Hirdetés
- Magisk
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
artiny
őstag
PLC-re ismertek online kurzusokat,valaki tud ilyenrol

mint pl. programozashoz ma már eleg sok van pl. udacity,coursoera vagy hasonlora gondolok. -
artiny
őstag
Helo
Valaki esetleg.....hogyan tuodom megadni a 20 hexa számot a PLC tag be?
-
artiny
őstag
koszonom a válaszokat,
igen azt hiszem AB
egy utolso ilyen feladat:
http://i.imgur.com/XE07Rve.pngKet szállíto D1,D2. Optikai szenzor S1 >> ture állapotban = foglalt
S2 >> ture állapotban = foglalt
Alkosson programot a szallitmany hosssza alapján D1 >megáll a kozepen D2 nek. A tovabbitas soran megall D.
(feltelezzuk hogy a szallitok elvannak inditva,vár a szállítmanyra es ha a felere ert a D2.nek a szallitmany .1 szallitmanyt kell venni mint ket D hez) -
artiny
őstag
Helotok,
van egy feladat amiben segítseget kérnék,hogy szerintetek mit fog csinalni ez a program? -
artiny
őstag
Helotok
Tudnatok ajanlani PLC programozashoz valamiylen magyar nyelvu ,neten elerheto tanulasi segedanyagot
(suliban RSLogix 5000 simulacios programban AllenBradley hasznalunk) - amibol feltudnak keszulni vizsgara?
varhato peldak:
egyszerubb rakodos programok irasa
megrajzolt abrak,bitek ertelmezése
idozitok , equ hasznalata >>valami hasonlokat kellene elsajatitani -
artiny
őstag
A kepen levo kezdoertekekbol kell kiindulni.
byte-by
A pocitadlo nem valtozott (a 10es érték)
Az accum idovel valtozik...de ha felmegy 10 fole akkorsem fog a led vilagitani...bar lehet rosszul szimulaltam le,de ugyan ugy allitgattam,rajzolgattam be mindent ahogy a kepen volt. -
artiny
őstag
UP! http://prohardver.hu/tema/plc/hsz_3835-3835.html
valaki tudna ebben segiteni(surgos,holnap irunk es ilyen feladat lessz bennel......,ha ezt tudnam valoszinu hasonlo lessz holanp is)

-
artiny
őstag
Éppenséggel volna egy

Adott ez a feladat és a kérdés,hogy hogyan fog viselkedni a LED 100 mp után ha elinditjuk a PLC-t (run-t).én ezt írtam volna (hogy fog mukodni a program):
TON - az accum elkezd számolni 1000-ig, majd ekkor a tt.DN bit átvált zöldre. A logikai 1-es bemegy a kozepso háloba,ahol a
CTU - pocitadlo1 2-töl 10-ig számol (hármasra érve az EQU - Source A és Source B egynelő lessz, ezért a LED elekzd világítani (Latcholva))
NEQ - ez nem igaz (3 nem egyenlo 1-el) ezért a DIV teljesul
DIV - 3 / 2 = 1.5 ez lessz az uj poc1 - - az uj ciklusban a NEQ ujbol nem teljessul(soha nem lessz egyenlo poc1 = 1 el)Megrajzolva az ábrát és lefuttatva telhessen máshogy viselkedik program(nem tudom feltolteni mivel virtualis pc vagyok....). A led soha nem kapcsolt be nekem...
Amit leirtam,hogy szerintem hogy mukodik a program az totálissan rossz,káosz
? Hol van benne a hiba ?!? -
artiny
őstag
Koszonom a valaszod. Meg nagyon kezdo vagyok ebben,most probalom tanulni szoval meg van valami ami nem vilagos teljessen....
Ha egy negálást ---I/I---- zoldre állitom,azzal logikai 1 értéket adok neki?(szoval 0-át a negálás végett,tehat ha nincs zoldre állítva akkor logikai értéke 0,értéke:1
)2.) ha nincs zold értékre kapcsolva(aktivalva,togglezva) akkor az értéke egy bitnek ---II--- 0,ha viszont zold akkor 1 ?
Ha létrehozok egy változót,akkor nem kell értéket adnom neki...azt menet kozben teszem azzal hogy a zöldeket állítom ki -be egy egy bitnél? -
artiny
őstag
helotok
Mit jelent az programozásban hogy toggle bit?
csak akkor kapcsol,valt zoldre az r - ha bekapcsolom(toggle bit-re) az "e" -t is,http://i.imgur.com/nF9l8Bs.jpg
szoval ha toggle bit-re(zoldre) allitom az olyan mintha 0 -ra allitanam, mert ez negalva kell erteni a "---I/I----" jelet
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Autós kamera eladó
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Samsung Galaxy XCover 5 / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)