- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
válasz
Bakareszia #4810 üzenetére
Helló Bakareszia!
Tényleg leírhattad volna milyen PLC-n milyen fejlesztői környezetben. S5, S7, 200? 300? 1200? 1500? Step7? TIA portal? Miért olyan nagyon nehéz pontosan kérdezni?
Mindegy nem találgatok, ha nem arra válaszolok amire szeretnéd, akkor így jártál:
S7-300/400-ra STEP7 5.4-ben pl. így lehet "léptetni" (ha egyáltalán ugyanazt érted léptetés alatt, mint amire én gondoltam, de ha nem, akkor megint egy így járás a kérdésed "javára").A DB szerkezete (a kép nem mutatja az egész blokkot).
Ez az egy sor minden I0.0 felfutó élénél a DB17-ben lévő 40 darab egymást követő integer értéket egyel lejjebb (a magasabb cím felé) lépteti és az elsőbe nullát ír. A léptetés után minden sor tartalma az előző sor korábbi tartalma lesz, az utolsó integer (DB17.DBW78) tartalma elvész.
A módszer a BLKMOV és a #TEMPArray megfelelő módosításával természetesen más méretű vagy más címen lévő adatok léptetésére is használható.
De ha nagyon sok adatot kell léptetni, akkor kimerülhet a data stack (nem fér el a kellő méretű TEMP tömb a memóriában). Abban az esetben más módszert kell alkalmazni. -
Dezsi82
tag
válasz
Bakareszia #4810 üzenetére
Üdv!
Ha jól sejtem, Siemens S7-300-ról beszélünk. Én ezeknél egy ciklust csinálok indirekt címzéssel. Átmásolom az egyik címet a másikba, és addig folytatom, amíg az elejére érek.
Másrészt mi lenne a konkrét feladat? Mert szerintem nem olyan gyakran szükséges ez. Lehet van egyszerűbb megoldás is, mint a léptetgetés
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Samsung Galaxy Watch5 Pro,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest