- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
válasz
penge111 #201517 üzenetére
Salt and Sanctuary? Mert az nem túl jó játék. Art style-ban hasonlít a souls-ra, de az animációk, ahogy a karakter mozog az nem oké.
A másik ilyen a Death's Gambit, de azzal nem játszottam. Van még egy a Sundered. Na, ez inkább all közelebb a hack and slash műfajhoz, mint a soulshoz. A "narrátor" hangja pedig bezengi az egész agyadat. Nagyon epic. -
saelin
veterán
Bármi lehet még, akár egy full csőjáték is. Én szurkolok nekik hogy jó legyen, mert minél több minőségi játékot produkáló stúdió van az annál jobb nekünk.
penge111
Hollow Knight... Iszonyat jól szórakoztam vele! Aki nem tudná jön belőle egy második rész is, amiben az egyik mellékszereplőt irányíthatjuk. Sajna viszont vannak olyanok, akik a 2D-s grafika miatt nem adnak neki esélyt.Pedig nem hogy csak gyönyörű, hanem kihívásokkal teli és szórakoztató benne kalandozni.
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #201174 üzenetére
Grat!
Nagyon grindolós volt?
-
saelin
veterán
A no man's sky nálam mindig unalomba fullad. Kíváncsi vagyok te meddig bírod. Nekem eddigi rekordom a 10 óra play time.
-
saelin
veterán
válasz
BoneDragon #201120 üzenetére
Oh, bocsi! A Stardew Valley még nem kapta meg a multiplayer patchet konzolon.
jarnyz
Azért egy full lineáris story vezényelt játéknál eléggé sok a 12 óra playtime. Rengeteg minden belefér ennyi időbe.Mai gaming terveim pedig a Dauntless-ben való progress-elés. Este lefekvés előtt meg Plague Tale.
-
saelin
veterán
válasz
BoneDragon #201114 üzenetére
Stardew Valley, Hat in Time.
-
saelin
veterán
3 másik játékossal tényleg eléggé szar, még pro-n is. Ilyen huszon akárhány frame-re le tud esni. Ha nem unom meg egyhamar, akkor majd írok róla pár sort. Jelenleg az nagyon pozitív, hogy nem tűnik pay to win-nek! Kicsit a warframe-re emlékeztet az üzleti modellje, de egy kis fortnite adalékkal. Ugye van a Hunting Pass nevű megvehető bérlet, ami ad egy rakás cosmetic cuccot, kb a pénzed felét premium currency-ben, amiből állhatod majd a következő pass felét vagy elköltheded amire akarod. Ez a Fortnite-os része... A Warframe-es pedig a consumable ajándékok, a plusz lootok harcok végén és hasonlók. Semmi durvára nem kell gondolni. Meglepően visszafogottan ajándékozza a "prémium" usereket a játék.
-
saelin
veterán
Pár óra Dauntless után azt mondom, hogy lehet adnom kellene a Monster Hunter World-nek egy esélyt. Szegény játékba belekezdtem és valahol a tutorial után ki is szálltam belőle. Erre meg egy free to play hasonló játék meg beszív mint állat. Mondjuk az is benne lehet, hogy a Dauntless nem olyan bonyolult. Lényegében csak boss harcok egymás utánja, amikből behemót részeket gyűjtve új cuccot craftolunk vagy a meglevőt fejlesztjük. Story az nem igazán van, inkább afféle questek mögé rejtett feature-ök vannak benne. Kíváncsi vagyok meddig tud majd lekötni.
-
saelin
veterán
Én nem adok a pontozásra már régóta, se user score-ra, úgyis mindenkinek más az ízlése, tűrőképessege játékok terén. Nézek róla trailer-t, aztán gameplay-t és olvasok pár tesztet, de a pontokat kb figyelembe sem veszem. Persze azt megnézem, hogy épp miért húzza le valaki vagy magasztalja fel. Kiderül belőle egy pár dolog.
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #201002 üzenetére
Aham.
Erre kíváncsi leszek mostmár.
Más:
My Time at Portia kapott egy jókora update-et. Bekerült egy csomó új feature, qol és fix. A legfontosabb ezek közül a games peed, mert így már állítható milyen gyorsan teljen az ingame idő. -
saelin
veterán
Bezony!
Én igyekszem leszokni az AAA játékok vásárlásáról, vagyis inkább a korai beszerzésükről. Ha lehet az ilyen kisebb, de bevállalósabb stúdiókat támogatom a pénzemmel, mint az Ubit, EA-t, Bethesda-t stb-t, akik úgyis rendelkeznek fix vásárlóbázissal. Mivel a Asobimo eddig mobilos játékokkal és mmo-val foglalkozott főként, így eléggé ismeretlenek voltak a nagyközönség számára. Én is csak a Plague Tale-el ismertem meg őket. Jó lenne ha aktívan betudnának szállni az AAA minőségű játékok piacára, és több ilyen szorosra fogott single játékot adnának ki a jövőben. Picit kezd sok lenni az openworld, grind, multiplayer, complex játékmechanikák és a többi időhúzós trükk a játékokban. Néha amikor leülnék csak úgy játszani valamivel vakarom a fejem, hogy most mibe kellene visszarázódni, mert már tök régen volt kontroller a kezemben. Nekem elég pár nap kiesés vagy egy másik game, és már azt sem tudom hol vagyok a játéktérben.
-
saelin
veterán
válasz
l.skywalker #200965 üzenetére
Oké, de akkor le kell mondani a belső tárhely cseréjéről? Ugye ps4-be rendes consumereknek elérhető cuccok pakolható, akár ssd is (amit a konzol nem tud kihasználni). Nekem ez még kicsit zavaros. Most vagy az lesz, hogy a rendszer egy alaplapba integrált 500GB-os ssd-re lesz feltelepítve és ide mehetnek játékok is, plusz mellé lesz hagyományos tárhely megoldás is, amit tud bővíteni a user. Esetleg a Sony elkezd külön gyártattni a Ps5-höz speckó ssd-ket mindenféle méretben. Ezt mondjuk egyáltalán nem tartom valószínűnek, csak gondolat szintjén említem meg.
Carlos Padre
Ez is egy okos döntés a Sony-tól. Nagyon jót tett ennek a gen-nek és a jövőben megjelenőknek is, hogy átálltak PC alapú/szerű hardverekre. Engem az is érdekel még, hogy vajon megmarad az alap és pro gép felállás is? -
saelin
veterán
válasz
lazioforever #200969 üzenetére
Nekem is van listám, de kb szart sem ér! Mindig közbe jön valami...
-
saelin
veterán
válasz
madkiller #200882 üzenetére
A Digital Foundry csinált már róla egy videót. Jobb mint volt előtte, de még mindig szétbassza a színeket. Lényegében a cinematic (a régi) mellé bekerült egy game mode, ahol lehet állítani a peak brightness-t és a paper white-ot.
Egyszóval: az SDR még mindig szebb.
Kvelstadt
A Dauntless hasonlít egy picit a Monster Hunter-hez, de inkább a God Eater-hez jobban. A fegyvereknek vannak képességeik, special move-aik stb. A gameplay loop az tényleg egy az egyben MH: cucc kinéz, behemót levadász, cucc lecraft. Vannak benne challenge-ek, mastery system, guild-ek, questek, de ez jelenleg ahogy nézem csak "tutorial". El lehet vele lenni. -
saelin
veterán
Na, ennyi volt a Dountless... lehaltak a szerverek. Ha valaki most próbálná ki az inkább várjon vele picit, mert sok a DC és a que time.
-
saelin
veterán
Pár óra Dauntless után azt mondom hogy egész jó játék. A behemótok mozgása fluid és követhető, van sok craftolni való. Ami külön tetszik benne, hogy az early game-ben szerzett armorokat sem kell kidobni vagy elfelejteni, mert lehet őket upgradelni. Persze nem lesznek jó unique passzívjaik, de később is használható marad. Arra viszont készüljön fel mindenki, hogy nagyon, nagyon, nagyon grindolós játék.
-
saelin
veterán
válasz
RangerFox #200660 üzenetére
Én úgy tudom nem kell "kijelentkezni". Nekem is van egy a PS NOW miatt és csak a felhasználó váltást szoktam használni.
penge111
Majd figyelj a jelekre: mielőtt elkezd lemálani kirepedezik itt-ott. Ekkor már ajánlott egy csere párnát szerezni, mert pár hét vagy hónap után tiszta fekete lesz tőle az arcod. -
saelin
veterán
A PlayStation Gold Wireless Headset-et eddig nagyon ajánlottam mindenkinek, de ezt lehet visszaszívom... Olyan szinten elkezdett málani róla a párnán lévő bevonat, hogy nem lehet már hordani. A lekaparása után pedig az alatta lévő ragasztó ilyen olajos réteget képez és eléggé nehezen jön le. Most próbáltam alkohollal leszedi róla, de nem sok sikert értem el.
Most nézem, hogy mennyire bonyolult vagy sem a párna cseréje a készüléken. Ezzel kapcsolatban még írok ide egy update-et, mert gondolom mást is érint a dolog.
-
saelin
veterán
válasz
l.skywalker #200587 üzenetére
Ez azért durva különbség.
Kíváncsi vagyok miben lesz még előrébb a nextgen. Ps3 - > Ps4 között nem volt akkora ugrás szvsz. A VR bedobása volt szerintem ezen generáció legnagyobb újítása.
RudY
Nekem tegnap este sírt Pc-s haverom, mert azt hitte Sony Ex ez is. Aztán linkeltem neki a Steam adatlapot... Még nem látta..LnB
Köszönöm a beszámolód a játékról!A tegnapi pár óra játék után nekem is kellemes élményt nyújtott. Ilyenkor röhögök, hogy vannak stúdiók/kiadók akik azt gondolják, hogy a singleplayer nem jövedelmező. Ez a kis studio rengeteg pénzt fog ezzel a játékkal szakítani.
-
saelin
veterán
válasz
sp8787 #200573 üzenetére
Haver megvette PC-re.
Ez tényleg nagyon rossz játék lett! A harcrendszere és egyéb gameplay mechanikák nem állnak benne össze, egy nagy katyvasz az egész zéró újrajátszhatósággal.
Szerk:
Nem soulslike játék ugyan, de a Fade to Silence megér egy próbát. Főleg ha jönnek még hozzá updatek. -
saelin
veterán
Játszottam kicsit a Plague Tale-el. A környezet eléggé lineáris, afféle Hellblade szerűen, de a story bőven kárpótol a kötöttségekért. Remélem bazi jók lesznek a játék eladásai, mert én szívesen játszanék több ilyen játékkal is.
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
Az.
penge111
Most amikor akciós volt én is meg akartam venni, de visszagondoltam a Bloodborne-ra és a Nioh-ra... Nagyon tetszettek, de rengeteg időbe és energiába teltek végig vinni, amiket mostanában nem igaz tudok előkaparni. Lakásfelújítás, a meló is most fog bedurvulni (jön a szezonmunka és vele a millió papírmunka), az egészségi állapotom is rossz pár hónapja (ez mondjuk javul). -
saelin
veterán
Csak annyit mondj meg, hogy technikailag milyen állapotban van? Engem csak ez tart vissza a vásárlástól.
-
saelin
veterán
Nem tudom eddig hogy kerülte el a figyelmem a Dragon's Dogma Dark Arisen, de ma úgy beszívott, hogy alig akartam mellőle felállni!
Mai szemmel már picit csúnyácska, de a gameplay az fenomenális. Miért nincs ennek egy második része már? Tök szórakoztató játék.
-
saelin
veterán
válasz
sp8787 #199149 üzenetére
Teljesen más a két játék, felesleges is őket összehasonlítani, mert csak annyi közös van bennük, hogy looter-shooter mindkettő. Én speciel szeretem a Borderlands szériát, de a Destiny-t is, mert ott nagyon jó érzés lőni. A Borderlands-nak meg van egy egyedi stílusa, karaktert fejlesztesz, összeraksz egy fegyver buildet, darálod a hülyébbnél hülyébb questeket és közben jókat mulatsz.
-
saelin
veterán
Tegnap megvettem a My Time at Portia-t. Már elsőre lejött, hogy nem olyan csiszolt mint a Stardew Valley, de annyi mindenben másabb, hogy ebben a "befejezetlen" állapotában is teljesen szórakoztató. Pár játékóra után írok majd róla egy hosszabb összegzést, mert úgy érzem megérdemeli a figyelmet.
Pc-n vagy 400 órám van Stardew Valley-ben és még mindig tudnám tolni, de muszáj vagyok visszafogni, mert akkor nem játszanék más játékkal sosem....
Szóval My Time at Portia!
-
saelin
veterán
válasz
l.skywalker #195644 üzenetére
Képek alapján eléggé eye candy.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #195187 üzenetére
Majd nézd meg a PC változatot, hogy az milyen lesz! Anno a gta 5 is sokkal szebben nézett ki a konzolos változattól, de akár a ps5-re kiadott verziót is mondhatnám, mert az is biztos állat lesz.
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #193923 üzenetére
Lol!
-
saelin
veterán
válasz
Xaels #193901 üzenetére
*Sikítós giff*
Azt a k$*va mindenit!
