Aktív témák
-
cucka
addikt
előfordul. vedd elő a kódot meg a beállításokat és nézd végig az összes könyvtárakra/útvonalakra vonatkozó értéket. nézd meg, hogy jók-e, ha nem, akkor meg cseréld ki olyanra, hogy jó legyen.
keresd meg, hogy hol adja a hibaüzenetet, és ott nézd meg, hogy hogyan áll össze az elérési útvonal. ha valami rossz, akkor javítsd.
(nemtom mit kell ezen ennyit kérdezgetni. hibás, tehát ki kell javítani, ennyi. ott kell keresni a hibát, ahol a hibaüzenet mondja). -
cucka
addikt
adatokat post-al küldünk, nem pedig get-el. ha valamiért a post nem működik, akkor a programodban van a hiba.
egyébként emlékeim szerint megőrzi a sortöréseket is, amennyiben post-al küldöd.
egyébként #3422-ben rosszul veszed át a változókat. $uj helyett $_GET['uj'] vagy $_POST['uj'] lenne a helyes.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
sanyixXx #3079 üzenetére
akármilyen hihetetlen, a downloads linkje a index.php?=menu1xyz.php -re kell mutasson. ha a downloads.php -re mutat, az nem jó.
mod: egyébként a index.php?=menu1xyz.php megfogalmazás helytelen. ? után változónév=érték formában kell megalkotni az url-t. pl. index.php?section=downloads. ekkor $_GET['section'] értéke a ''downloads'' string lesz.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
-
cucka
addikt
válasz
gelencser26 #3008 üzenetére
[link]
nem mintha bármit számítana. (a personal homepage elnevezés eléggé nagy baromság lenne egy általános célra is használható scriptnyelvre) -
cucka
addikt
válasz
BosziKedvese #3000 üzenetére
igen, a házszám az nagyon rossz.
a php egy programozási nyelv.
emlékeim szerint volt régi gépes topik, de nem találom, esetleg keresd meg. ha biztos vagy benne, hogy nincs, akkor nyitsz új topikot. ha mégis van, valamelyik moderátor majd átirányít oda. -
cucka
addikt
válasz
Hujikolp #2996 üzenetére
ne használj globális változót, mert az gányolás.
a függvénynek van bemeneti paramétere (ez ''bemegy'' a függvénybe és nem jön ki onnan) és visszatérési értéke, és ennyi. ha meg szeretnéd őrizni a bemeneti paramétert (mert mondjuk módosítod az értékét) akkor használj referencia szerinti paraméterátadást.
például
function hozzaad($param)
{$param++;}
$i=5;
hozzaad($i);
print $i;
ez 5-öt fog kiírni. ha a függvény fejlécében &$param szerepel, akkor meg 6-ot. -
cucka
addikt
linux alatt a kate-t találtam kényelmesnek, szöveges üzemmódban pedig mcedit.
win alatt pedig egyértelműen a med a legjobb számomra, nincs tele fölösleges fícsörökkel és nagyon kényelmes számomra. ezen kívül sosem volt vele olyan gond, hogy elrontotta volna a karakterkódolást vagy sorvége jeleket. (editplus-nál voltak ilyen gondjaim). az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle, az a code folding. -
cucka
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #2941 üzenetére
rengeteg helyen lehet sql injection-ről olvasni, pl. [link] . ezen az oldalon pedig elmagyarázza, hogyan is történik egy hasonló támadás, ezt érdemes elolvasni, hogy megértsd, miről van szó: [link].
usernév/jelszó párosnak szerepelnie kell abban a file-ban, ahol mysql_connect-el csatlakozol az adatbázishoz. a cél, hogy ezt a file-t ne lehessen letölteni, megnézni kívülről. az egyszerű de teljesen megfelelő megoldás, hogy ez a file php kiterjesztésű, mert akkor a webszerver minden lekérésnél előbb átküldi a php parser-nek, a végeredményben pedig nyilván nem lesz benne. a bonyolult megoldás, ha a login adatokat tartalmazó filet a documentroot-on kívül teszed. -
cucka
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #2939 üzenetére
1. magának az adattárolásra semmiféle komoly trükk nincs. adatbevitelnél szükséges az sql injection elleni védelem, az adatbázishoz szükséges usernév/jelszó elrejtése illetve az összes képernyőn megjelenő hibaüzenet kikapcsolása. ha nem te vagy az adatbázis szerver rendszergazdája, akkor többet nem tudsz tenni.
2. a védett oldal attól védett, hogy csak autentikáció után lehet megnézni, szerintem felejtsd el azt, hogy regisztráció során védett oldalakat mutogass. a user login részről többször volt már szó a topikban, tömören a lényeg: session-ök, ha a júzer sikeresen belépett, akkor a $_SESSION tömbben ezt eltárolni (illetve egyéb, júzerhez köthető adatokat, pl. milyen jogosultságai vannak, stb.). védett oldalak legelején pedig $_SESSION tömb ellenőrzése, és ha ez alapján kiderül, hogy nincs belépve a júzer, akkor átirányítás pl. a login oldalra. -
cucka
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #2886 üzenetére
jó lenne látni, mi kerül pontosan az $email változóba, mondjuk irasd ki echo-val. (előtte és utána írj ki valami ellenőrző karaktert, hogy a space-eket is lássuk)
másrészt: a reg. kifejezésed nem működik a@aa.bb.hu alakú címekre. cserébe a@aabbhu címet jónak találja. -
cucka
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #2878 üzenetére
$email-ben pontosan mi található?
(az általad használt reguláris kifejezés egyébként nem jó) -
cucka
addikt
aktiváló email küldésén kívül jobb módszert nem fogsz találni.
email ellenőrzés: kicsit több kell, mint keresni @-ot és .-ot.
preg_match(''/^[a-z0-9]{1}[a-z0-9\.]*@[a-z0-9]+\.[a-z0-9]{2,}/i'', $string) pontosabban ellenőrzi, hogy helyes-e a mailcím ($string). természetesen ez csak szintaktikai ellenőrzés.
mod: hopsz, a fenti sem tökéletes, nem szűri ki, ha több pont található egymás mellett. ha van rá igény, akkor megírom rendesen.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
beállítja az error reporting értékét, vagyis hogy milyen hibákat jelezzen. minden hibaszinthez tartozik egy szám, E_ALL=2047, E_NOTICE=8. a ^ bitenkénti XOR művelet.
itt találod a többit, plusz leírás: [link]
ha valamennyire tisztában vagy a 2-es számrendszerrel, akkor innen már nyilvánvaló az egész lényege. ha nem, akkor röviden: ez a programsor minden hibaüzenet megjelenítését bekapcsolja, kivéve azokét, amelyek az E_NOTICE kategóriába tartoznak. -
cucka
addikt
válasz
paramparya #2812 üzenetére
rendben, a kérdés az, hogy miért?
az adatbázisomban rendesen be van állítva a karakter kódolás, ráadásul kizárólag magyar karaktereket tartalmazó szövegnél tapasztaltam a hibát, angolnál enélkül is simán működött. -
cucka
addikt
erre tud valaki mondani valami okosat? [link]
-
cucka
addikt
válasz
paramparya #2803 üzenetére
legegyszerűbb, ha a DocumentRoot-on kívüli könyvtárba rakod a fileokat.
mod: jólvan, elkéstem
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2706 üzenetére
itt egy gyorstalpaló tutorial, talán hasznos lesz [link]
-
cucka
addikt
válasz
Forest_roby #2704 üzenetére
mysql_select_db függvény.
nem bántásból, de rengeteg könyv/tutorial foglalkozik a php/mysql témával, jobban járnál, ha esetleg elolvasnál egyet. -
-
cucka
addikt
| és & bitművelet, pontosabban bitenkénti ''és'' és ''vagy'', számokon végezzük és eredménye nyilván egy szám.
|| és && logikai művelet, vagyis logikai értékeken végzett művelet, aminek értéke logikai érték. ez jó, mert lusta módszerrel értékelődik ki, vagyis ha pl. egy && lánc első eleme hamis, akkor nem is számol tovább. -
cucka
addikt
#2378-ban merül fel a kérdés, később pedig ott lesz valahol a kérdésedre a válasz
(röviden: letölthető olyan táblázat, amelyikben szerepelnek a különböző országokhoz tartozó ip tartományok. a script-ed megnézi a látogató ip-jét, majd kikeresi a táblázatból, hogy az milyen országhoz tartozik. persze ennyire nem egyszerű, a táblázat sem 100%-os, ezen kívül van, aki külföldi proxy-val netezik.) -
cucka
addikt
válasz
Korcsii #2554 üzenetére
az ilyen oldalak többsége rosszul ismeri fel, egyszerűen megnézik a $_SERVER tömbben a nyelv beálíltást (ahogyan már írták előttem). nemrég volt szó ebben a topikban egy jobb megoldásról, igaz, az meg fölöslegesen bonyolult (adott országhoz tartozó ip tartományok adatbázisából való számolgatás). igazából a legegészségesebb kitenni 2-3 zászlócskát az oldalra, a júzer majd választ magának nyelvet.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
-
cucka
addikt
válasz
gyurman #2475 üzenetére
egy: [link]
''nstalling as an Apache module'' részt nézd..
kettő: a fenti oldalon a második kommentben írja, hogy ha cgi-ként akarod telepíteni, akkor a scriptalias sorban az útvonalak végéről szedd le a space-t
három: a többi kommentet is olvasd el, mert hasznos dolgokat írnak, pl. egy esetleges php5-apache2.2 inkompatibilitásról (5.? komment)
négy: mysql júzerekkel kapcs. első sorban a mysql manual ''User Account Management'' részét ajánlom, [link], majd itt válaszd a megfelelő verzióhoz tartozó linket..
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
gyurman #2472 üzenetére
másold ide a httpd.conf php-ra vonatkozó sorait. szerintem az a gond, hogy az apache nem tudja, hogy ha php file-al találkozik, akkor azt át kell dobni a php-nak, hanem egyszerű adatfile-ként értelmezi.
érdemes belenézni az apache/logs/error.log fileba is, talán ír valami okosságot ezzel kapcsolatban.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
gyurman #2458 üzenetére
(pff kicsúsztam az 5 percből
)
az lenne még a kérdés, hogy miért kell neked feltétlenül az a scriptalias sor?
php telepítési útmutató alapján raktam fel a php-t (igen, a php.net-es) és mindössze ennyit pakoltam be a httpd.conf-ba:
PHPIniDir ''C:/windows''
LoadModule php5_module ''c:/web/php/php5apache2.dll''
AddType application/x-httpd-php .php
AddType application/x-httpd-php-source .phps
(oké, .php3, .php4 kiterjesztéseket még ide lehet rakni, ha szükség van rá) -
cucka
addikt
válasz
gyurman #2458 üzenetére
első körben ezt próbálnám:
Action application/x-httpd-php ''/Program Files/PHP/php.exe''
helyett
Action application/x-httpd-php ''/php/php.exe''
milyen url-re adja a hibaüzenetet? php-t leszámítva működik a webszervered (pl. egyszerű html file-okra)?
egyébként meg nem fikázni szerettem volna, hanem azt elmondani, hogy az apache és a php oldalán a dokumentációs részben van szájbarágós telepítési útmutató, telepítés előtt azokat kell nézegetni, értelmezni, stb. -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2461 üzenetére
lehet, csak nekem van olyan perverzióm, hogy inkább turkálok az apache/php konfig filejaiban, mint hogy a wamp beállításait tanulnám meg. előbbi elfoglaltság során talán hasznos dolgokat is megtanulok, hasznosabbakat, mint ha wamp-hoz értenék.
egyébként amiért főleg nem tetszenek ezek a mindent-egybe típusú környezetek, az az alapfilozófiájuk. elhitetik a lusta, hozzá nem értő júzerrel, hogy nem is kell érteni hozzá, mert két klikk és kész van. olyan programnál jó lenne ez az elgondolás, amit mindenki kell tudjon használni. a webszerver szerintem pont nem ilyen program. -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2459 üzenetére
régebben kipróbáltam a wamp-ot, nekem egy otthon összedobált torzszülöttnek tűnt, ami próbál ugyan felhasználóbarát lenni, de nem sikerül neki.
szerintem nem nagy ördöngősség feltelepíteni egy apache+php+mysql környezetet, tele van a net szájbarágós leírásokkal (pl. ezen szoftverek hivatalos oldalain). aki nem képes elolvasni és értelmezni azokat a doksikat, annak nem ajánlanám sem webszerver telepítését, sem a programozást.
(most komolyan, ebben a topikban felmerülő kérdések jó részére igaz, hogy 5 percnyi keresés után meg lehet találni a választ) -
cucka
addikt
-
cucka
addikt
válasz
raczger #2360 üzenetére
értem én, de attól még szúrja a szemem. ha elakadsz és kérdezel valamit (értelmeset) akkor jó érzés segíteni. ha kész megoldás kell, amit csak be kell kopipésztelni, az más tészta, mert akkor csak az fog dolgozni, aki megírja (helyetted). tudod, ha nem értesz a vízvezeték szereléséhez, akkor hívsz egy szakembert, aki helyetted megcsinálja pl. a csaptelepet, cserébe te fizetsz neki. hihetetlen, de programozással is pont így van. (az más tészta, hogy van pár ember, aki szeret más helyett dolgozni, ez nem jár neked, pusztán szerencsés vagy).
egyébként meg nem bántani akarlak, de elég vicces, hogy van egy php-val foglalkozó oldalad és ennyire nem értesz hozzá -
cucka
addikt
válasz
Hujikolp #2287 üzenetére
ez a unix/windows újsor karakterének különbségéből fakad. ez nem csak php-nál lehet probléma, megpróbálom érthetően.
dos/windows alatt az új sort két karakterrel jelöljük. ez a #13 és a #10. a #13 a CR, vagyis carriage return, a #10 meg az LF vagyis line feed. ez írógépekből maradt ránk, elsőre visszahúzza a ''kurzort'' a papír bal szélére, a második meg 1 sorral feljebb tekeri a papírt. ezek megfelelői a \r és a \n.
unix/linux alatt új sor jelölésére a #10 karakter használatos. tehát ha windowsos formátumba mented a szövegedet, akkor unix alatt nézve ott maradnak a #10 karakterek. mivel a php szerverek jó része unix/linux alatt fut, ezért ütköztél a problémába.
mac alatt ''természetesen'' egyik sem igaz, (miért is lenne kompatibilis bármivel?), ott -ha minden igaz- #13 az új sor.
első megoldás, hogy felejtsd el a jegyzettömböt, az alkalmatlan szövegszerkesztésre, pl. az általad említett hiányosságok miatt. rendes szövegszerkesztőben beállíthatod, hogy hogyan jelölje az új sort, illetve a más rendszerekről származó szövegeket is meg tudja nyitni.
kliens oldali nyelvben nyer igazán értelmet a \n. javascriptben (vagy mondjuk c-ben is, stb.) a \n azt jelenti, hogy új sor, a kliensen található értelmező pedig majd tudja, hogy azt hogy jelöljük.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
-
cucka
addikt
válasz
VladimirR #2267 üzenetére
a file-t egybol kuldenem is a kliens fele es igy meg gondolom meg ki kell varni, amig a csmagolas lefut
bárhogy csinálod, ahhoz hogy elküldj egy becsomagolt filet, meg kell várni a csomagolás végét
ha jól értem, azt szeretnéd, hogy a júzer kiválaszt x opciót, a szerver elküld neki egy file-t, amire a júzer rányomja, hogy ''futtatás'' és ennyi, a változások életbe léptek. ebben az esetben szerintem a megoldás, ha futtatható (exe) filet küldesz.
ha elég, hogy a becsomagolt filet elküldöd, onnan pedig oldja meg a júzer, akkor exec()-el bezippeled, majd küldheted.
egy lehetséges megoldás a self extracting archive, ott ui. meg lehet adni, hogy kicsomagolás előtt és után mit futtasson le, illetve kevesebb júzer interakciót kíván.
másik megoldás egy hatalmas, undorító shell script-et generálni, ami elvégez minden feladatot.
nagyon pihent megoldás: shell script helyett perl script-et generálni, majd perl2exe segítségével futtathatóvá tenni és elküldeni. ez azért jó dolog, mert perl csöppet hatékonyabb eszköz, mint a windows-os command line.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Laprasi991 #2224 üzenetére
csomagból vagy forrásból. forrásból való telepítés leírása meg ott van a php.net-en. hihetetlen, ugye?.
-
cucka
addikt
válasz
marcias #2147 üzenetére
1. adatfeldolgozás előtt ellenőrzöd, ha null, akkor visszadobod a login oldalra. esetleg elmentheted a beírt adatokat, hogy ne kelljen újra kitölteni az összes mezőt.
2. a védett oldal elején megnézed a session tömbben, hogy bejelentkezett-e (isset()-el). ezt az értéket sikeres bejelentkezés esetén beállítod a session tömbben. bizonyos esetben másféleképpen is megoldható. -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #2108 üzenetére
köszi, de nem erre gondoltam, hanem arra, hogy belül mit csinál.
mert a műveletigénye szerintem pontosan ugyanúgy n-es, mint egy select-nek, mindkettő végig kell fusson a táblán. ha a select-nek adunk limit-et, akkor az nyilván javít a helyzeten, mert az első találatnál megáll.
ha count(*) helyett count(id)-t használok (id oszlop indexelt, nem null), akkor nem lenne szabad lassabb legyen, mint egy hasonló limit nélküli select. -
cucka
addikt
válasz
marcias #2104 üzenetére
először is kell egy felhasználónév/jelszó mezőket tartalmazó űrlap (küldés POST-al) és egy adatbázis tábla a regisztrált felhasználókkal.
a feldolgozás menete pedig:
1. kiszeded a POST tömbből a beírt adatokat
2. ellenőrzöd szintaktikailag, megfelelnek-e a password policy-nek, nincsenek-e benne spec. karakterek, sql injection elleni védelem, satöbbi. ha nem, akkor hibaüzenet, visszairányítod a login ablakhoz, stb.
3. select count(*).. where.. query segítségével megnézed, hogy van e- ilyen felhasználónévvel/jelszóval rendelkező júzer
4. ha a 3-as pontban a lekérdezés eredménye !== 1 akkor hibaüzenetet írsz ki, visszaírányítod a login oldalra, tetszés szerint.
5. ha a 3-as pontban 1-et ad eredményül a lekérdezés, akkor a session tömbbe beírod, hogy a júzer bejelentkezett (eltárolod a userid-ját, vagy bármilyen információt, amire szükséged van). ezután átirányítod a védett oldalra a felhasználót (header függvénnyel vagy include-okkal is megoldható, oldalad felépítésétől függ).
ne felejtsd el a session_start()-ot a session tömb piszkálása előtt.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Tele von Zsinór #2102 üzenetére
vagy egy épkézláb szövegszerkesztő használatával
-
cucka
addikt
válasz
raczger #2077 üzenetére
$files = kepList($n_dir,$k_dir); sor után van egy } ami nincs kinyitva sehol. egyébként pontosan ezt mondta a hibaüzenet is (unexpected } ). ami meg a legdurvább, hogy ez pont az 53. sorban van, ahogy a hibaüzenet is jelezte.
ezért jó az olyan szövegszerkesztő, ami kiemeli az összetartozó zárójeleket
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
Benmartin #2062 üzenetére
a str_replace van olyan ügyes, hogy lezárja az idézőjeleket egy \ jellel, mint már említették, strip_slashes függvény megoldja a gondot.
azt meg nem értem, miért baj, ha /#/ formában kell megadni a mintát. a preg_replace az perl-es reguláris kifejezéseket használ, azért van így. attól még ugyanúgy a # karaktereket törli. -
cucka
addikt
válasz
vzsolo2225 #2047 üzenetére
a levélbe írj bele egy linket, így egy kattintással odaugrasz. ennél jobban nem fogod tudni megoldani. (tréfás lenne, ha a raklapnyi vírus, spam meg vicces körlevél orrba-szájba nyitogathatná a böngészőablakokat)
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
válasz
burgatshow #2038 üzenetére
én talán javascript-el futnék neki a problémának. mondjuk ha megnyomtam a gombot, akkor kirak egy animált gifet, ilyesmi. persze lehet nem működne, javascript-hez nem igazán értek.
-
cucka
addikt
php 24 óra alatt - igazából olyan, mint a többi ''24 óra alatt''könyv. könnyű olvasmány, cserébe rendkívül felületes. elmondja, hogyan tudsz megcsinálni php-val ezt-azt, azt viszont nem mondja meg, hogy miért pont úgy, és lehet-e máshogy.
php fekete könyv - ezt ajánlom. elég drága, kezdő szintről indul, talán nehezebben lehet belőle tanulni, de szerintem sokkal komolyabb tudást hordoz.
ha pedig az alapok megvannak, akkor a php.net-en található, igen jó és részletes dokumentációt is ajánlott használni.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
tedd ki képként az e-mail címet. legenerálod gd függvénykönyvtárral a címnek megfelelő képet (elegáns, de kell hozzá gd, lásd [link]) vagy betűnként rajzolod ki (ocsmány favágás, ellenben minden esetben működik)
nyilván ez eléggé nehezen használható a látogatónak, mert így nincs copy-paste és ez esetben a mailto linket is célszerű hanyagolni. előnye, hogy a spambotoknak nincs sok esélyük.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
ha jól emlékszem (nem 100%), primary key-re automatikusan létrejön egy index.
indexelésnél nem okoz problémát, ha nem egyedi minden érték az oszlopban.
napi 20-40 lekérdezés szinte semmi, ha nem írsz nagyon elszállt query-ket, akkor szerintem nem lesz gond a sebességgel. (egyébként is, ennél a felhasználásnál nem számíthat túl sokat, hogy 0.7 vagy 1.2 másodperc egy lekérdezés).
egy apró gondolat (esetleg erősítsétek meg vagy cáfoljátok, mivel ebben sem vagyok teljesen biztos): kétlem, hogy gyorsabb lenne 1 byte-on ábrázolt számokkal dolgozni, mint mondjuk 32 bitesekkel. ha első számú szempont a minél kisebb helyfoglalás, akkor nyilván így kell.
(ha minden számot 32 biten tárolnál, akkor mondjuk 3 megával lenne nagyobb az adatmenyniség, ami százalékban kifejezve sok, abszolut véve viszont elenyésző). -
cucka
addikt
gondolom a fejlec.html tartalma a megjelenített html file <head> része, meta információk, ilyesmi és ezt a filet minden oldalad elejére beilleszted include-al. na ezért talán célszerű lenne oda bepakolni a karakterkészlet beállítást.
nem kötődik szorosan a témához, de: header-t kizárólag azelőtt hívd meg, hogy bármilyen kimenetet generáltál volna php-ból (pl. kiírtál valamit).
hiba feltárásához első körben nézd meg, böngésződ milyen kódlapot állít be az űrlapot tartalmazó oldalnak. ha jól látom, linux/*nix alatt teszteled, ahol valószínüleg minden unicode, ezért ír pl. Í betű helyett 2 másmilyen karaktert.
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
Form-ot remélhetőleg meg tudod írni. ha php-val szeretnéd feldolgozni, akkor a form method lehet ''post'' vagy ''get''. ezek értékeit a form elküldélse után a $_POST vagy a $_GET tömbökből tudod kiolvasni. get típusú form-nál a beírt adatok megjelennek az url-ben is, valami.php?valtozo1=adat1&valtozo2=adat2 formában.
Például ha a textfield neve ''abc'', akkor az űrlap elküldése után a $_POST['abc'] változóban találod a beleírt szöveget.
Feldolgozás előtt isset() függvénnyel ellenőrzöd, hogy ki lett-e töltve az űrlap, vagy meg lett-e nyomva az űrlapot elküldő gomb. Pl. if (isset($_POST['gombneve']))
Adatbázis query-k futtatásának a módja függ az adatbázis fajtájától.
Form action mezőjébe a feldolgozó script neve kerül, ha szeretnéd, hogy az űrlap elküldése után ne ugorjon semmilyen oldalra, akkor ne adj meg semmit. Ebben az esetben a form kiiratás _előtt_ szerepeljen az ellenőrzés és sikeres ellenőrzés esetén az adatbázisba írás.
karakterkészlet probléma: célszerű, ha minden oldalad és az adatbázis is ugyanolyan karakterkészletű. pl. <meta http-equiv=''content-type'' content=''text/html; charset=iso-8859-2'' /> sor a html <head> részébe. Ez (ha jól tudom) más néven a Latin2 karakterkészlet.
remélem valamennyire érthető volt
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- E-roller topik
- Nintendo Switch 2
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Trollok komolyan
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Több évig húzódó per várhat az Apple-re az iPhone-ok uralma miatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged