Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Gusi

csendes tag

válasz Szirty #5901 üzenetére

Annyit tennék hozzá Industry-nak szóló tanácsokhoz, hogy a fogalmazás létfontosságú.
    Nem nyelvtanra gondolok legfőképp, az nekem sem jó :D
    Egy gép részének működési módjának megfogalmazására. Pölö:
    - ha nem nyomták meg a vészgombot, és nem nyomták meg a ki-gombot, és megnyomták a be-gombot vagy itt már be van kapcsolva a gép, akkor legyen bekapcsolva ;)
    Ezt így le tudod létradiagrammba is rajzolni, vagy akárhova.
    Ha nem tudsz hasonlóan fogalmazni, és kis csoportokra bontani a gép összetett műveleteit, azok kapcsolódásait, megette a fene. Ezt kell gyakorolni, szemléletet tanulni.
    A hidraulika-pneumatika dolgora visszatérve: nagyon sok tanár van alulfizetve, mind örül, ha felkérik néhány órás előadásra. Párezerért simán bevállalja nagy része. Olyanokat fogsz hallani, hogy kettéáll a füled ;)

ui.: ja ájgen, a metainformáció. Erről hatalmas vitákat lehet indítani, hogy egy bit-változót hogyan nevezel el. Például "folyik a hűtővíz". Nos, ebben akkor benne van a szűrő eltömődés? Nyomáskapcsolóval hozod létre? Ha eldugul a kör, attól még nem lesz hűtése a szerszámnak, de lesz nyomása. Kicsit béna a példa, de ilyen járulékos, vagy származtatott információkat is figyelembe kell venni, és nagyon észnél kell lenni a használatánál. Nagyobb projektekben én folyamatábrázok, akár papíron, hogy ne felejtsek ki semmit. De úgyis kiszoktam :D

Új hozzászólás Aktív témák