Ha nem írod, akkor észre sem veszem hogy megjelent! Basszus francos macska seggét, hogy csak délután érek rá játszani... A pláne hogy pont hétfőre és keddre vettem ki szabit, de ha tudom (emlékeztem volna), hogy ma jelenik meg, akkor megtoltam volna még eggyel. Áh!
ldave
Mondjuk ez is mekkora hülyeség, hogy egy 3D-s játékban nem lehet állítani a kamerának a szögét. -
saelin
veterán
A Nioh nagyon jó kezdő souls játékosoknak szvsz! Eléggé sok buildet össze lehet rakni és azok mindegyike valid az alap nehézségi fokon. Én csak a multiba vagy 15 órát tettem bele, és így is van hogy előveszem pár naponta. A loot rendszere tényleg a dioblo-hoz hasonlítható.
-
saelin
veterán
válasz
Madwe #193760 üzenetére
Az a baj, hogy a TES szériának nem csak grafikailag kellene a színvonalat hoznia, hanem gameplay-ileg is. Rengeteg játékmechanika van benne, amit az előző részekből hozták át, de már nem működik jól mai szemmel nézve. Gondolok itt a párbeszédekre, a harcra, ahogy a kereskedőket kezeli a játék, a jelenleg ott dolgozó story írókat kirúgni/jobban megfizetni és ehhez hozzá jönnek a jelenleg ismert engine sajátosságai, bugjai és limitációi. Nagy a baj.
-
saelin
veterán
Hirtelen felindulásból újra feltelepítettem a Skyrim Special Edition-t. Pc-n játszottam vele jó pár órát, habár a végére így sem értem el soha... Már több tucatszor kezdtem bele ps4-en is, de amilyen gyorsan jött az ötlet úgy is megy tovább. Mikor megjelent a játék már akkor sem nézett ki jól, ami mostanra már nagyon fapadosnak tűnik. Legfőképp az animációk, a scriptelt jeleteket (pl a kigondolt helyére csúszik az npc), a harcrendszer, a küldetések felépítése. Próbáltam pár moddal feldobni a játékot, de a PC-s verzióhoz mérten nagyon kevés mod érhető el... az igazán fun dolgok pont nincsenek fent a listán.
Ilyenkor az jut mindig eszembe, hogy a TES6 is ezzel a motorral fog elkészülni.
Nem tudom velem van a baj vagy sem, de az utolsó TES amit élveztem az az Oblivion volt. Előtte meg a Morrowind, de azt olyan szinten nyomtam, hogy még most is emlékszem benne a helyszínekre. Most egy picit elszomorodtam, mert a ES lore-t mindig is szerettem, de egyszerűen technikailag úgy érzem sosem fognak felnőni. Kicsit ilyen Warhammer 40k feeling.
-
saelin
veterán
válasz
BoneDragon #193006 üzenetére
A teljes élményhez kell a DLC is. Szerintem ne ezen vacilálj, mert ha bejön a játék, akkor 80-100+ órára le fog kötni.
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #192940 üzenetére
Killem nekem is van, de zéró éberség van a csapattársakat részéről. Nagyon szétszóródnak, ha valaki tűzharcba keveredik lootol tovább, vagy instant tüzet nyit az első mozgó célpontra és mire odaérünk már késő.
100 meccsenként viszont nagyon jó játékosokat fogok ki. Pinggel mindent, figyeli a másikat stb. Szvsz a kommunikáción bukik minden és nem a voice chat-re gondolok most.
-
saelin
veterán
Phew, randomokkal képtelenség egy jó kört is menni Apex Legends-ben. Egy órát játszottam most a játékkal, de semmi sikerélményem nem volt benne. Lehet el kéne engedni az ilyen multis játékokat haverok nélkül.
-
saelin
veterán
A Dragon Quest XI-ben nincs Japán szinkron?
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
Hol lehet visszatéríteni egy játék árát? Csak az amcsi és ázsiai oldalát találtam meg a Sony weblapján.
-
saelin
veterán
válasz
BoneDragon #189945 üzenetére
Ráadásul elég csak értő szintre megtanulni. Nekem az egyik barátom most kezdte (pár hónapja) és már egész jól megy neki. Bárki aki belekezd, az használja mellé a Duolingo nevű alkalmazást, mert nagyon jól ki van dolgozva, de van akár webes felületük is. Mindez ingyen!
Azért nem kicsi előnye van az internet világának. Én is a büdös életben nem tanultam angolt iskolában és mégis egy alsó-közép fokon simán megértem. Gyakorlatilag minden nemű tartalmat -kivéve könyveket- már így fogyasztok. Csak annyit bánok, hogy kommunikálni már nehezebben tudok vele, mert nem vagyok ráállva a mondatok összerakására.Szerk:
Bazz, nem igaz, hogy az auto-correct miatt minden hsz-em szerkeszteni kell... -
saelin
veterán
-
saelin
veterán
válasz
penge111 #189539 üzenetére
& Bishi
Pár nap alatt belepakoltam 10+ órát és még így is sehol nem járok benne. A karaktereim lvl 20 környékén vannak a max lvl meg 9999?Eddig a FF Tactics volt a kedvencem a témában, de a Disgaea úgy látszik lerúgta a trónról seperc alatt. Az sem hátránya, hogy ez még egy élő IP, jön is a következő része valamikor, míg az Final Fantasy Tactics-ról ez már nem mondható el.
-
saelin
veterán
Ez a Disgaea 5 nagyon pöpec cucc! Az item world-be bele lehet tenni egy egész emberöltőt, akár endgame-nek is simán elmenne bármelyik játékban. A lényege hogy kiválasztasz egy tárgyat (fegyvert, páncélt, kincset, italt, nyalókát stb) és random generált harcokban tudod fejleszteni annak szintjét, ritkaságát és a rajta lévő statokat. Leginkább egy endless tower-re hasonlít, ahol az alapjátéktól picit eltérő szabályok szerint kell játszani. Komolyan nem értem, hogy eddig hogy kerülte el a figyelmem ez az IP... Szinte már szégyellem magam miatta.
-
saelin
veterán
válasz
penge111 #189299 üzenetére
Jaj, bocsi. Tegnap végül megvettem és nagyon jól szórakoztam vele. Te meg kb felsoroltad a gyerekkorom kedvenc játékait...
Gameboyon a final fantasy tactics-ot imádtam, utólag (emulátor) a Tactics Ogre-val is játszottam.
Most megint azon fog járni az eszem, hogy a square kiadhatna egy új Tactics Ogre-t, mert annak nagyon jó hangulata volt! Visszagondolva egy kicsit game of thrones-os a világa. -
saelin
veterán
Én csak azt nem értem, hogy miért erőltetik ezt a szar frostbite engine-t? A dragon age-nél nem működött, az andromeda-nál nem működött és most az anthem-nél sem. Már 3 játék bukott bele, mert össze-vissza kell foltozni, hogy fps játékokon kívül is használni lehessen. Ennyire nem lehetnek ott inkompetens emberek, hogy ezt nem lássák!
HDR téma:
Nekem csak az a bajom ezzel a feature-el, hogy egy csomó hdr megoldás tiszta vacak. Eddig a legszebb és legjobb hdr élményeim a horizon zero dawn-al, infamous second son-al és ratchet and clank-al voltak. Itt valami elképesztően néznek ki a színek a kijelzőn! Más játékokban én eddig mindig kikapcsoltam, mert nem tetszett amit láttam. -
saelin
veterán
Ez a Disgaea 5 Complete Bundle 6k-ért mennyire jó deal? Soha nem játszottam ezzel az IP-vel és csak annyit tudok hogy turn based harc van benne, bugyuta story és hogy a witch and the hundred knight készítőitől van, ami k**a jó volt!
Szóval egy disgaea szűznek jó kezdés?
-
saelin
veterán
OK, én kiszálltam az Anthem-ből a következő patching, 5 órát játszottam eddig vele, de egy csomó buggal találkoztam már.
- "Beragadnak" a képességek és nem lehet őket használni. Eddig egyszer fordult velem elő.
- Elmennek a hangok vagy loopolnak a következő loading screenig, átvezetők alatt elszállnak a szinkronok.
- Sok a connection error.
- Tegnap pedig úgy kifagyott a játékból való kilépést követően a gép, hogy csutkára fagyott és pár másodperccel utána magától kikapcsolt.Pedig hogy vártam...
-
saelin
veterán
válasz
BoneDragon #188416 üzenetére
Eskü mostmár én is csak hónapok múlva veszek meg játékokat, semmi értelme korán venni őket. Ha bugosan játszod végig, akkor annak annyi, míg ha vársz pár hónapot, nem úgy fosz rá visszaemlékezni, hogy "Jaa, az a bugos ****? Kijavították már?".
Én ezt a Subnautica-val szívtam meg nagyon, mert ott rengeteg bajom volt a bugok miatt.
-
saelin
veterán
válasz
kriszpontaz #187954 üzenetére
Oszt' ezért a műanyag szarért elkérnek 5-6 ezret?
Felnéztem most alira és sokkal olcsóbban, sokkal minőségibb vertical stand-eket láttam.
Szerk:
Visszaolvastam és látom te is felhívtad rá a figyelmét.
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Huawei MatePad Pro / Wi-fi/ 12 RAM 512GB / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új Asus 14 Zenbook WQXGA IPS Retina i9-12900H 5.0Ghz 14mag 32GB 1TB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest