- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz
HollyBoni
üzenetére
Elő kellene venni egy frekvencia mérésére alkalmas multimétert vagy oszcilloszkópot, és rámérni az adott bemenetre, ahol maximum fordulat esetén 146 Hz körüli értéket kell mérned (korábban mintha elrontottam volna, de te jól számoltál). Az is elég lehet, ha látod online a gyors számláló kimenetét, még mielőtt bármiféle szoftveres műveletet végeznél az abból kapott értékkel. Ha a frekvenciát egész értékben adja vissza, akkor a végső mérés felbontása 12 RPM lesz, ami a szorzód értékéből is látszik. Ha végig csak egész változókkal számolsz, és a nyers frekvencia is integer, akkor a 32000-es kapott eredmény eleve furcsa, mivel az nem osztható 12-vel. Nem látok bele a Rievtech-be, de valamilyen számábrázolási vagy túlcsordulási hiba nem lehet?
A kapcsolás pedig nem elég bolondbiztos (tudom, én javasoltam
): vigyázni kell rá, hogy véletlenül se kapjon kimeneti rövidzárlatot a 0V / COM felé, mert ekkor ha a T2 épp nyitva van, azonnal tönkre is mehet. Biztosításként a T2 kollektorával sorosan lehet kötni egy 1-2 kΩ-s ellenállást, ami korlátozza a rövidzárlati áramot, de nem gátolja a működést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- OLED monitor topic
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
- Óra topik
- Battlefield 6
- LEGO klub
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Kindle-botrány röviden — a digitális tulajdon vége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- ldave: New Game Blitz - 2026
- További aktív témák...
- Eladó PC játékok - sok ritkaság!!!
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- 16GB (2x8GB) SK Hynix DDR5 5600MHz SODIMM kit
- Makulátlan,lemezes PS5 Slim 1TB (CFI-2116) eladó/Media Markt garancia 2027.12.10-ig/beszámítás van
- Honor Magic 8 Pro 512Gb (7100 akku + 100w adapter!) fekete - 1 hónapos -
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
): vigyázni kell rá, hogy véletlenül se kapjon kimeneti rövidzárlatot a 0V / COM felé, mert ekkor ha a T2 épp nyitva van, azonnal tönkre is mehet. Biztosításként a T2 kollektorával sorosan lehet kötni egy 1-2 kΩ-s ellenállást, ami korlátozza a rövidzárlati áramot, de nem gátolja a működést.