Hirdetés
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- AnTuTu-ban is odapörkölt az Xring O1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mikk2000
őstag
válasz
cstomi15 #945 üzenetére
Hali!
Olvastam, hogy a 111D támogatja az UDMA 4-et, de nekem sehogy sem siekrül kihoznom ezt belőle, csak az UDMA 2-t engedi.
Ha csak UDMA2-ben megy, az feltehetőleg nem az író egység hibája, hanem minden másé
Első körben ATA100/133, azaz 80 eres kábel kell hozzá (a legsűrűbb). Ha ez nem segít, akkor meg kell próbálni úgy, hogy egyedül legyen az IDE csatlakozón. Ha ez sem segít ettől függetlenül a további próbákhoz is 80 eres kábellel használd és egyedül lógjon az IDE kábelen. Legyen masternek jumperelve az egység, és legyen a kábel végén az író emiatt.
Megpróbálhatod a másik IDE-n is.
A feltehetőleg alaplapi IDE eszközöd driverének a beállítása között nem árt szétnézni a windowsban (eszközkezelő-IDE vezérlő), hogy az felrakott chipset(függő)-drivernek nincs-e olyan beállítása, hogy több DMA mód közül tudj választani. Ha van, akkor UDM4..Aztán ezt a drivert frissítheted, de lehet hogy egy régebbi lesz a jobb, aztán meg lehet hogy az eredeti windows driver lesz az ideális. A driver cserékkel akkor nagyon vigyázni, ha a boot vinyó is IDE-n lóg, mert előállhat olyan helyzet hogy a windows nem jön be.
Arra is gyanakodtam, hogy az miatt lehet, hogy 111L-re frissítettem
Én is frissítettem, mégis UDM4, pedig trágya via chipset.
Azzal, hogy felfrissítettem 111L-re, a LabelFlash-en és +-os DVD-k DVD-ROM-nak való megírásán kívül van még valami extra? A labelflash nem is nagyon érdekelne, de ez a DVD-ROM miért jó?
Elvileg megy vele a DVD-RAM is (írás/olvasás) legalábbis a nero info tool kijelzi, de én nem próbáltam. RPC I-es, ami azt jelenti hogy bármilyen régiókódú (eredeti) lemezt elfogad, bár olvastam valahol hogy a vista nem fog támogatni RPC1-es meghajtót..majd kiderül.
A DVD-ROM elvileg arra jó, hogy a feltehetőleg régebbi/nagyon márkás készülékek ne utasítsák vissza a megírt lemezt, mert nem volt mindig divat engedni az írott (hamis?) lemezek lejátszását. Nem vagyok 100%-ig biztos benne hogy ez modern készülékeknél használ, mert a lejátszó így nem tudja hogy a lemez valójában micsoda, és mivel fényvisszaverő képességben biztosan van különbség a megírt és eredeti lemez között, akkor a nyomott lemezhez való olvasási módszer csökkentett teljesítményhez is vezethet (elméletben) bár szvsz automatikus szabályoz az optikai egység.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 1TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Toshiba Enterprise Capacity MG09 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- CORSAIR MP600 PRO NH 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Lexar NM790 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest