Hirdetés
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 17 - alap
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
Új hozzászólás Aktív témák
-
morfondi
csendes tag
Szia!
A laptop és a PLC közé kell egy CIF-01 átalakító és egy kábel, ami szerintem nem teljesen szabvány. Én egy laptopot használok, egy USB-RS232 átalakítót (ATEN? vagy ilyesmi), csináltam egy kábelt, rá a CIF-01, rá a CPM1A-20, és a SYSWIN az alapértelmezett beállításokkal rögtön kapcsolódott.
-
Szirty
őstag
Helló!
Nos szerintem is elképzelhető, hogy a laptop soros portja nem szabványos +/-12V-os jelszintekkel működik. Én is jártam már így egy IBM laptoppal.
Viszont határozottan állítom, hogy ez nem az Omron PLC problémája, hanem a laptop gyártójának a hibája, amiért költségtakarékos megfontolásból eltért az amúgy végtelenül egyszerő szabványtól, ami a közönsége s RS232 soros portra vonatkozik.
Persze az rajtad nyilván nem segít.
Szabványos porttal rendelkező laptopokkal problémamentesen programozható bármelyik Omron PLC. Én olyan problémákba szoktam belefutni, hogy az újabb laptopokon vagy egyáltalán nincsen már se soros port, se LPT port, vagy ha van is, akkor az nincs szabványos DB9/25 csatlakozóra kivezetve. Ilyen pl. az ASUS Travelmate egyik fajtája is. Úgyhogy vagy venni kell hozzá egy port replikátort (jó drágán) és agy plusz koloncot használni terepen, vagy marad az USB-RS232 átalakító (ami persze DOS alapú programokkal egyáltalán nem használható). Cégnél két ilyne átalakítóval próbálkoztam, az egyik működik, a másik nem
Sajnos az van, hogy a laptopokat utazó, öltönyös managereknek gyártják, akik a repülőn DVD-t néznek vagy quake-el játszanak (különben mi a búbánatos jófrancnak bele csúcstecnológiájú videokártya?).
No mind1, ez már csak mérgelődés
Új hozzászólás Aktív témák
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 16 Pro 128GB gyári független hibátlan 2026.04.07. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB gyári független megkímélt kiváló akku!
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3610
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- Honor 200 Lite / 8/256GB/ Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest