Hirdetés
- Mobil flották
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Április bolondja? Csak egy lebegő mobiltálca
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Krikszkraksz? Nem, X Max!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szirty
őstag
Hali moseras!
"A WATCHDOG-ot pedig a kommunikáció nullázza. A WAGO-nál nem találok ilyent."
belenéztem a HW configba mit lehet WAGO-nál állítani.
Van watchdog, 10ms időalappal. Beállítható hogy mit csináljon ha a belső busz (k-bus) megszakad vagy hibás.
Nem tudom kipróbálni mi történik WAGO kimenettel ha leáll a profibusz, mert csak beépítve van egyelőre ilyenünk és én még nem foglalkoztam vele, pár új gépben van beépítve..."Azt szeretném, hogy a user a HMI-n kap egy táblázatot nevekkel, ott átírhatja ezeket, majd ezek visszakerülnek a RETAIN memóriába. Ha elmegy a táp, akkor is ezeket megőrzi, és legközelebb már ezekkel indul el."
Az általam ismert HMI-knél ez máshogy működik: Alapvetően minden változó a PLC-ben van, a HMI-ben csak hivatkozik rájuk az ember. Ha egy értéket kell kijelezni vagy állapotot megjeleníteni változó alapján, a HMI ciklikusan újra és újra lekérdezi a PLC-ből az érintett változó állapotát. Kivétel ez alól siemens OP-knál és egyéb HMI-knél a receptek kezelése. A recept adatrekordjait a HMI tárolja. Külön funkcióhívásokkal lehet ezeket az adatokat a PLC és a HMI között mozgatni.
Új hozzászólás Aktív témák
- 226 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- 218 - Lenovo ThinkBook 16p (G5 IRX) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1i - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB fehér használt, karcmentes 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest