Keresés

Aktív témák

• gabor128

aktív tag

JA!
    Egyébként ezt a kártyát TV nézésre tervezték, nem pedig felvételre. Arra vannak videovágó kártyák jó drágán.
    Nekem is van egy ilyen TV tunerem. Van hozzá egy szoftver, ami egy tesztet csinál a gépen. Ha nem megy végig hibátlanul, akkor részben, vagy egyáltalán nem fog működni a dolog.
    A képminőségről:
    A kábelen jövő adás egyébként is zavaros lehet (elég egy hajlítás; ámágnesesség, stb.), azon kívül jelerősségfüggő a dolog. Pl. egyes adókat helytől függően nem lehet befogni, vagy csak zavarosan.
    Továbbá a gép teljesítménye is meghatározza a felvételt. P3 alatt nem ajánlom, mert az említett hang, kép csúszás, pixelhibák, stb. Kísérletezéssel be lehet állítani a megfelelő formátumot, minőséget. Lehet akármilyen jó géped, vételed, az általad felvett műsor nem fogja elérni a DVD színvonalat. Ráadásul egy kb 640x480-as felvétel (pl. egy film, kb 1,5 óra) több GB adatot termel pl Mpeg formátumba, amit nem érdemes tovább tömörítgetni, konvewrtálni. Én a felvett dolgokból semmit nem írtam ki, csak poén szinten ott vannak a gépemen.
    A hangról:
    Fontos, hogy jól állítsd be a vételi hangforrást. Ez több helyről történhet. Ez általában a TV tuner összekötése a hangk. Line in bemenetével.
    Továbbá a hangerő. Ezt is kísérletezéssel kell beállítani, mert ha túl nagyra vesszük (ez a hangerő nem a Tv nézés hangereje, hanem a felvételé), akkor lejátszáskor üvölteni fog, ráadásul recsegős hangon.
    Tehát: :))
    -Jó TV nézésre
    -kisebb felvételekre

Aktív témák