- iPhone topik
- Apple Watch
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Azért ennyire nem szörnyű a helyzet. Csak nem MK908 -ban kell gondolkodni. Linux (nem csak Picuntu) szempontból a Rikomagic MK802IV a jó alap. A 3066 -ra portolt Picuntu óta sokat változott a világ. A 3066 -osokra alig jött ki újdonság, míg a 3188 -as Riko jelentős támogatással bír. Sőt, a Riko árul egy gyárilag linuxos verziót. MK802IV LE (Linux Edition). Már "dobozos" kivitel is van a Rikoból, bár az még csak Droid, de ígérik abból is az LE -variánst. A házi megoldásokért pedig a Freaktabon kell keresgélni. Én is némi kihagyás után, most néztem körül és meglepett a változás. Már nem csak recovery -s dualboot van és a telepítéshez is van már tool.
Az tény, hogy a málnának vannak előnyei, de azért érdemes alaposabban utánanézni a lehetőségeknek, mert nem minden szempontból jobb, mint egy 3188 -as. Ahogy én tudom:
-Igaz, hogy az újabb verzióknak két USB portjuk van, de ez egy hármas HUB, a BCM2835 -ös chip 1db direkt kivezetéséről. A HUB 3. portjáról van kivezetve az ethernet adapter (10/100). Ez biztos, hogy érzödni fog a két vinyó fájlműveleteinél.
-Lehet, hogy maga az alap kevesebb energiával beéri, mint akár egy 3066 -os, de külön táp nélkül biztos nem akasztanék rá két vinyót (igazából egyet sem).
-Nincs belső adattároló, a teljes rendszer a behelyezett kártyára támaszkodik. Arról is bootol. Ezt nem tartom szerencsés megoldásnak, és ahogy utánaolvastam, ezzel a véleménnyel nem vagyok egyedül. -
vitezfeher
tag
Nekem új, hogy 908-hoz van Picuntu. Legutóbb pár hónapja 808-on próbáltam, nagy nehezen felküzdöttem, majd megörültem, hogy sikerült és lassúsága miatt azonnal le is töröltem. Nekem is az volt a tervem, amit itt leírtál. Azóta beszereztem egy málna pc-t, a pincében kerestem egy régi winchestert és összedobtam egy linuxos médiacentert, NAS- és torrent szervert. Mindezt eldugtam a tv szekrény mögé és éjjel-nappal teszi a dolgát minimális áramfogyasztás mellett. A régebbi típusú tv-n RCA csatlakozón keresztül közben filmeket is lehet nézni vele. A HDMI-s tv-n egy Androidos NEO X7 lóg, ami szintén eléri a tárolt filmeket, így bárhol lehet mozizni. Érdekes, hogy a 808-as hardveréhez képest felét sem tudó Raspberry egy jól optimalizált Debian alapú Linuxszal sokkal gördülékenyebben működik.
Ha van kísérletezéshez türelmed, próbáld meg, de az ATOM-os művelethez képest jóval több lesz a macera. A sebességről nem tudok nyilatkozni, ezzel nem kísérleteztem.
Ha sikerül felvarázsolnod a Picuntut, érdeklődve várom a fejleményeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Három éven belül megelőzheti a szerverprocesszorok piacán az Intelt az AMD
- Hálózati / IP kamera
- Futás, futópályák
- Milyen NAS-t vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest