking.html?trackingid=azonosító_szám
A trackingid= után kell megadni a ragszámot. Ez működik belföldi és külföldi csomagoknál is. -
tbalint3
tag
válasz Atomantiii #8291 üzenetére
Szerintem IBAN alapján bármilyen német (vagy bármilyen más EU ország) bankszámlára lehet azzal utalni
(csak szokásos módon a postai "ügyintéző" h-lye mint a segg).
Esetleg még Western Union, kicsit drágább, de biztosan működik (más országba már próbáltam). Kérdezd meg a német ürgét, hogy belemenne-e? Ott annyi a lényeg, hogy az MTCN számmal és a feladó (Te) nevével besétál a legközelebbi WU kirendeltségre (általában a posták ilyenek, de némelyik bank és pénzváltó is lehet elfogadóhely), majd ezek alapján kifizetik neki a pénzt.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
válasz djbahool #8296 üzenetére
Annál csak drágábbat találsz a futárcégeknél...
Külföldi ajánlott levélként kell feladni, úgy 5705 Ft csak, kapsz hozzá TN-t is. RR12345679HU formátumú lesz.
Itt tudsz kalkulálni: https://www.posta.hu/szolgaltatasok/calculator/foreignletter?ln=hu
Ajánlott levél max méretei külföldre: a három oldal összesen max. 90 cm lehet, a leghosszabb oldal pedig 60 cm. Max tömeg pedig 2kg. Ami ebbe belefér az mind mehet ajánlott levélként.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
válasz Ciccuka #8492 üzenetére
Ezt azóta úgy oldották meg, hogy konkrétan kivették ezeket az információkat, pedig """szerintem""" hasznos volt, mert lehetett látni, hogy valóban a te csomagodról van-e szó, vagy csak le akarnak rázni egy másik azonosítóval.
Más, külföldi postánál, ezt egyébként úgy oldották meg, hogy bekéri a címzett irányítószámát a weblap és csak utána írja ki a címzett nevét & címét, ami szerintem teljesen korrekt. -
tbalint3
tag
válasz bitpork #8528 üzenetére
Elvileg már mennie kéne, csak olyan jól sikerült a szoftverfrissítésük, hogy most egyáltalán nem működik a nyomkövető. Legalábbis nálam, ha rányomok a keresésre, csak simán kiveszi a pipát a "nemvagyokrobot"-ból, aztán ennyi.
Gondolom a script-kiddie szintű "programozójuk" még a fejét vakarja, hogy miért nem megy. -
tbalint3
tag
válasz SchumiBácsi #8815 üzenetére
Svédországba a legegyszerűbb és legolcsóbb, ha ajánlott levélként adod fel a postán.
Általában 1 hét alatt odaér, EU-n belül kb max. 1 % az esélye, hogy elveszne.
Persze ez csak akkor működik, ha könnyebb mint 2kg és a három oldalának összege max. 90cm.Ha nagyobb akkor dpd: [link] Svédország a 3. zóna, és pickup csomagpontokan lehet feladni, illetve dpd depókban is.
-
tbalint3
tag
EU-n belül a 2kg alatti csomagokat szinte kivétel nélkül elsőbbségi+ajánlott levélként érdemes feladni postán. Gyorsan (1-2 hét alatt) meg fog érkezni a címzetthez, és kb. 0 az esélye annak hogy elveszne útközben.
Itt tudsz számolni: [link]
Angliát "Nagy-Britannia" néven keresd.[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
válasz Mr.Pentele #9130 üzenetére
Én most ezt kimenő ajánlott levélnél vettem észre. Egyedül csak a feladás látszik, de az hogy továbbították a reptérre/onnan elindult egyáltalán nem. A külföldi posta tracking viszont mutatja rendesen. Érthetetlen, hogy egy viszonylag (ha nem is jól) de legalább működő dolgot is képesek "fejlesztés" címszó alatt elbas....ni. Remélem legalább jó sokba került.
-
tbalint3
tag
Szerintem emiatt: [link]
Lehet lelőtték az adatbázist mögötte addig... -
-
tbalint3
tag
válasz szabi__memo #12501 üzenetére
Ár/érték arányban szerintem a legjobb lenne postán Európa+ csomagként feladni, ezt 120 e Ft-ig lehet biztosítani. a feladási díj ekkor 13.000 Ft. A túloldalon a Parcelforce kézbesíti (royal mail). Online lehet már szállítólevelet is készíteni: https://webcik.posta.hu/NFeladoCimzett.aspx
Az ottani áfát mindenképpen ki kell majd fizetnie a *címzettnek* (nem neked), ezért fontos, hogy valós CN23-at tölts ki hozzá (ne úgy mint a kínaiak aliexpressen )GLS/DPD már nem játszik mióta kiléptek az EU-ból
[ Szerkesztve ]
-
tbalint3
tag
válasz szabi__memo #12506 üzenetére
Igen, akkor marad az EMS, azt 1 M Ft-ig lehet biztosítani.
Részletek: https://www.posta.hu/static/internet/download/Nagy-Britannia_es_Eszak-Irorszag.pdf -
tbalint3
tag
válasz goldister #12594 üzenetére
Postán fel tudod adni Európa+ csomagként (ez 120.000 Ft-ig van értékbiztosítva), vagy EMS csomagként, ezt pedig 1 millió Ft-ig lehet biztosítani. Itt ki is tudod tölteni a szállítólevelet: https://webcik.posta.hu/Bejelentkezes.aspx
Legalsó opció, nemzetközi csomag. Kalkulál egy árat is mielőtt bármit is csinál.
Royal Mail csomagos ága fogja kézbesíteni a túloldalon (Parcelforce)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest